Προς κατάργηση τα περιοριστικά μέτρα, παραμένει διψήφια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος αμερικανός πρέσβης και οι εξελίξεις στον εκδοτικό χώρο

Kερδίζει έδαφος στο Μαξίμου το σενάριο για κατάργηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής πανδημίας όπως γράφει σήμερα το theceo.gr  στην στήλη Private Eye ενώ  αποκαλύπτει πως αναμένονται kαταιγιστικές εξελίξεις  το αμέσως προσεχές διάστημα στον εκδοτικό χώρο.

******************

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σάς ενημερώνω εγκύρως ότι κερδίζει έδαφος στο Μαξίμου το σενάριο για κατάργηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της εφιαλτικής πανδημίας.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, μετά τις 17 Ιανουαρίου απελευθερώνεται το ωράριο σε καταστήματα εστίασης, καφέ και κέντρα διασκέδασης και οι φίλαθλοι επιστρέφουν στα γήπεδα.
Εξάλλου δεν έχουν κανένα νόημα τα μέτρα αφού από τη μετάλλαξη Όμικρον έχει ήδη κολλήσει ο μισός πληθυσμός.

**************

Δύο νέες δημοσκοπήσεις πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες.
Κυρίαρχο στοιχείο των γκάλοπ είναι ότι η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διψήφια.
Μάλιστα στη μία δημοσκόπηση η ψαλίδα ανεβαίνει και φτάνει στο 11,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 22% και τη Νέα Δημοκρατία στο 33,5%.
Το ΠΑΣΟΚ στη μία δημοσκόπηση εμφανίζεται με ποσοστό 13% και στη δεύτερη με 12%.

**************

Εντυπωση προκαλεί η στάση διάφορων ισχυρών παραγόντων της διαπλοκής οι οποίοι ήταν αντίθετοι με την τοποθέτηση του Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Τσούνη στη θέση του πρέσβη.
Βέβαια τα συμφέροντα αυτά είχαν αναπτύξει στενή σχέση με τον πολυπράγμωνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος όμως εγκαταλείπει την πρεσβεία αφού αύριο η Γερουσία εγκρίνει και τυπικά τον διορισμό του Τζορτζ Τσούνη.
Όπως αντιλαμβάνεστε οι παράγοντες της διαπλοκής θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τα ισχυρά λόμπι για να αποκτήσουν προνομιακή σχέση και με τον νέο πρέσβη.

**************

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται το αμέσως προσεχές διάστημα στον εκδοτικό χώρο.
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έκδοση δύο εφημερίδων, μίας ημερήσιας και μίας εβδομαδιαίας, από τον ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο του φαρμακοβιομήχανου Γιαννακόπουλου.
Εβδομαδιαία εφημερίδα σχεδιάζει και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης που διαθέτει παρουσία στο διαδίκτυο.
Μία ακόμη εφημερίδα βρίσκεται στα σκαριά από επιχειρηματία ο οποίος είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά διαθέτει κεφάλαια για να την στηρίξει.
Την ίδια ώρα το ημερήσιο φύλλο της ΑΥΓΗΣ πάει για κλείσιμο αφού απέτυχε η εθελουσία που σχεδίαζε η Κουμουνδούρου.
Σε επίπεδο τηλεοπτικών σταθμών, όλοι έχουν τα βλέμματα στραμμένα στο OPEN του Ιβάν Σαββίδη, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να εμφανίζεται διατεθειμένος να συμμετέχει μετοχικά σε μία προσπάθεια αναβάθμισης του καναλιού.