Προφυλακιστέος ο 27χρονος Σύριος – Αυτή τη φορά αρνήθηκε ότι ήταν μέλος του ISIS

Προφυλακιστεός κρίθηκε με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 27χρονος Σύριος -κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα που αφορούν τρομοκρατικές ενέργειες του ISIS- μετά την απολογία του, στην οποία αρνήθηκε ότι ήταν μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης, ανατρέποντας όσα είχε υποστηρίξει κατά τη σύλληψή του την περασμένη εβδομάδα.

Τότε ο 27χρονος φέρεται ότι ομολόγησε στους αστυνομικούς πως ανήκε στο ISIS, υποδεικνύοντας μάλιστα τον εαυτό του σε βίντεο όπου έχουν καταγραφεί δολοφονικές πράξεις μελών του ISIS κατά αμάχων το 2014. Ωστόσο σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος φέρεται ότι αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες και ότι υποστήριξε πως όσα είπε μετά τη σύλληψή του ήταν προϊόν βασανισμού από αστυνομικούς.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 27χρονος, ο οποίος διέμενε στη δομή φιλοξενίας Ελαιώνα, αφορούν ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και άμεση συνδρομή σε ανθρωποκτονία από δόλο ως τρομοκρατική πράξη.

Κρίσιμο ρόλο στην υπόθεση του Σύριου εκτιμάται ότι θα παίξουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που εντοπίστηκαν στον οικίσκο, όπου διέμενε.