Πώς μια είδηση από Μαξίμου κάνει τον γύρο του κόσμου [30/5]

  • Πώς μια είδηση από Μαξίμου κάνει τον γύρο του κόσμου

Δείτε, τώρα, πως μια είδηση από το Μέγαρο Μαξίμου κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Πρωθυπουργός είχε αργά το απόγευμα της Πέμπτης τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών τεχνολογίας.

  • Ο εκπρόσωπος της Microsoft Charles Lamanna, δήλωσε ότι η εταιρία του σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο ανάπτυξης (Robotic Process Automation) στην Ελλάδα. Θα είναι το πρώτο κέντρο της Microsoft σε επίπεδο Ερευνας και Ανάπτυξης στην χώρα μας.

Την είδηση αυτή πήραν αμέσως τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Bloomberg κ.α.) και την μετέδωσαν σ΄όλο τον κόσμο. Τι σημαίνει αυτό;

***
Ο,τι τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα σφόδρα ενδιαφέρονται για την χώρα μας. Ο λόγος; Η ορθή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που έγινε από την Πολιτεία, αλλά και απ΄όλους τους Ελληνες.

  • Θέλετε μερικά παραδείγματα; Ανοιξε η Ακρόπολη (με την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου) και έγινε πρώτο θέμα σ΄όλο τον κόσμο.

Το ίδιο έγινε όταν άνοιξαν και οι παραλίες ή όταν ανακοινώθηκε πότε θα γίνουν οι πρώτες πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Αυτό το ενδιαφέρον των ξένων για την Ελλάδα πέρασε και στις επενδύσεις, όπως έγινε την Παρασκευή και με την Microsoft.

ΒΗΜΑτοδότης