Πώς ακυρώνονται οι προεκλογικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ

Πώς ακυρώνονται οι προεκλογικές παροχές του ΣΥΡΙΖΑ

Μαθαίνω ότι η κυβέρνηση (διάβαζε υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών) έχει προγραμματίσει να διεξαγάγει διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων. Τώρα θα πείτε, κάτι τέτοιο δεν εξήγγειλε η προηγούμενη κυβέρνηση (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και μάλιστα προεκλογικά; Ναι, αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά) εξηγούμαι…

  • Η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) εξέδωσε δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αποφάσεις. Το θέμα και των δύο αποφάσεων αφορούσε την προμήθεια 750 αστικών λεωφορείων, διαφορετικών τεχνολογιών, συνολικής δαπάνης 461 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια της προκήρυξης που εξέδωσε ο προηγούμενος υπουργός Χρ. Σπίρτζης.

Σύμφωνα με τις εν λόγω αποφάσεις, η συγκεκριμένη διακήρυξη παραβίαζε ευθέως τόσο διατάξεις της εθνικής όσο και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Περιελάμβανε (λέει η απόφαση) δυσανάλογες και υπερβολικές τεχνικές προδιαγραφές, ερχόταν σε σύγκρουση με τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, ενώ δημιουργούνταν πολλά ερωτηματικά ως προς τη χρηματοδότηση της διακήρυξης.

  • Συνεπεία όλων αυτών η Ανεξάρτητη Αρχή έκρινε ότι ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο κ. Σπίρτζης θα πρέπει να ακυρωθεί στο σύνολό του.
  • Ετσι, για ενημέρωση σας λέω ότι στην Αθήνα πέρυσι στο χειμερινό πρόγραμμα κυκλοφορούσαν 850-950 λεωφορεία και εφέτος κυκλοφορούν 1.070.
  • Στον ΟΑΣΘ επί ηγεσίας Στέλιου Παππά κυκλοφορούσαν 215 λεωφορεία, σήμερα με άλλη διοίκηση κυκλοφορούν 320.

O BHMAτοδότης