“Προσωπικά ο Ρ.Τ. Ερντογάν έδωσε εντολή για τη σφαγή”

Ο αυταρχικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορήθηκε το Σάββατο για προσωπική παραγγελία [αεροπορικής] επίθεσης η οποία κυριολεκτικά εξαΰλωσε 34 Κούρδους πριν από οκτώ χρόνια. Η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), μια οργάνωση-ομπρέλα του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), δεσμεύτηκε στην επέτειο της επίθεσης για την οικοδόμηση ενός «ελεύθερου Κουρδιστάν και μιας δημοκρατικής Μέσης Ανατολής, όπου κανείς δεν σκοτώνεται στα σύνορα».

Του STEVE SWEENEY
ΠΗΓΗ: MORNING STAR

Στις 28 Δεκεμβρίου 2011, τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν μια ομάδα χωρικών επί 45 λεπτά καθώς διέρχονταν από ορεινό μονοπάτι στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, έχοντας ταξιδέψει για να μεταφέρουν προμήθειες για να τις διαθέσουν-πουλήσουν στην αγορά.

Τα σώματα ήταν τόσο άσχημα ακρωτηριασμένα ώστε οι οικογένειές τους δυσκολεύονταν να τα χωρίσουν από τα μουλάρια που είχαν σκοτωθεί δίπλα τους… Δεν πραγματοποιήθηκε καμία επιχείρηση διάσωσης και κανείς δεν κατηγορήθηκε.

Δήλωση του KCK ανέφερε ότι οι Κούρδοι δολοφονούνται εδώ και αιώνες, απλά επειδή επιθυμούν να ζήσουν ελεύθερα στις χώρες τους με τη δική τους ταυτότητα, γλώσσα και πολιτισμό.

“Η εντολή για τη σφαγή στο Roboski δόθηκε προσωπικά από τον Tayyip Erdogan. Ρωτήθηκε τι μπορεί να γίνει, καθώς θα μπορούσε να πρόκειται για μέλη του PKK μεταξύ των 40 έως 50 ατόμων. Ο Ερντογάν έδωσε εντολή να τους σκοτώσουν όλους», ισχυρίστηκε η KCK. “Ο Ερντογάν θα έδινε τη διαταγή ακόμα κι αν υπήρχαν χίλια παιδιά και νέοι που έφεραν αγαθά στα μουλάρια εκεί.

“Αυτός είναι ο γενοκτονικός πόλεμος που διεξάγεται εναντίον των Κούρδων. Για αυτές τις δολοφονικές δυνάμεις, ακόμη και χιλιάδες ή ένα εκατομμύριο Κούρδοι είναι δίχως αξία, πόσο μάλλον ένας Κούρδος». Η KCK δεσμεύθηκε να συνεχίσει τον αγώνα για μια δημοκρατική Τουρκία καιαπηύθυνε έκκληση ώστε οι δράστες της σφαγής να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη.