Πούτιν: Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα εγκριθεί στα μέσα Οκτωβρίου

Ένα ακόμη ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα εγκριθεί sτα μέσα Οκτωβρίου δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ουκρανικού κόμματος της αντιπολίτευσης «Η αντιπολιτευόμενη Πλατφόρμα-για την ζωή» Βίκτορ Μεντβετσούκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι έχει υπ’ όψιν του το εμβόλιο που ανέπτυξε το Επιστημονικό Κέντρο Vector στο Νοβοσιμπίρσκ.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το θέμα της διάθεσης του ρωσικού εμβολίου στην Ουκρανία, το οποίο συζητήθηκε κατά την συνάντηση Πούτιν – Μεντβετσούκ, δήλωσε ότι το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα μπορούσε να σώσει την ζωή Ουκρανών πολιτών, αλλά η προμήθεια του εμβολίου στην Ουκρανία εξαρτάται από την στάση της ουκρανικής ηγεσίας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Πούτιν ο Μεντβετσούκ ζήτησε από τον Ρώσο ηγέτη να σκεφθεί το ζήτημα της προμήθειας της Ουκρανίας με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V. Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε ότι μια τέτοια δυνατότητα υπάρχει, ότι το ζήτημα αυτό είναι καθαρά ανθρωπιστικού χαρακτήρα και αυτό που χρειάζεται είναι το επίσημο Κίεβο να διατυπώσει με τον κατάλληλο τρόπο τα αιτήματα του για το θέμα αυτό.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ