Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για την κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την κατάρρευση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας. Πλέον τους βαραίνουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, καθώς αποτέλεσμα του δυστυχήματος ήταν να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν επιπλέον δώδεκα άτομα.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας και ο ένας από τους δύο χειριστές των μηχανημάτων που βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα θα συνεχίσουν να κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών, ενώ οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι τραυματίες και νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας. Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύεται ο ένας χειριστής και στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο εργοδηγός.

Πλέον και οι τέσσερις  αντιμετωπίζουν την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία περί παράβασης κανόνων οικοδομικής για ενέργειες παρά τους κοινώς αναγνωρισμένους τεχνικούς κανόνες που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου.

Την ίδια ώρα για την ανεύρεση τυχόν εγκλωβισμένων στα χαλάσματα της γέφυρας που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πάτρα, συνεχίζουν οι άνδρες της ΕΜΑΚ τις έρευνες τους.