Πρόστιμο-μαμούθ σε οδηγό μοτοσικλέτας – Παραβίασε 12 κόκκινα φανάρια

Πρόστιμο-μαμούθ καλείται να πληρώσει οδηγός μοτοσικλέτας, ο οποίος πέρασε με κόκκινο συνολικά 12 φανάρια, προκειμένου να αποφύγει τους άνδρες της Τροχαίας που διενεργούσαν ελέγχους.

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή της Βουλιαγμένης, όταν αστυνομικοί της Τροχαίας που διενεργούσαν ελέγχους σε οχήματα εντόπισαν μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Ο οδηγός της μηχανής δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και τράπηκε σε φυγή διαπράττοντας σωρεία παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα 12 παραβιάσεις ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνους ελιγμούς, αναστροφή.

Τελικά, εντοπίστηκε τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης στην περιοχή των Μεγάρων όπου και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Κατά τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι η μηχανή, η οποία ήταν ανασφάλιστη, είχε δηλωθεί σε ακινησία.

Στον οδηγό της μηχανής, ο οποίος παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, επιβλήθηκαν συνολικό πρόστιμο 10.640 ευρώ και 150 βαθμοί ποινής στο point system, ενώ θα ενημερωθεί η ΑΑΔΕ για την επιβολή προστίμου για την ακινησία ύψους 10.500 ευρώ. Συνολικά, δηλαδή θα κληθεί να καταβάλλει 21.140 ευρώ.