Το πρωινό σημειωματάριο του μικρομέτοχου (21/02)

 

NΩΝΤΑΣ ΧΑΛΔΟΥΠΗΣ: Ζούγκλα ομολόγων

Οι Αμερικανοί θα σηκώσουν αυτή την εβδομάδα 258 δισ. δολ. (ναι, 258 δισ.) από την αγορά ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έφθασε στο 2,9%. Η Fed θα κάνει τέσσερις αυξήσεις επιτοκίου φέτος, για να το πάει στο 2,50%. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου έχει υπερδιπλασιασθεί από τον Δεκέμβριο.

  • Κι εμείς θέλουμε να βγούμε “αυτοδύναμα” στην αγορά, με ομόλογα που θέλουν τουλάχιστον 1,5 χρόνο ακόμη για να ξεφύγουν από την κατηγορία “junk”, και να δανειζόμαστε με κόστος όχι υψηλότερο από 3,5% -με 3,6% που μας τα δίνει και το ΔΝΤ.
  • Αν πιάσει το κόλπο, ο Ευκλείδης πάει τουλάχιστον για αντιπρόεδρος Ευρώπης στην Goldman Sachs. Αν δεν πιάσει, πάλι φίλοι είμαστε. Μια αυταπάτη ήταν και πέρασε.

EΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ: Αν όλα πηγαίνουν όλα τόσο καλά με την έξοδο στην αγορά ομολόγων, γιατί ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους δεν έμεινε στη θέση του να πάρει όλη τη δόξα ενός θαυμαστού επιτεύγματος; Γιατί πήγε με ελαφρά πηδηματάκια στην J. P. Morgan και άφησε τον Ευκλείδη να πάρει όλη τη δόξα;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑ: Ο Παναγιώτης Κονδύλης στο βιβλίο του «Θεωρία του Πολέμου» προ εικοσαετίας: «Το σημερινό δίλημμα είναι αντικειμενικά τρομακτικό και ψυχολογικά αφόρητο: η ειρήνη (με τη Τουρκία) σημαίνει για την Ελλάδα δορυφοροποίηση και ο πόλεμος σημαίνει συντριβή.

  • Η υπέρβαση του διλήμματος αυτού, η ανατροπή των σημερινών γεωπολιτικών και στρατηγικών συσχετισμών απαιτεί ούτε λίγο, ούτε πολύ την επιτέλεση ενός ηράκλειου άθλου, για τον οποίο η ελληνική κοινωνία, έτσι όπως είναι, δεν διαθέτει τα κότσια».
  • Εκτός & εάν οι συγκυρίες των ισχυρότερων συμμαχικών συμφερόντων αποφασίσουν διαφορετικά & είσαι τοποθετημένος στη σωστή πλευρά, λέω εγώ.
    Σπάνιο, αλλά συμβαίνει.

ΠΡΙΝ, αποχώρηση από την ολομέλεια για τη ψηφοφορία της απαγόρευσης συμμετοχής βουλευτών σε offshore.

ΤΩΡΑ, αποχώρηση από την ψηφοφορία διότι τα πιθανά σκάνδαλα δεν πρέπει να ερευνηθούν. Λαμπρές συμπεριφορές άριστου πολιτικού ήθους….για ψηφοφόρους κουνουπίδια.

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ: 

Novartis Gate…

Γράφει και περιγράφει με πολιτισμό και λογική ο Γιάννης Ντάσκας

Παρακολουθούσαμε μια δίκη πριν λίγο καιρό στο Εφετείο της Αθήνας. Ενας πολίτης εξηγούσε στο δικαστήριο ότι απο τη μια στιγμή στην άλλη με την οικονομική κρίση, οι τράπεζες του έκοψαν την ως τότε νόμιμη ρύθμιση πληρωμών-δανείων-κεφαλαίων κίνησης την οποία υπηρετούσε πιστά και σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα.

Από την αιτία αυτή περιήλθε σε αδυναμία ανταπόκρισης και σε άλλες υποχρεώσεις που είχε η επιχείρησή του και εκείνος ατομικά, αν και δεν είχε κάνει καμία απολύτως σπατάλη, υπερβολή κλπ.

Μάλιστα είπε ότι κάποια στιγμή ότι έχασε το σπίτι του στα Βόρεια προάστεια, τα παιδιά του πήγαν για φαγητό στην εκκλησία, η συζυγός του εργάζεται ως καθαρίστρια, πλήρωσαν και την τελευταία δεκάρα σε υποχρεώσεις τους.

Εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους ότι εξαιτίας της ξαφνικής αλλαγής στάσης των Τραπεζών συνέβησαν και σε αυτόν ολα αυτά, όπως σε πολλούς άλλους.

Η πρόεδρος του είπε στο τέλος: Το δικαστήριο σε καταλαβαίνει, αλλά δυστυχώς ο νόμος είναι νόμος. Ετυμηγορία: 8 χρόνια κάθειρξη. Ο πολίτης έδωσε τα χέρια του, του πέρασαν χειροπέδες και έφυγε για τον Κορυδαλλό αμίλητος. Ούτε μια τόση δα ύβρι στο δικαστήριο.
Τέτοια στα 42 μας χρόνια στη δημοσιογραφία έχουμε δει άπειρα… και δεκάδες θανάτους στον Κορυδαλλό, από άδικες καταδίκες

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός, τα περισσότερα χρόνια βουλευτής, ελάχιστα, αν όχι μηδενικά μεροκάματα στον ιδιωτικό τομέα.

Σιτίζεται κατά βάση απο το κρατικό πρυτανείο. Όταν πριν χρόνια τον συναντήσαμε και περάσαμε μαζί του 2,5 ώρες στο πρυτανείο της Κηφισιάς μας έκανε εντύπωση θετική ο πολιτισμός του και η στωϊκότητα.

Εκεί μεταξύ άλλων μας έλεγε και εκείνος για τις ευθύνες των κυβερνήσεων, οι οποίες είχαν φτιάξει ένα σύστημα διαφθοράς πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και στο οποίο οι επώνυμοι είχαν άλλη μεταχείριση και στη δικαιοσύνη, από τους απλούς πολίτες.

“Βρήκα την ηρεμία μου. Τα σιχάθηκα όλα αυτά. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα επανέλθω παρότι προτάσεις έχω πολλές και τώρα” κατέληξε. Ηταν τα λεγόμενα “πέτρινα χρόνια” του Σαμαρά, όταν έγινε αυτή η συζήτηση στο εστιατόριο πρυτανείο.

Επανήλθε στο κρατικό πρυτανείο. Έγινε ευρωβουλευτής, έγινε πρωθυπουργός, χωρίς να αλλάξει τίποτα από εκείνα που σιχαινόταν και ήταν η διαφθορά, η αδικία κλπ. Από τον Αυγουστο του 2016 εμείς γνωρίζαμε ότι ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαν υποβάλει στις ΗΠΑ μήνυση κατά της ΝΟΒΑΡΤΙΣ για χρηματισμούς χιλιάδων γιατρών και κρατικών στελεχών.

Από τον Δεκέμβριο του 2016 η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ είχε εκπομπή, στην οποία μίλησε ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, γνωστός του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είπε ότι η ΝΟΒΑΡΤΙΣ είχε χρηματίσει και ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ στην Ελλάδα. Αυτή η καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας στις 4 Γενάρη του 2017.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν και από τις πληρωμές τους σιτίζονται στο κρατικό πρυτανείο, οι βουλευτές και οι δικαστικοί. Υπάρχουν πολλοί Ελληνες πολίτες που έχουν σε εκτίμηση τους Ελληνες δικαστές, στην πλειοψηφία τους και ασφαλώς πολλοί που έχουν σε εκτίμηση και την εισαγγελέα Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της.

ΕΡΩΤΗΜΑ 1:

Ο πάντα καλά πληροφορήμένος Αντώνης Σαμαράς δεν είχε μάθει για την προσφυγή στις ΗΠΑ των Ελλήνων για χρηματισμούς της ΝΟΒΑΡΤΙΣ;

Με δεδομένο ότι η φίλη του Ντόρα Μπακογιάννη, με ερώτησή της το 2011 ζητούσε μέτρα για το φαγοπότι με υπερτιμολογήσεις και στημένς προμήθειες στα φάρμακα, ενισχύοντας καταγγελία του Κ. Καραμανλή του 2004 δεν ήξερε τι συνέβαινε, ώστε να είναι υποψιασμένος;

ΕΡΩΤΗΜΑ 2:

Δεν είχε μάθει για το ρεπορτάζ της ΕΛΒΕΤΙΚΉΣ Τηλεόρασης και την καταγγελία του γνωστού στο εξωτερικό και στον Αντώνη Σαμαρά, ιδιαίτερα Ελληνα πολιτικού για χρηματισμούς υπουργών για τα φάρμακα της ΝΟΒΑΡΤΙΣ στην Ελλάδα; Αν είχε ρωτήσει τότε και είχε μάθει και πρέπει να αποδείξει ότι ρώτησε και πρέπει να αποδείξει τι έμαθε;

Αυτό είναι απαραίτητο για να διαπιστώσουμε πόσο αιφνιδιάστηκε και άρα πόσο αγανάκτησε από την εμπλοκή του ονόματός του. Ιδιαίτερα να αποδείξει αν έστειλε ποτέ μια επιστολή στον συνεργάτη του Παπασταύρου για να έχει γραπτή απάντησή του για κάθε τι που σχετίζεται με την παρουσία του στους φορολογικούς παραδείσους. Αυτό κάνουν οι πολιτικοί. Και εμείς το πράξαμε προς προισταμένους και συνεργάτες για τέτοια θέματα, ακόμα και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν…

Αν το έπραξε να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή και την απάντηση. Αν δεν το έπραξε η απλή λογική δίνει την εξήγηση…Αυτά είναι πολύ κρίσιμα για να εκτιμήσουμε γιατί αποκάλεσε τους δικαστές ”ΣΥΜΜΟΡΊΤΕΣ”, σε αυτή τη μήνυση που είναι τόσο δηλητηριώδης στις εκφράσεις, ώστε να μην έχει ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ από πολιτικούς στην Ελλάδα, μετά τη Χούντα.

Φυσικά δεν δικαιολογείται η επίθεση αυτή, διότι απλά ανοίγει το δρόμο σε κάθε πολίτη(και μάλιστα στους άδικα φυλακιζομένους, όπως αυτός στον πρόλογο) να καθυβρίζουν, αν μη τι άλλο (…) τους δικαστές, όταν η απόφαση είναι άδικη. Από έναν σιτιζόμενο στο κρατικό πρυτανείο, τόσα χρόνια αξιώνουμε είτε πολιτισμένη αντίδραση, παραδειγματική για τους πολίτες, όπως αυτές οι αντιδράσεις των Νετανίαχου – Ζούμα προχθές, ή αν δεν μπορεί τότε καλύτερα να βγάζει τον…

{Θα επανέλθουμε σύντομα με στοιχεία για το πότε ακριβώς άρχισε να ξετυλίγεται, το 2016 το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ και ποιοί το έφεραν στη δημοσιότητα… Με ντοκουμέντα γιατί σε αυτή τη χώρα επειδή η μνήμη είναι σκόπιμα κοντή για ορισμένους γίνονται τιμητές και εκείνοι που ήταν συνδαιτυμόνες στο φαγοπότι κρατικών χρημάτων…}

  • Καθαρίζοντας το νερό…

Καθαρίζοντας το νερό

Αυστραλοί ερευνητές ανέπτυξαν νέα μέθοδο καθαρισμού του νερού η οποία, όπως υποστηρίζουν, θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια ζωές, καθώς σχεδίασαν ένα δικό τους είδος γραφείου, μια μορφή άνθρακα που αποτελείται από ένα μόνο στρώμα ατόμων άνθρακα σε ένα πλέγμα, μια τεχνολογία με την οποία ο καθαρισμός του νερού είναι πιο γρήγορος, πιο αποτελεσματικός και πιο απλός για τα 2,1 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό.

Φωτογραφία του χρήστη Idiotες.

 14 Ελληνικές επιγραφές στο εξωτερικό που μας κάνουν περήφανους

1. Το έμβλημα της 300ης σειράς των ”βατραχιών” της Αμερικής (US NAVY SEALS), είναι, όπως βλέπετε στην εικόνα Ελληνικό TILESTWRA.COM
Φωτογραφία του Thea Dilaveri.
Κι αν, τελικά, δεν είμαστε μόνοι;

 

Κι αν, τελικά, δεν είμαστε μόνοι;

Πολλοί αστροφυσικοί και αστρονόμοι είναι σίγουροι ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν και το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε αν τελικά βρούμε ζωή μακριά από τον πλανήτη μας, πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι δηλαδή. Mελέτη έδειξε σαφώς ότι οι περισσότεροι βλέπουν θετικά την ενδεχόμενη επαφή με ζωή στο διάστημα… «Πολλοί φαίνεται να έχουν εντυπωσιαστεί από το γεγονός ότι η ζωή σε έναν πλανήτη διαφορετικό από τη Γη είναι εφικτή. Ίσως μας αρέσει ακριβώς η ιδέα να μην είμαστε μόνοι», εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης!
  • Κουλουβάχατα

ποινές φυλάκισης για όποιον υπονοήσει ότι ευθύνεται η Πολωνία ή οι Πολωνοί για το ολοκαύτωμα στην Πολωνία.

Η υστερία περί την Ιστορία συνεχίζεται σε πολλές ανατολικές χώρες-μέλη της ΕΕ, πρωτίστως στην Πολωνία. Ψηφίστηκε νόμος που προβλέπει ποινές φυλάκισης για όποιον υπονοήσει ότι ευθύνεται η Πολωνία ή οι Πολωνοί για το ολοκαύτωμα στην Πολωνία. Στην προσπάθεια του να δώσει εξηγήσεις ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, τα έκανε μούσκεμα και τώρα τον καταγγέλλει η κυβέρνηση του Ισραήλ ότι αρνείται το …ολοκαύτωμα.

ΩΡΑΙΑ EIKONA

Αποτέλεσμα εικόνας για ακροπολη