«Πόρτα» της Γεννηματά στον Τσίπρα – Δύο ξένοι στην ίδια σύνοδο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) μιλά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλή της Δημοκρατικής Παράταξης Φώφη Γεννηματά (Δ) στη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

«Πόρτα» της Γεννηματά στον Τσίπρα – Δύο ξένοι στην ίδια σύνοδο

  • Γιατί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απεκρουσε την επιχείρηση προσέγγισης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή παρουσία στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.
Χόνδρος Δημήτρης

Προσπάθεια να προσεγγίσει τη Φωφη Γεννηματά προκειμένου να προσέλθουν με κοινή γραμμή στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών εκανε, ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Κουμουνδούρου τις προηγούμενες μέρες μέσω των φιλικών της μέσων ενημέρωσης επιχείρησε να περάσει την εικόνα ότι ο Αλέξης Τσιπρας θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στους ευρωπαίους σοσιαλιστές τοποθετώντας σε δεύτερο πλάνο την παρουσία της Φώφης Γεννηματά στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών.

Ωστόσο, αυτή η νέα επικοινωνιακή προσπάθεια να εμφανιστεί ο Αλέξης Τσιπρας ως προνομιακός συνομιλητής των ευρωπαίων σοσιαλιστών έπεσε στο κενό.

Και αυτό γιατί όπως λέγεται, το θέμα θα θέσει πρώτα η Φώφη Γεννηματά που παρευρίσκεται στη σύνοδο ως μέλος και όχι ως παρατηρητής της συνόδου των ευρωπαίων σοσιαλιστών που θα λάβει το λόγο μετά την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό ο Αλέξης Τσιπρας άλλαξε τακτική, ζητώντας να προσέλθουν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί στη συνεδρίαση με κοινή γραμμή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος ο κ. Τσίπρας ανέθεσε σε στενό του συνεργάτη που συμμετείχε στο Κίνημα Αλλαγής να διερευνήσει, επικοινωνώντας με το επιτελείο της κυριας Γεννηματά, την πιθανότητα να υπάρξει μια συνεννόηση με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίστηκε ιδιάιτερα επιφυλακτική απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα καθώς εκτιμά ότι εντάσσεται στο γενικότερο παιχνίδι διεμβολισμού του κεντροαριστερού χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση που έλαβε ο στενός συνεργάτης του κ Τσίπρα ήταν ότι η κυρία Γεννηματά είναι μέλος του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος και όχι παρατηρητής όπως ο κ Τσιπρας, καθώς και ότι έχει παρουσιάσει ένα σαφές πλαίσιο θέσεων για την τουρκική προκλητικότητα και έχει τονίσει ότι θα θέσει το θέμα στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Αν σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας θέλει να συνδράμει την προσπάθεια της κυριας Γεννηματά είναι κάτι το οποίο θα αποδεχθούμε με μεγάλη ευχαρίστηση, είναι το μήνυμα που εστάλη στην Κουμουνδούρου.