Πολωνία: Συνελήφθη για κατασκοπία Ρώσος πολίτης

Έναν Ρώσο πολίτη με την κατηγορία της κατασκοπείας συνέλαβαν οι Αρχές της Πολωνίας, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Πολωνού υπουργού αρμόδιου για τον Συντονισμό των Μυστικών Υπηρεσιών.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών που ανήκαν κάποτε στην σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης είναι τεταμένες εδώ και καιρό, αλλά η εισβολή στην Ουκρανία έχει αυξήσει την καχυποψία για τις προθέσεις της Μόσχας.

Ο εν λόγω Ρώσος πολίτης διαμένει στην Πολωνία επί 18 χρόνια και είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και προφυλακίστηκε για διάστημα τριών μηνών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκέντρωσε η Στρατιωτική Υπηρεσία Αντικατασκοπίας αποδεικνύουν ότι ο άνδρας λάμβανε εντολές από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, συνέλεγε πληροφορίες στρατιωτικού περιεχομένου για τις ένοπλες δνάμεις της Πολωνίας και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ» προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένη μήνα, η Πολωνία είχε απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες που εργάζονταν για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και η Μόσχα απάντησε απελαύνοντας αυτόν τον μήνα 45 Πολωνούς διπλωμάτες.