Που οφείλονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια; – Στα όρια τους οι επιβάτες

Στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου η χώρα μας δεν παρουσιάζει και την καλύτερη εικόνα καθώς οι καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια είναι καθημερινό φαινόμενο με τους επιβάτες να φτάνουν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

Κάθε χρόνο, την θερινή περίοδο παρουσιάζονται, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, καθυστερήσεις στη διεξαγωγή των πτήσεων.

Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, είναι διεθνές, ωστόσο προκαλεί το ίδιο αποτέλεσμα: τη δυσφορία και ταλαιπωρία επιβατών, αλλά η χώρα μας το μόνο που δεν χρειάζεται είναι κακές κριτικές.

Οι καθυστερήσεις πολλές φορές ξεπερνουν τις δύο ώρες και δεν είναι λίγες οι φορές που τουρίστες χάνουν την πτήση τους γιατί δεν έφτασαν έγκαιρα στο Ελευθέριος Βενιζέλος απο το νησί που παραθέριζαν.

Aς μην ξεχνάμε το πρόσφατο περιστατικό στο αερόδρόμιο της Μυκόνου που το αεροσκάφος Volotea από τη Μύκονο προς την Αθήνα δεν απογειώθηκε ποτέ και μάλιστα οι επιβάτες επέστρεψαν στην Αθήνα με το πλοίο της γράμμης με πολλους απο αυτους να χάνουν την πτήση απο το Ελ. Βενιζέλος για την πατρίδα τους.

Και αν δεχτούμε πως μετά το μεσημέρι μια μικρή καθυστέρηση μπορεί να δημιουργηθεί πως είναι δυνατόν να υπάρχουν καθυστερήσεις ακόμη και στις πολύ πρωνές πτήσεις;

Γιατι συμβαίνει αυτό;  Έχει να κάνει με το «μποτιλιάρισμα» στους αιθέρες και τους περιορισμούς στην εναέρια κυκλοφορία;

Την έλλειψη προσωπικού (κυρίως ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας) και πιθανές βλάβες ή δυσλειτουργίες αεροσκαφών ή αεροδρομιακών υποδομών;

Συνήθως, οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν στις βάσεις τους και κάποια αεροσκάφη ως back up, οι μικρές που δεν έχουν την «πολυτέλεια» αυτή, μία βλάβη είναι ικανή για πολύωρες καθυστερήσεις.

Η Ελλάδα ζει από τον τουρισμό και πρέπει να προσφέρει όσο το δυνατον καλυτερες συνθήκες στους επισκέπτες.

Ελπίζουμε να πάρουμε κάποια απάντηση για το τί ακριβώς συμβαίνει και υπάρχουν αυτές οι πολύωρες καθυστερήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email