Που εμφάνιζε έντονες υποτιμητικές υπερβολές ο γ.δ.

Ο Γενικός Δείκτης πλήρωσε επίπεδα τιμών έως τις 814,96 μονάδες από τα οποία αντέδρασε ενδοσυνεδριακά ολοκληρώνοντας την ανοδική διόρθωση στα επίπεδα των 856 μονάδων. Στο επίπεδο των 814 μονάδων το ωριαίο διάγραμμα εμφάνιζε έντονες υποτιμητικές υπερβολές, φαινόμενο το οποίο είχε διαπιστωθεί για τελευταία φορά στην Ελληνική Αγορά στις 14 Νοεμβρίου του 2017.

  • Στις 856 μονάδες έκλεισε το καθοδικό κενό της 6ης Φεβρουαρίου ενώ ο ωριαίος 200αρης κινητός μέσος λειτούργησε σαν αντίσταση αφού δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς δύο φόρες.
  • Σε ημερήσια βάση ο κινητός μέσος των 30 ημερών έχει διασπαστεί καθοδικά, ο MACD διατηρεί το σήμα πώλησης και οι ταλαντωτές κινούνται σε ουδέτερες ζώνες.

Η αγορά έχει υποχωρήσει σημαντικά από τα πρόσφατα υψηλά της, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να δείξει ακόμα κάποια συμπεριφορά αναχαίτισης της προσφοράς παραμένοντας περισσότερο στην ροπή της τάσης των ξένων χρηματιστηρίων.

  • Ως εκ τούτου η μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχιστεί με επόμενο σημείο αναφοράς για την εκκίνηση μιας πειστικής αντίστασης τις 800 μονάδες.

Πέρα από τις εξελίξεις στα διεθνή Χρηματιστήρια την Δευτέρα το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση των δεικτών του MSCI η οποία θα έχει κυρίως χαρακτήρα αναδιαρθρώσεων χωρίς προσθήκες ή διαγραφές.

Υπενθυμίζεται ότι στον δείκτη συμμετέχουν 9 ελληνικές μετοχές στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και 13 στην μικρή.

  • Την Τετάρτη πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης η Coca Cola θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2017.
  • Την Παρασκευή λήγουν τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα ανακοινώσει –προ απροόπτου- τους ενδιαφερόμενους που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την ΔΕΣΦΑ
  • Ενώ τέλος αναμένεται η πιστοληπτική αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο Fitch μετά την λήξη της συνεδρίασης

MANOΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

* ,