Πρέσβης Τζορτζ Τσούνης: Πάντα θα είμαι το παιδάκι από τον Πλάτανο της Ναυπακτίας

«Μπορώ να είμαι ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα, αλλά πάντα θα είμαι το παιδάκι από τον Πλάτανο», δήλωσε ο νέος πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης που επισκέφτηκε τον τόπο καταγωγής του στην ορεινή Ναυπακτία.

  • Όλοι οι παιδικοί του φίλοι, οι συγγενείς και οι συγχωριανοί έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι ενώ ο ίδιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του: «Η καρδιά μου είναι γεμάτη, όλα μου τα καλοκαίρια τα πέρασα εδώ, στη γιαγιά και τον παππού, εδώ βρήκα πολύ αγάπη», δήλωσε.

Οι γονείς του Τζώρτζ Τσούνη γεννήθηκαν και πήγαν σχολείο στον Πλάτανο της Ναυπάκτου, αμέσως μετά μετανάστευσαν για την Αμερική. Όλα τα παιδικά του καλοκαίρια, ο Τζορτζ Τσούνης τα περνούσε στην αγαπημένη του πατρίδα.

  • «Ένα απλό παιδί ήταν πάντα, όπως είναι και τώρα. Εμείς εδώ ήμασταν ξυπόλυτοι, δεν είχαμε μπάλες, δεν είχαμε τίποτα, όταν έφευγε για Αμερική, μας τα έδινε όλα, παπούτσια, μπάλες, όλα», δήλωσε παιδικός του φίλος.

Ο Αμερικανός Πρέσβης συνέχισε την επίσκεψή του στη Ναύπακτο, όπου συνομίλησε με τους τοπικούς παράγοντες, αλλά και τους κατοίκους της πόλης, περιοδεύοντας στην τοπική αγορά και το λιμάνι της περιοχής.