Πολύνεκρες επιθέσεις στο Χάρκοβο – Αλλάζει τακτική με «carpet bombing» ο Πούτιν

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές του Χάρκοβο, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας στα σύνορα με τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο τοπικός περιφερειάρχης, εκφράζοντας φόβο για «δεκάδες νεκρούς».

«Ο ρωσικός εχθρός βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές» έγραψε ο περιφερειάρχης Όλεγκ Σινεγκούμποφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας για κατάπαυση του πυρός βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Εξαιτίας αυτών των βομβαρδισμών, που συνεχίζονται ακόμη, δεν μπορούμε να καλέσουμε τις υπηρεσίες διάσωσης (…) Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 11 νεκροί και δεκάδες τραυματίες» πρόσθεσε.

Δείτε Βίντεο

Αλλάζει τακτική με «carpet bombing» ο Πούτιν

Ενώ χθες οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Χάρκοβο με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα στους δρόμους πραγματοποιώντας στοχευμένες επιθέσεις, με τους Ουκρανούς να διατηρούν τον έλεγχο της πόλης τελικά, σήμερα η Ρωσία εν μέσω των διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία χρησιμοποίησε τακτικές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το λεγόμενο «carpet bombing», μη αφήνοντας αμφιβολία πως θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα με μία ευρείας κλίμακας στρατιωτική επίθεση.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χαρακτηριστικά της ρωσικής επιδρομής με νεκρούς αμάχους και βαριά τραυματισμένους πολίτες που είχαν βγει εκείνη την ώρα από τα σπίτια τους για να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης.