Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία Genesis – Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Μεγάλο μέρος της χώρας επηρεάζει από το πρωί η κακοκαιρία Genesis. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας, καθώς και στο Ιόνιο.

Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ένα βίντεο που κατέγραψε διερχόμενος οδηγός από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ξάνθης – Σταυρούπολης.

 

H ισχυρότατη βροχόπτωση έπληξε και τη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ στη Λάρισα με αποτέλεσμα να καταγραφούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα βασικότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, όπως και σε  πάρκο στην είσοδο της Νίκαιας, εξαιτίας φερτών υλικών που έκλεισαν τις αποχετεύσεις ομβρίων υδάτων.

Φωτογραφία larissanet

Στην Αμφιλοχία η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Αμβρακικού.

 

Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Στη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Βόρειο Αιγαίο και στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Κατά τόπους ισχυρά και ενδεχομένως επικίνδυνα φαινόμενα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται:

  • Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Από τις πρώτες βραδινές ώρες έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη συνέχεια και έως το πρωί του Σαββάτου τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη εξασθένηση. Χαλαζοπτώσεις αναμένονται κυρίως στις παράκτιες περιοχές των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη μικρή ενίσχυση φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και στα νότια τμήματα του Σαρωνικού και Νότιου Ευβοϊκού. Στο Ιόνιο οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 4 έως 5 μποφόρ.

LIVE η εξέλιξη της κακοκαιρίας