Πραξικοπηματικά εξελέγη νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο ταμίας με τα τούρκικα χοτζέτια- Η μεγάλη μπίζνα του real estate

  • Με πραξικοπηματικό τρόπο εξελέγη νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο ταμίας με τα τούρκικα χοτζέτια

Η μεγάλη μπίζνα του real estate στη Φασκομηλιά της Βουλιαγμένης

Mε πραξικοπηματικό τρόπο εξελέγη νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ο “ταμίας” της Εκκλησίας και ο άνθρωπος που υποστηρίζει ότι η εκκλησιαστική περιουσία νομιμοποιείται από τα τουρκικά χοτζέτια που κατέχει.

Από τον Ian [email protected] kourdistoportocali.com

Ο ίδιος πριν μερικούς μήνες είχε δώσει μία αποκαλυπτική συνέντευξη για τις προθέσεις του πάνω στα φιλέτα της Εκκλησίας και ειδικότερα στη Βουλιαγμένη και στη θέση Φασκομηλιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ νέος Μητροπολίτης  Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης με επεισοδιακό τρόπο ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος αν και αρχικά στην πρώτη καταμέτρηση της ψηφοφορίας προηγήθηκε ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Γλυφάδας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος Ψωίνος, με 38 ψήφους, έναντι 37 του Σαλώνων Αθανάσιου, στην επανακαταμέτρηση διαπστώθηκε ισοψηφία με 38 ψήφους.

Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε από  τον νομικό σύμβουλο προκειμένου να αποφανθεί.  Σύμφωνα με την απόφαση εξελέγη τελικά μητροπολίτης Γλυφάδας ο έχων τα πρεσβεία  Επίσκοπος Σαλώνων.

(Κάπως έτσι μπορεί να επανεκλεγεί πρωθυπουργός και ο Τσίπρας!)

Στο τριπρόσωπο που προηγήθηκε οι υποψήφιοι έλαβαν του εξής ψήφους:

Αρχ. Αλέξιος Ψωίνος, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας με 52 ψήφους

Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος με 50 ψήφους

Αμφιλόχιος Ρουσάκης με 21 ψήφους

Ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος (κατά κόσμον Διονύσιος) εγεννήθη στην Κέρκυρα.

Έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα και εφοίτησε στο Ά Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών.

Στη συνεχεία εσπούδασε στο Νομικό, Θεολογικό και Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη.

Διάκονος εχειροτονήθη το 1979, τη ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, υπό του τότε Διαυλείας και νυν Τρίκκης Αλεξίου και Πρεσβύτερος εχειροτονήθει το 1981 υπό του Γέροντος Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως κ. Μελετίου.

Υπηρέτησε ως ιεροκύρηξ στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης και ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον Ι. Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου.

Να αναφερθεί ότι επί 4 έτη εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος.

Από το 1998 υπηρετεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής από το παρελθόν έτος.

Οκτώμβριος 2018! Το βαθύ και σκοτεινό Κράτος της Εκκλησίας αλλά και το ρόλο που έπαιξε στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας καταδεικνύουν τα λεγόμενα του Επισκόπου Σαλώνων Αντωνίου ο οποίος διαχειρίζεται τα Οικονομικά της Εκκλησίας!

Μιλώντας στη τοπική εφημερίδα των νοτίων προαστείων “Δημοσιογράφος” και στον Γιώργο Λαουτάρη, ο άτυπος υπερυπουργός Οικονομικών της Εκκλησίας θα δηλώσει ότι η Εκκλησία θέλει να κάνει μπίζνες στις εκτάσεις που της “ανήκουν;” στην περιοχή της Φασκομηλιάς. Κι όλα αυτά στη σκιά-σκοτάδι της πρόσφατης συνάντησης Τσίπρα-Ιερώνυμου!

Μιλάμε για 1.800 στρέμματα από τη Λίμνη της Βουλιαγμένης μέχρι τη Βάρκιζα μαζί με τα Λιμανάκια! Και τι νομίζετε ότι θέλει να τα κάνει αυτά ο Σαλώνων; Να τα νοικιάσει για 99 χρόνια σε Ρώσους και Αραβες που δείχνουν ενδιαφέρουν, όπως δηλώνει.

Το πιο σκοκαριστικό όμως είναι η απάντησή του στην ερώτηση από πότε έχει στην κατοχή της η Εκκλησία αυτές τις εκτάσεις.

Δείτε τι απαντά: H Eκκλησία έχει στην κατοχή της αυτές τις εκτάσεις από το 1713-πολύ πριν τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Τις δώρισε η μητέρα του Σουλτάνου στον ηγούμενο της Μονής Πετράκη, Παρθένιο Πετράκη. Εχουμε ασφαλώς τα χειρόγραφα του Σουλτάνου (χοτζέτια;) επίσημα αναγνωρισμένα (από ποιον φορέα;) και μεταφρασμένα…

Kαι η μητέρα του Σουλτάνου που τις βρήκε; Τις δώρισε προφανώς ο κατακτητής γιος της. Δηλαδή ο Σουλτάνος άρπαξε τις περιουσίες και τις εκτάσεις των Ελλήνων και στη συνέχεια δώρισε (τις εκτάσεις που άρπαξε με τη βία) με χοτζέτια στην ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία! Δηλαδή ο Τούρκος κατακτητής έρχεται να χαρίσει εκτάσεις που άρπαξε δια της βίας στην Εκκλησία και μάλιστα με τα περίφημα χρυσόβουλα!

Αυτά δεν μπορούν να συμβαίνουν παρά μόνο σε ένα τριτοκοσμικό κράτος Μαορί.

Μάλιστα ο Σαλώνων Αντώνιος τολμά να κατηγορήσει το πρώην δήμαρχο Κασιδόκωστα επειδή όρισε συντελεστή δόμησης για την περιοχή 0.002 και στην πραγματικότητα αδρανοποίησε την δόμηση.

Ο Κασιδόκωστας που αγαπάει πραγματικά τη Βουλιαγμένη προσπάθησε να τη σώσει από τα τούρκικα χοτζέτια και τα χρυσόβουλα στα οποία καταφεύγει τώρα ο Σαλώνων.

Λέει για τον Κασιδόκωστα: O τότε δήμαρχος για ψηφοθηρικούς λόγους είπε ότι δεσμεύει ακίνητα και προσφέρει στους κατοίκους πράσινο. Δεν είναι όμως δάσος αυτό. Είναι ένα “ιδιωτικό οικόπεδο” (της Εκκλησίας εννοεί με τα τούρκια χοτζέτια της μάνας του Σουλτάνου) που κάποιος πήγε και το φύτεψε….

Οπως αντιλαμβάνεστε οι πατέρες της Εκκλησίας είναι απλά ανεκδιήγητοι και άλλο τόσο ανεκδιήγητοι είναι και οι Ελληνες πρωθυπουργοί και κυβερνήσεις που δεν τολμούν να ακουμπήσουν τα χρυσόβουλα της μάνας του Σουλτάνου…

Πατήστε στη σελίδα και διαβάστε τη συνέντευξη του Σαλώνων>