Πρωτάθλημα στη Γροιλανδία διάρκειας μόλις 45 ημερών!

Εάν η έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου σε ένα μετά το άλλο πρωταθλήματα της ηπείρου μας, δείχνει ότι το καλοκαίρι σιγά σιγά …αποχωρεί, η έναρξη των Ευρωπαϊκών Κυπέλων 2018-2019 στην φάση των ομίλων τους, σηματοδοτεί το φθινόπωρο.

Αλλά υπάρχει μια γωνιά της γης όπου δεν παίζεται ποδόσφαιρο για ένα χρόνο, αλλά μόνο για  σχεδόν ένα μήνα . Είναι η Γροιλανδία, το μεγαλύτερο νησί της γης, αλλά και ιδιαίτερα αφιλόξενο και παγωμένο, το οποίο δεν γνωρίζει την καλοκαιρινή περίοδο.

Η FIFA ήταν πάντα αρνητική στη δυνατότητα να προσαρτήσει την τοπική ομοσπονδία, όμως εκεί παίζεται ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, συμβατό με τις δυνατότητες που προσφέρει η φύση.

Η διάρκεια του τουρνουά είναι στην πραγματικότητα ενάμισι μήνας,  όσο περίπου διαρκεί το καλοκαίρι σε αυτά τα μέρη. Δέκα ομάδες στην αρχή, χωρισμένες σε δύο ομίλους των πέντε, με ένα αγώνα την ημέρα. Οι δύο πρώτες κάθε ομίλου πάνε στα ημιτελικά, οι άλλες αγωνίζονται για τις υπόλοιπες θέσεις. Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν στο στάδιο της πρωτεύουσας Nuuk, ενώ το «Final Four» είχε διάρκεια πάνω από μια εβδομάδα, από 12 έως 19  Αυγούστου. Στον τελικό η Β-67 νίκησε 2-0  την  ‘N-48, κατακτώντας έτσι τον δέκατο τρίτο τίτλο της ιστορίας του. Η τελετή απονομής έγινε υπό βροχή, μια ακόμα υπενθύμιση ότι το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του.