Προκλητικός στο δικαστήριο Μπ. Αναγνωστόπουλος: «Ακόμη αγαπώ την Καρολάιν»

Προκλητικός εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο 34χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με τη δήλωσή του για τη στυγερή δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δήλωσε ότι δεν ήθελε να βλάψει τη σύζυγό του, αν και έχει παραδεχτεί ότι στραγγάλισε την 20χρονη σύζυγό του δίπλα στο μωρό τους, ενώ επί μήνες προσπαθούσε να παραπλανήσει τις Αρχές, προσποιούμενος τον θλιμμένο σύζυγο, ενώ στο τέλος της δήλωσής του είπε ότι ακόμη την αγαπάει…

Κατηγορούμενος: Κυρία πρόεδρε, δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου, την αγαπούσα και την αγαπάω όσο τίποτα άλλο, αυτό δεν αλλάζει από την μέρα που την γνώρισα.

Πρόεδρος: Για την ψυχική σας κατάσταση, επιμένετε στη θέση σας ότι βρισκόσασταν σε βρασμό ψυχικής ορμής;

Κατηγορούμενος: Ναι, δεν υπήρχε σκοπός, προμελέτη, κέρδος ή οφελος από εμένα από αυτήν την πράξη.

Στην έναρξη της δίκης η πρόεδρος επισήμανε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση, καθώς νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.

«Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη», τόνισε η πρόεδρος.

Μετά τη δήλωση του 34χρονου πιλότου, στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε να καταθέσει ο πρώτος από τους αστυνομικούς που είχαν εμπλακεί στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Στην δίκη έχουν κληθεί συνολικά δεκατέσσερις μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σπίτι του ζευγαριού, όταν ο κατηγορούμενος ειδοποίησε για την δήθεν ληστεία, η ιατροδικαστής που βρέθηκε στον χώρο και εντόπισε το ρολόι που κατέγραφε βιομετρικά δεδομένα της Κάρολαϊν, η γειτόνισσα και άλλοι. Το εύρημα του ρολογιού ήταν καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση του εγκλήματος που δηλώθηκε από τον πιλότο ως ληστεία, καθώς από αυτό προέκυψε πως η Κάρολαϊν κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη «διαδικασία μηχανισμού του θανάτου». Η ανάλυση των δεδομένων του ρολογιού καταρρίπτει, σύμφωνα με τη δικογραφία, όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου περί έντονης φιλονικίας που προηγήθηκε του εγκλήματος και περί «ψυχικού βρασμού» υπό τον οποίο έδρασε.

Στον κατάλογο των μαρτύρων είναι και οι γονείς της 20χρονης, οι οποίοι ωστόσο πιθανότατα δεν θα σταθούν απέναντι τον 34χρονο και θα εκπροσωπηθούν από τον συνήγορό τους. Τα κινητικά προβλήματα που έχει ο πατέρας της Κάρολαϊν και η σύσταση ειδικών στη μητέρα της να μην αντιμετωπίσει τον δολοφόνο της κόρης της ώστε να μην φορτιστεί ψυχικά για να μπορεί να προσφέρει ηρεμία στην μόλις δύο ετών εγγονή της που μένει μαζί τους πλέον, φαίνεται ότι θα τους κρατήσουν μακριά από το ακροατήριο.