Πόσους διπλοθεσίτες είχε η ασφαλιστική αγορά (12.8.2020)

Πόσους διπλοθεσίτες είχε η ασφαλιστική αγορά

  • Δύο στους 10 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ήταν διπλοαπασχολούμενοι

Γενική εκκαθάριση των Μητρώων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών εγγεγραμμένων στα Επαγγελματικά Επιμελητήρια της χώρας σήμανε η τελευταία επαναπιστοποίηση των επαγγελματιών του κλάδου, η οποία έγινε για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία.

Του Πλάτωνα Τσούλου@https://www.insurancedaily.gr/

Βάσει πληροφοριών, περί το 15% των διαμεσολαβητών διαγράφηκαν συνολικά από τα Μητρώα τα Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, οι περισσότεροι από τους οποίους διότι ασκούσαν παράλληλα την απασχόληση του ασφαλιστή με κάποιο άλλο επάγγελμα, που σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο δεν επιτρέπεται.

Υπολογίζεται ότι δύο στους 10 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ήταν διπλοαπασχολούμενοι. Εξ αυτών ορισμένοι επέλεξαν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον κλάδο, ενώ κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Σημειώνεται ότι στην Αθήνα οι ασφαλιστές με διπλοαπασχόληση ήταν της τάξης του 10% με 15% επί του συνόλου των ασφαλιστικών συμβούλων, ενώ στην περιφέρεια -και ανάλογα την περιοχή- παράλληλη δραστηριότητα ασκούσαν τρεις ή και τέσσερις στους 10 επαγγελματίες του κλάδου.

Από τα Μητρώα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών των Επαγγελματικών Επιμελητηρίων της χώρας διαγράφηκαν επίσης όσοι δεν επαναπιστοποιήθηκαν, ενώ εκτός αγοράς έχουν πλέον βρεθεί κι όσοι δρούσαν αφανώς, ασκώντας «μαύρη» δραστηριότητα μη διαθέτο