Πρώτη δημόσια τοποθέτηση νεοσύστατης πρωτοβουλίας των Εξαρχείων

Πρώτη δημόσια τοποθέτηση νεοσύστατης πρωτοβουλίας των Εξαρχείων

Η νεοσύστατη πρωτοβουλία αποτελείται από συλλογικότητες των Εξαρχείων (Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Στέκι Μεταναστών, Νοσότρος, Λαϊκή Συνελευση Εξαρχείων κ.α.) και έχει ως σκοπό να δώσει απαντήσεις στο νέο κύμα κυβερνητικής καταστολής στην περιοχή.

«Καταλήψεις εκκενώνονται, πρόσφυγες μεταφέρονται από αυτοοργανωμένες στέγες σε στρατόπεδα με άθλιες συνθήκες, κοινωνικά κέντρα δέχονται επιθέσεις από τα ΜΑΤ, το κοντέινερ και όλα τα πανό στην πλατεία απομακρύνθηκαν.

Τίποτα να μη μας θυμίζει πια πως τα Εξάρχεια είναι ένας ελεύθερος, κοινωνικός, δημόσιος χώρος, ένας χώρος ιδεών και πολιτισμού διαχρονικά.

Κανείς να μην θυμάται ότι στη γειτονιά μας οι όπου γης κατατρεγμένοι και απελπισμένοι έβρισκαν στέγη, τροφή, φροντίδα και την χαμένη τους αξιοπρέπεια» αναφέρει η πρωτοβουλία και καλεί εκπροσώπους του τύπου, κατοίκους, συλλογικότητες, εργαζομένους «σε μια ανοιχτή συζήτηση όλων των ζητημάτων που μας απασχολούν».

Θα μιλήσουν εκπρόσωποι της συλλογικότητας και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις δημοσιογράφων και παρεμβάσεις από άτομα και συλλογικότητες.