ΠΟΥ: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων παγκοσμίως την περασμένη εβδομάδα

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του Παγκόσιου Οργανισμού Υγείας αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο οργανισμός την Τρίτη στη δημοσιότητα, καταγράφηκε ρεκόρ 2.000.000 νέων κρουσμάτων παγκοσμίως την προηγούμενη εβδομάδα, αν και μειώθηκε κατά 10% ο αριθμός των νεκρών.

Με εξαίρεση την Αφρική, σε όλες τις περιοχές του κόσμου παρατηρήθηκε άνοδος των κρουσμάτων από τις 14 ως τις 20 Σεπτεμβρίου.

«Από τις 14 ως τις 20 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν σχεδόν 2.000.000 νέα κρούσματα covid-19, αύξηση 6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο μεγαλύτερος εβδομαδιαίος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή της επιδημίας. Στη διάρκεια της ίδιας περιόδου ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε κατά 10%, με 37.700 να αναφέρονται» σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΠΟΥ.

Στην Ευρώπη καταγράφηκε η μεγαλύτερη άνοδος στον αριθμό των θανάτων στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε (αύξηση 27% σε σχέση με την προηγούμενη). Περισσότερο από το 38% των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκε στην αμερικανική ήπειρο, η οποία παραμένει η πλέον πληγείσα, όμως σε αυτήν την περιοχή το ποσοστό των θανάτων μειώθηκε κατά 22%.

Στη νοτιοανατολική Ασία, όπου εντοπίζεται το 35% των νέων κρουσμάτων, ξεπεράστηκε το όριο των 100.000 νεκρών, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 9.000 νέοι θάνατοι.

Αντίθετα, στην Αφρική η εξάπλωση της επιδημίας εξακολουθεί να επιβραδύνεται: τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά 12% και οι θάνατοι κατά 16%.

Από την εμφάνιση του κορονοϊού τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κίνα έχουν καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερα από 30,6 εκατομμύρια κρούσματα.