Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Ιντερ για πρώτη φορά μετά το 2010!

Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Ιντερ για πρώτη φορά μετά το 2010!

  • Επέστρεψαν στην κορυφή ο Νερατζούρι

Μετά από αναμονή 11 χρόνων η Ιντερ είναι και πάλι, για 19η φορά στην ιστορία της, πρωταθλήτρια Ιταλίας!

  • Οταν οι Νερατζούρι ανακοίνωναν την πρόσληψη του Αντόνιο Κόντε το καλοκαίρι του 2019, ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: Κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επιστροφή στην κορυφή. Τέλος στα πέτρινα χρόνια. Ξεκίνημα μιας νέας, καλύτερης, εποχής. Δύο χρόνια μετά, η Ιντερ είναι εκεί που ήθελε, είναι ξανά πρωταθλήτρια Ιταλίας.

Οι Νερατζούρι πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη επί της Κροτόνε το Σάββατο, γνωρίζοντας ότι είχε έρθει η ώρα. Ή θα γινόταν την επόμενη εβδομάδα στο δικό τους παιχνίδι ή σήμερα, Κυριακή, στο Σασουόλο – Αταλάντα. Και τελικά έγινε τώρα. Οι Μπεργκαμάσκι δεν νίκησαν και αυτό σημαίνει ότι όλα τελείωσαν και μαθηματικά σε ό,τι αφορά τον τίτλο.

  • Η Ιντερ είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας για πρώτη φορά μετά το 2010 και 19η συνολικά στην ιστορία της. Τότε, στον τελευταίο της (μέχρι τον φετινό) τίτλο, ήταν το τέλειο κλείσιμο ενός κύκλου. Τώρα, αυτό το scudetto είναι η αρχή ενός νέου. Αυτός είναι ο στόχος των Μιλανέζων, αυτό θέλει ο Κόντε, αυτό θέλει ο Μπέπε Μαρότα, αυτό ονειρεύεται ο Στίβεν Ζιανγκ. Και μαζί τους οι τιφόζι των Νερατζούρι.

Αυτοί που δεν μπορούν να πανηγυρίσουν στις εξέδρες την επιστροφή της ομάδας τους στην κορυφή. Μπορούν, όμως, να το κάνουν στους δρόμους και στις πλατείες του Μιλάνο. Μπορούν να βγουν και να τραγουδήσουν ξανά, έπειτα από αναμονή 11 χρόνων, ότι είναι «campioni d’ Italia»! Και είναι ένα πρωτάθλημα που άξιζε η ομάδα του Κόντε.

  • Η Ιντερ δεν είχε εύκολη σεζόν. Από τη μία ο πρόωρος αποκλεισμός στην Ευρώπη, μετά ο αποκλεισμός στο κύπελλο, συν τα οικονομικά προβλήματα. Η ομάδα, όμως, παρέμεινε ενωμένη και έφτασε στην επίτευξη του στόχου της. Με την ελπίδα, όπως αρέσκεται να λέει πάντα ο Κόντε, ότι αυτό είναι ένα σημείο εκκίνησης και όχι τερματισμού…

Διαβάστε τα νέα της Ιντερ στο Twitter