Πόπη Τσαπανίδου: «Λύσεις θα δώσει αυτός που νιώθει τα προβλήματα, όχι αυτός που τα κοιτάζει από μακριά»

Για πλήρη αποτυχία να μπλοκάρει θεσμικά την κάθοδο του μορφώματος Κασιδιάρη και για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη κατηγόρησε την κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στον «ΣΚΑΪ».

«Όταν πριν από δύο μήνες ξεκίνησε η συζήτηση για να υπάρξει ένα θεσμικό μπλόκο στο φασιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε προσέλθει με διάθεση συνεννόησης… Και στη συνέχεια, σε μια προσπάθεια να βρεθεί σημείο σύγκλισης, καταθέσαμε μία τροπολογία στη βάση της πρότασης Αλιβιζάτου» ανέφερε η κυρία Τσαπανίδου και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση επέμεινε να καταθέσει τη δική της πρόταση, για την οποία από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι είναι πολύ επικίνδυνη, ότι αφήνει πολλά “παραθυράκια”, ότι έχει ζητήματα συνταγματικότητας… Τελικά, πράγματι η τροπολογία που ψήφισε η ΝΔ “σκόνταψε”, φάνηκε ότι δεν ήταν η σωστή».

«Την ίδια στιγμή, βλέπουμε σήμερα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον κ. Γεραπετρίτη, να πίνει καφέ με έναν ανώτατο δικαστή του Αρείου Πάγου, ο οποίος τυγχάνει να είναι επικεφαλής του τμήματος που θα κρίνει το θέμα που συζητάμε και ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε» υπογράμμισε ακόμη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας επιπλέον λόγο για «βαθιά αντιθεσμική συμπεριφορά» από την πλευρά της κυβέρνησης και σχολιάζοντας: «Προφανώς στη συγκεκριμένη συνάντηση που προηγήθηκε κάτι άκουσαν που δεν τους άρεσε».

Σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές και στο ερώτημα πόσο εφαρμόσιμο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα, η κυρία Τσαπανίδου απάντησε: «Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο, πατά στα πόδια του και μπορεί να εφαρμοστεί ταχύτατα».

Αναφερόμενη στην ακρίβεια, τόνισε ότι οι παρεμβάσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν ανάσα στον κόσμο, γιατί δρουν παράλληλα σε δύο επίπεδα: «Από τη μια ενισχύουμε το εισόδημα, όπως με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, σε ένα επίπεδο ικανό να υπερνικήσει τον πληθωρισμό. Με αύξηση 10% στους μισθούς στο δημόσιο τομέα και αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους, στα 10.000 ευρώ». Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτά τα μέτρα θα τονώσουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών και τα χρήματα θα επιστρέψουν στην αγορά. «Θα προχωρήσουμε στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα» είπε ακόμη η Πόπη Τσαπανίδου.

«Με τη δική μας πολιτική δεν θα ευνοούνται λίγοι, όπως συμβαίνει επί κυβέρνησης Μητσοτάκη… Κόβοντας μόνο τις απευθείας αναθέσεις και τους φωτογραφικούς διαγωνισμούς, που έκανε η σημερινή κυβέρνηση, γλιτώνουμε 8,5 δισ. ευρώ» υπογράμμισε ακόμη η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας τη θέση του κ. Μητσοτάκη για το debate, τόνισε: «Η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να γίνει debate με όλους δείχνει έναν δισταγμό να καθίσει μόνος του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα… Αλήθεια, αυτό γιατί το αποφεύγει; Επτά χρόνια τον καλούμε και δεν έρχεται».

«Ζούμε μέσα στον κόσμο, βλέπουμε πόσο δύσκολα περνάει και μέσα από το πρόγραμμά μας προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις» επεσήμανε η κυρία Τσαπανίδου και κατέληξε: «Λύσεις θα δώσει κάποιος ο οποίος νιώθει τα προβλήματα, όχι κάποιος που τα κοιτάζει από μακριά και περιγράφει μια άλλη χώρα».