ΠΡΟΦ: Την αγοράζουν μετά μανίας

Ξεχάστε ό, τι ξέρατε για τις «μικρές» εταιρείες πληροφορικής. Η Profile ήδη έχει προσπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, και δεν φαίνεται κανένας λόγος να σταματήσει εδώ.

Kι αν το καλοσκεφτεί κανείς, είναι η μόλις 5η σε κατάταξη μεγέθους, πίσω από τα «θηρία» Infoquest (670 εκατ. ευρώ) και Epsilon (545 εκατ. ευρώ), την Ideal (205, μαζί με την παλιά ΒΥΤΕ) και την Entersoft (184).

Ο κλάδος υπερμεγεθύνθηκε όλα αυτά τα χρόνια, μοιραία, καθώς όλη η οικονομική δραστηριότητα περνάει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο από αυτές, και άλλες συναφείς μη εισηγμένες. Και πιθανότατα να συνεχίζει να περνάει.

Αναλογιζόμενοι δε ότι πριν 5 χρόνια, η ΠΡΟΦ είχε 30 λεπτά στο ταμπλό (τρέχοντα επίπεδα 4,5 ευρώ), μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τί έχει συμβεί στον κλάδο.

Μια πορεία που δεν φαίνεται να σταματάει στο μεσοπρόθεσμο. Διότι δεν πρέπει να αμελούμε τις χρηματοδοτήσεις που τρέχουν και επίκεινται σε βάθος τριετίας, των οποίων το συνολικό μέγεθος υπερβάινει κατά πολλές φορές τους υφιστάμενους τζίρους των εταιρειών.

Η συμπεριφορά των μετοχών στο ταμπλό, εξάλλου, στέκει ως ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας, με τις μετοχές να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά.

Η υπό εξέταση ΠΡΟΦ έχει εισέλθει σε μακροπρόθεσμου χαρακτήρα υπεραγορασμένη ζώνη, με την ανοδική αντίδραση από τα 4,20-4,30 να είναι και το αγοραστικό σήμα της. Η μετοχή βλέπει την περιοχή των 5,30 σε πρώτη φάση, με το μεγάλο επίπεδο τα 5,90-6,10, ως στόχο για το 2024 και ανάλογα τους κύκλους εργασιών, που αναμένονται και πάλι ενισχυμένοι.

Επόμενη στήριξη σε περίπτωση πισωγυρίσματος είναι τα 3,90.

Κείμενο: Συμεών Μαυρουδής, LLM, MSc, Mutual Fund/Portfolio Manager

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε