Προσγείωση «μυστήριο» αεροσκάφους του Χαλίφα Χαφτάρ στο «Ελ.Βενιζέλος»

Ένα κυβερνητικό αεροσκάφος Falcon 50EX το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση της Βεγγάζης και στον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ πραγματοποίησε στάση στην Αθήνα για άγνωστο, μέχρι τώρα λόγο. Όπως αναφέρεται το αεροσκάφος ανήκει στην κυβέρνηση της Βεγγάζης και πραγματοποίησε μια μίνι περιοδεία σε Τύνιδα, Ρώμη και Αθήνα μέσα σε 4 ώρες.

 • https://twitter.com/avischarf/status/1205886889867304960 
Προβολή εικόνας στο Twitter
 • avi scharf
 • @avischarf
 • So that very RARE biz to Damascus, #Syria was the first of two. After returning to Benghazi, #Libya it flew to Paris, 1hr on ground, back to Damascus. 1hr on ground. Then back Benghazi.
  Today Bengahzi> #Cairo (9H-DFS)
  Other #Haftar associated FA50 p4-baa flew Benghazi>Tunis today https://twitter.com/avischarf/status/1204444697420275714 
Προβολή εικόνας στο Twitter

 • avi scharf
 • @avischarf
 • Haftar associated biz p4-baa completes whirlwind tour of Tunis, Rome, Athens and back Libya now (all in 4 hours)
  ■ Earlier landed Tunis with Erdogan
  ■ Another E Libya biz left earlier for Riyadh
Προβολή εικόνας στο Twitter

Το διπλωματικό παρασκήνιο και οι επαφές πάντως ανάμεσα στην Αθήνα και την Βεγγάζη είναι έντονo.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό ενδέχεται να επέβαινε ο Αρέφ Άλι Νάγιεντ, ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης της ανατ. Λιβύης και του πρωθυπουργού Αμπντάλα Θάνι με τον οποίο είχε συναντηθεί προ ολίγων ημερών και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας.

Μάλιστα ο Νάγιεντ, σε συνέντευξή του για τη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης δήλωσε:

«Η συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) θα πρέπει να μελετηθεί από τους εμπειρογνώμονες του λιβυκού Κοινοβουλίου», δήλωσε την Τετάρτη ο Αρέφ Άλι Νάγιεντ, ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης του Τομπρούκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Sputnik.

«Τέτοιες συμφωνίες είναι περίπλοκα έγγραφα που πρέπει να αποτελούν αντικείμενο μελέτης από τα αρμόδια και έμπειρα πρόσωπα, από ειδικούς και είναι αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες.

Δεν έχει καμία δουλειά ο Σάρατζ να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες», είπε ο Νάγιεντ, επισημαίνοντας ότι οι συμφωνίες Λιβύης-Τουρκίας «φαίνεται να θεωρούν ότι δεν υπάρχει Κρήτη, ότι δεν υπάρχει Κύπρος και αυτό είναι μια τεράστια γεωγραφική καταστροφή».