Προθεσμία 15 ημερών δίνει ο Χρυσοχοΐδης στους καταληψίες να εκκενώσουν τα κτίρια

Προθεσμία 15 ημερών δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε καταληψίες να εκκενώσουν τους χώρους που έχουν καταλάβει.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι εάν σε αυτά τα κτίρια στεγάζονται αλλοδαποί ή αιτούντες άσυλο αυτοί θα πρέπει να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σε περιπτώσεις όπου οι καταλήψεις αφορούν σε ιδιωτικά κτίρια, οι καταληψίες οφείλουν να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης, ειδάλλως να αποχωρήσουν.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο.