Προκαταρκτική εξέταση για την άγρια επίθεση στον σταθμάρχη του μετρό

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος 52χρονου σταθμάρχη χθες στον σταθμό της Ομόνοιας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος υπάλληλος δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση δύο νεαρών όταν τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια τους από το κάθισμα.

Αρχικά οι νεαροί επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού και, όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού, τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα και τον χτύπησαν με κλωτσιές.

Τι είπε στην κατάθεσή του 
Ο 5χρονος έδωσε σήμερα κατάθεση για τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη και, όπως είπε, οι δύο δράστες ήταν περίπου 17-23 ετών και μιλούσαν καλά ελληνικά. Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς ο εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ τους προσέγγισε και τους έκανε παρατήρηση να φορέσουν μάσκα και να κατεβάσουν τα πόδια από τα καθίσματα. Τότε εκείνοι άρχισαν να τον βρίζουν και να τον φτύνουν. Όταν εκείνος κατέβηκε στον σταθμό της Ομόνοιας, οι δράστες αποβιβάστηκαν και εκείνοι, τον ακολούθησαν και τον χτύπησαν πισώπλατα.

Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν καθαρή εικόνα των δραστών από κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές και μαρτυρίες πρόκειται για άτομα που ίσως έχουν καταγωγή από το πρώην ανατολικό μπλοκ και εξετάζεται το ακριβές δρομολόγιό τους, ενώ επιχειρείται η ταυτοποίηση τους από κάμερες αλλά κι από αποτυπώματα στο βαγόνι του μετρό και στο σημείο της επίθεσης.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης θα είναι άμεση.