Πώς να αυξήσετε την περιουσία σας από μία πληροφορία που έχει να κάνει με λανθασμένες αποφάσεις των αρχών!

  • **Πώς να αυξήσετε την περιουσία σας από μία πληροφορία που έχει να κάνει με λανθασμένες αποφάσεις των αρχών!

Ήταν η περίοδος που η Πειραιώς ανακοίνωσε ΑΜΚ με book building. Η μετοχή ξεκίνησε πτωτικά και 1-2 μέρες μετά, κάποιοι κάπου έγραψαν ότι το bb θα γίνει στο 1 ευρώ. Ο τίτλος άμεσα από τα 73 λεπτά ανέβηκε στα 95.

  • Τότε, με παίρνει ένας φίλος από την Αγγλία και μου λέει ότι έχει πληροφορία ότι η ΑΜΚ θα γίνει πολύ χαμηλά και μάλιστα να σορτάρω συμβόλαια, γιατί ουσιαστικά οι αρχές δεν θα τα σταματήσουν και ουσιαστικά δεν θα συμμετάσχουν στην ΑΜΚ.

Του απαντώ ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται και ότι βάσει της λογικής ή θα κάνουν εκκαθάριση ή θα κάνουν παράδοση τίτλων όπως έχει γίνει στο παρελθόν στις προηγούμενες ΑΜΚ ή στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου ή ακόμα και στην ?ollie ?ollie.

  • Και επανέρχεται… “Ακου που σου λέω”…
  • Φυσικά, αλλά αυτό είναι παράνομο και θα ξεσηκωθούν οι κάτοχοι. Οπότε θα έχουν πρόβλημα τόσο η Τράπεζα Πειραιώς όσο και η Επ.Κ με το Χρηματιστήριο.

Τελικά ήταν ένα εξαιρετικό inside information το οποίο και δεν πίστεψα.

Τις επόμενες μέρες έβγαιναν δεξιά αριστερά φήμες για το τι θα γίνει με τους μικρομετόχους χωρίς επίσημες ανακοινώσεις με τις ανοιχτές θέσεις στα συμβόλαια να μεγαλώνουν και να φτάνουν τα 55000 ανοιχτά συμβόλαια δηλαδή 5,5 εκατομμύρια μετοχές και αμέσως μετά το συμβόλαιο να αρχίσει να κινείται τελείως διαφορετικά από την μετοχή συντηρώντας μόνιμα ένα discount 35% και τους κατόχους να μην μπορούν να πουλήσουν ούτε εκεί μιας και δεν υπήρχαν αγοραστές.

  • Αν είχα σορτάρει, θα μπορούσα να έχω 20πλασιάσει τα χρήματα μου από μία πληροφορία που δεν πίστεψα μιας και θεώρησα αδιανόητο οι αρχές να “υποπέσουν” σε ένα τόσο μεγάλο σφάλμα.

Πλέον, ανακοινώθηκε η ΑΜΚ σε τιμές κοντά στα 6 με 8 λεπτά της τιμής της μετοχής (1-1,15 μετά r/s), χωρίς καμία ανακοίνωση για τα παράγωγα και με τους κατόχους Long συμβολαίων να μηδενίζουν με το έτσι θέλω την θέση τους, κάποιους να πλουτίζουν και να κερδοσκοπούν και την Τράπεζα να μοιράζεται με τον τρόπο που αποφασίστηκε σε νέους μετόχους.

  • Το σωστό θα ήταν, πως από την στιγμή που θα συμμετέχουν οι παλαιοί μέτοχοι που είναι κάτοχοι μέχρι 19 Απριλίου, θα έπρεπε τα συμβόλαια να παραδοθούν και να πληρωθούν σαν μετοχές στην συνεδρίαση της Δευτέρας και να έχουν την με τους κατόχους συμμετοχή με ίσους όρους. Φυσικά καμία ανακοίνωση για τα συμβόλαια.

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα και για πολλοστή φορά προστίθεται ακόμα μια μαύρη σελίδα στο θεσμό του Ελληνικού χρηματιστηρίου και του Χρηματιστηρίου Παραγώγων. Φυσικά, το αν η αξιοπιστία του θεσμού χάνεται, δεν ενδιαφέρει κανέναν μιας και ο σκοπός επετεύχθη.

  • ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ!!

**Η επιστολή εστάλη από φίλο αναγνώστη του μ/μ, με την παράκληση να την δημοσιεύσουμε. Και σιγά, μη δε την δημοσιεύαμε…