Πολωνία: Επίθεση στον Ρώσο πρέσβη ενώ κατέθετε στεφάνι στη μνήμη Σοβιετικών στρατιωτών

Επίθεση δέχτηκε ο πρέσβης της Μόσχας στη Βαρσοβία, ανήμερα της επετείου νίκης της Σοβιετικής Ένωσης έναντι της ναζιστικής Γερμανίας, ενώ προσπαθούσε να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των Σοβιετικών στρατιωτών. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν κόκκινη μπογιά σε εκείνον και στη συνοδεία του, ενώ φώναζαν και συνθήματα, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύει το ρωσικό RIA.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο RIA, o Ρώσος πρέσβης Σεργκέι Αντρέεφ δήλωσε ότι δεν τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση στο νεκροταφείο μνήμης των Σοβιετικών στρατιωτών.

Όταν έφτασε στο σημείο, συνοδευόμενος από διπλωμάτες και τη σύζυγό του Πολωνοί και Ουκρανοί, οι οποίοι βρισκόταν συγκεντρωμένοι εκεί από πριν, του έκλεισαν τον δρόμο, φωνάζοντας προσβλητικά συνθήματα, ενώ έριξαν και κόκκινη μπογιά στον ίδιο και στη συνοδεία του.

Οι σχέσεις Πολωνίας – Ρωσίας βρίσκονται στο ναδίρ μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ενώ ο πρωθυπουργό της χώρας αναφέρεται συχνά στο ενδεχόμενο κλιμάκωσης του πολέμου και ζητεί στρατιωτική ενίσχυση από τις νατοϊκές δυνάμεις.

Πριν από λίγες ημέρες η Μόσχα έκλεισε τη στρόφιγγα φυσικού αερίου στην Πολωνία, η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο κομμάτι των εκατομμυρίων Ουκρανών προσφύγων.