Προς κατάσχεση του σπίτι του Ζελένσκι στην Κριμαία

Το σπίτι του Ζελένσκι είναι μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων που σκοπεύουν να «εθνικοποιήσουν» οι Αρχές της Κριμαίας. Η είδηση μεταδίδεται από το Interfax, που ωστόσο επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ δήλωσε ότι σχεδιαζόταν να κρατικοποιηθεί η περιουσία στην Κριμαία των Ουκρανών ολιγαρχών, πολιτικών και αξιωματούχων που είναι εναντίον της Ρωσίας. Ο κατάλογος των ακινήτων που θα κρατικοποιηθούν θα είναι έτοιμος έως το τέλος αυτής της εβδομάδας και στη συνέχεια η απόφαση θα επισημοποιήσει το κοινοβούλιο της Κριμαίας, ανέφερε το Tanjug.

Τα περιουσιακά στοιχεία των Ουκρανών στην Κριμαία
Σύμφωνα με τον Ακσιόνοφ, οι Ουκρανοί που είναι εναντίον της Ρωσίας διαθέτουν εμπορικές και τουριστικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία, καθώς και διαμερίσματα και σπίτια.

Η Κριμαία έχει προσαρτηθεί στη Ρωσία από το 2014, μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και αφότου οι ηγέτες της Κριμαίας απευθύνθηκαν στη Μόσχα για την ένταξη της Δημοκρατίας της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η Ουκρανία δεν αναγνωρίζει την είσοδο της Κριμαίας στη Ρωσία και αυτό είναι ένα από τα σημεία που οδήγησαν στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.