Που πάτε ρε παιδιά; – Πάτε καλά;

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τα διόδια όπου χιλιάδες αυτοκίνητα περνούν από το πρωί της Παρασκευής, παρά τις εκκλήσεις τις πολιτείας να μείνουν όλοι οι πολίτες στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες Αρχές έχουν, επανειλημμένα, καλέσει τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω του κορωνοϊού, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν σήμερα να εγκαταλείψουν την Αθήνα για να μην τους προλάβει η καραντίνα.

Δυστύχως η κυβέρνηση δεν πρόβλεψε αυτό το ενδεχόμενο και ας ελπίσουμε να μην δούμε τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται στην επαρχία.

Ωστόσο στην επαρχία βλέπουν Αθηναίους  να καταφθάνουν και ανησυχούν, αφού το τοπικό σύστημα υγείας αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους.

Αρκετοί σκοπεύουν να παραμείνουν στα χωριά για ένα μήνα και οι μόνιμοι κάτοικοι φοβούντα πως δε θα καταφέρουν να γλιτώσουν τον συνωστισμό και μαζι και τα κρούσματα καθώς η Αθήνα όλο αυτο τον καιρό “έβραζε”.

Είναι απλό. Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε.

Δεν πάμε βόλτες και δεν γινόμαστε υγιειονομικές βόμβες.