Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα από το κόσμο του Χ.Α (3.8.2020)

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ τον κλάδο της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ… Καλά κρασιά και πάντα τέτοια, να μας ανοίγετε τα μάτια. Κάλιο αργά, παρά ποτέ…


ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ, με τον καθένα να περιμένει τον άλλο για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Με ένα οικονομικό επιτελείο κυριολεκτικά για κλάματα, με μεγαλομέτοχους στην συντριπτική τους πλειοψηφία χαμένους στο διάστημα, με αναλυτές οίκων να έχουν παραπλανήσει για χιλιοστή φορά, με τις διοικήσεις των εισηγμένων να δίνουν ρεσιτάλ ανευθυνότητας.

  • Και με όλους αυτούς να έχουν την απαίτηση από τον ιδιώτη επενδυτή να τους επιβραβεύσει! Ο ιδιώτης έδωσε και ξαναέδωσε ουκ ολίγες φορές. Αλλά κάποια στιγμή είτε στέγνωσε, είτε σταμάτησε να πιστεύει στα παραμύθια των white collar criminals…

ΠΕΤΑΝΕ και σήμερα ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ που αντιμετωπίζουν αναλογικά και συγκριτικά τα ίδια προβλήματα με την δική μας, ίσως και χειρότερα. Με την δική μας με χίλια ζόρια να προσπαθεί να κρατήσει το θετικό πρόσημο.

ΤΡΕΧΟΥΝ τα ΣΑΛΙΑ τους από τώρα για το πως θα… αξιοποιήσουν τα δεκάδες δισ. ευρώ που θα εισρεύσουν από διαφορετικές οντότητες. Ελπίζουμε αυτή την φορά οι κοινοτικοί αρμόδιοι να δείξουν την απαραίτητη προσοχή και με ενδελεχή έλεγχο να μην επιτρέψουν την κατασπατάληση όλων αυτών των κεφαλαίων που ήδη ορέγονται και ονειρεύονται οι γνωστοί άγνωστοι για να τα ξεκοκκαλίσουν (ποντίκια, αρουραίοι, ελέφαντες, καρχαρίες και λοιπά ευγενή ζώα…)

ΔΕΗ: Συνεχίζει την καλή συμπεριφορά συντηρώντας και το ημερήσιο Long της. Το 393 κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δώσει κίνηση στο 417-422Η απόφαση της Σουηδίας να αποφύγει ένα ολικό lockdown κατά την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, φαίνεται πως έσωσε την οικονομία της από τα χειρότερα, όπως σημειώνει το Bloomberg, εν όψει της ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ β΄τριμήνου 2020.
Την Τετάρτη, η Σουηδία θα δημοσιεύσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου και οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Bloomberg αναμένουν συρρίκνωση 7%, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις.
Αν και αυτό θα σηματοδοτήσει μια άνευ προηγουμένου πτώση για τη μεγαλύτερη οικονομία της σκανδιναβίας, είναι σημαντικά μικρότερη από τη συρρίκνωση των ΑΕΠ σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ.
«Η σουηδική οικονομία έχει υποστεί πλήγμα ωστόσο εκτιμάμε ότι η τριμηνιαία πτώση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο πιθανώς διαμορφώθηκε στο ένα τρίτο αυτής που παρατηρήθηκε στη ζώνη του ευρώ», σημειώνει ο David Oxley, οικονομολόγος της Capital Economics.


ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

 

  • ΓΕΚΤΕΡΝΑ – ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ


  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ – 60λεπτο ΓΡΑΦΗΜΑ


ΙΛΥΔΑ: Δεν βγαίνει προσφορά στα χαμηλά, προσπαθούν με λίγα κομμάτια να την φέρουν κάτω αλλά με την κ/φση στα 3,5 εκατ., όπου μόνον οι εκτός τόπου και χρόνου μπορούν να βγουν πωλητές. Είναι όμως ελάχιστοι.

  • PERFORMANCE: Νέα ιστορικά υψηλά

ΠΡΟΦ: Μαζί της από τα 0,1800 ευρώ πριν οι τράπεζες γράψουν 3,7 φορές το -99,9%(!). Και μας έγραφαν οι ειδήμονες των φόρουμ ότι θέλαμε να ξεφορτώσουμε, τα ίδια και στην ΠΠΑΚ, την ΕΛΒΕ, την ΤΕΝΕΡΓ, την  και σε δεκάδες άλλες μικρούλες (αρκετές έγιναν μεγάλες)… Χώρια τις προτροπές τους σε άλλους συνδαιτημόνες για τις λατρεμένες που είχαν ερασθεί σφόδρα.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΛΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

SPACE

ΕΝΑΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ένας υψηλόβαθμος τραπεζικός, να βρεθεί που να αγοράζει την μετοχή της τράπεζας που τον ευεργετεί. Κατάντημα!

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ στο forum του ΕΚΗΒΟΛΟΥ

Λοιπόν κύριοι θα σας κουράσω λίγο ακούστε το παρακάτω γιατί μου ανέβηκε η πίεση.

Κληρώθηκα όπως και πολλοί άλλοι,1 στους 2, στο κρατικό πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΞΗΣ των ξενοδόχων(πανάθεμά τους) και του τουρισμού γενικότερα, turism 4al. Προβλέπεται επιδότηση 50% της τιμής που ο ξενοδόχος πάροχος έχει δηλώσει στο κράτος με ανώτατο ποσό τα 30 ευρώ/άτομο/διανυκτέρευση για 4 υποχρεωτικά διανυκτερεύσεις.
Εγώ με την σύζυγο δικαιούμαι επιδότηση 2χ30=60 ευρώ/νύχτα. Βλέπω λοιπόν ένα ωραίο κατάλυμα με τιμή στο μπούκιγκ 182 ευρώ για 4 ημέρες.

  • Παίρνω τηλ και μου λένε, ελάτε και θα σας κάνουμε και καλύτερη τιμή, για τα μέσα του άλλου μήνα. Τους λέω, έχω κι ένα e-voucher για 2 άτομα, πείτε μου πόσο θα με χρεώσετε. Και εκεί που περίμενα να μου πούνε, τίποτα, την αγάπη σας, απαντάνε πως θα με χρεώσουν 240 ευρώ και θα εισπράξουν από το κράτος, δηλ πάλι από εμάς άλλα 240 ευρώ.

Ανεβάζω στροφές, αρχίζω κάτι περί λαμογιών και κλεφτών, έρχεται και ο προιστάμενος και μου λέει, ξέρετε κύριε εμείς έχουμε δηλώσει στο πρόγραμμα αντί για 45/ημέρα του σάιτ μπούκιγκ, 120 ευρώ.

  • Είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε μαζί σας την σύμβασή και να εκδώσουμε τιμολ 480 ευρώ, αντί ξαναλέω 182 ευρώ του μπούκιγκ. Ελάτε χωρίς voucher. Οταν τον ρώτησα γιατί συμμετέχετε σε ένα πρόγραμμα που δεν συμφέρει τον πελάτη, η απάντηση ήταν σιωπή και κάτι δεν ξέρω, λείπει κι ο άντρας μου κλπ

Αυτό γίνεται από όλους τους παρόχους με αποτέλεσμα να μη συμφέρει να κάνεις επιδοτούμενες(και από τον εαυτό σου) διακοπές.
Λοιπόν κύριοι αυτή είναι η ελληνική κοινωνία και οι επαγγελματίες της, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κατακλέψει ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το κράτος δηλ πάλι τους εαυτούς μας.
Αν αυτή η ιστορία με τον κοροναιό, κρατήσει άλλα 2 χρονάκια, που το απεύχομαι βέβαια, θα ισιώσουν πολλοί σε αυτό το μπ@@ρδ@λο που λέγεται Ελλάδα.


ΣΧΟΛΙΟ άλλου μέλους στο forum του ΕΚΗΒΟΛΟΥ: Χρειάστηκαν μερικές δεκαετίες, 3 Μνημόνια και μια ιστορικών διαστάσεων πανδημία για να συνειδητοποιήσουμε το προφανές: αυτός ο τόπος δε βουλιάζει μόνο γιατί έχει έναν εντελώς σάπιο, ανίκανο και διεφθαρμένο Δημόσιο τομέα, αλλά και γιατί έχει έναν εντελώς σάπιο, ανίκανο και διεφθαρμένο Ιδιωτικό τομέα. Στη θέση σας θα τους κατήγγειλα ονομαστικά και όχι γενικά στον αρμόδιο για το πρόγραμμα φορέα.


Στο πρόγραμμα είναι η καταγγελία. Εκείνο που σκέπτομαι είναι όλοι αυτοί οι άχρηστοι ξύστες του δημοσίου, δεν βλέπουν ποιές είναι οι αγοραίες τιμές των παρόχων και ποιές δηλώνουν; Ερχομαι εγώ ως κράτος και σου λέω, αγοράζω 362.000χ1-4 άτομαχ4 νύχτες, αυτό είναι το πρόγραμμα, τι τιμή θα μου κάνεις, και σου λέει 120 ευρώ,ενώ στο σάιτ του πουλάει 45 ευρώ. Και εσύ το κράτος με τους λαμογιοξύστες το αποδέχεσαι και τον ανακηρύσσεις επιλεγμένο πάροχο. Ποιοί άλλοι τσεπώνουν;

Ρητορικό ερώτημα: Κυριάκο τα ακούς; Γιατί εγώ ακούω κάτι καμπανάκια να βαράνε, κανόνισε και συ όπως ο άχρηστος Σαμαράς να ξαναφέρετε τον Αλέτσο και να κάνετε καμιά 20ετία στην απόξω.


Παντού ειναι το πρόβλημα και είναι δομικό…
δλδ πόσο μυαλό χρειάζεται για να πεις πως αντί “προγράμματος” Τουρισμού, σου επιστρέφω/πιστώνω άμεσα το 50% του τιμολογίου; (εκεί βέβαια δεν θα χρειαστούν προκηρύξεις, επιτροπές, ελεγκτές, χαρτζηλίκια, κλπ..οπότε δεν λέει”)

Επίσης με τους εποχικούς ανέργους (υπαρκτό πρόβλημα)… πόσο μυαλό θέλει το 1000+ που θα τους δώσεις (μπορεί να πάει κοντά στα 2000 μαζί με τα επιδόματα), να αποτελεί μία επιταγή εργασίας 80-90% σε οποιονδήποτε άλλο κλάδο…πχ σε μία κερδοφόρο μεταποιητική…σε αγροτικά κλπ…(κάτι τέλος πάντων παραγωγικό) …άμα μάθει δλδ να ανοίγει το excel, θα τον πάρουν στην NASA μετά;

το θέμα δεν είναι όμως η απουσία ιδεών, το θέμα είναι πως οι αποφάσεις αυτές είναι συνειδητές… και ναι δεν ξέρω αν χρειαζόμαστε Ερντογάν ή Ράμα, αλλα πχ μία Ευρωπαική Επιτροπή να ελέγχει τους πόρους την χρειαζόμασταν (αλλά και αυτοί βαρέθηκαν και τελικά είπαν : πάρτε ολίγα, κάντε τα ότι θέλετε, αρκεί να μην μας ζαλίζετε)


Δυστυχώς, περάσαμε μία δεκαετία πόνου και δεν άλλαξε κάτι , δεν βλέπω τα 2 επιπλέον χρόνια να αλλάζουν επίσης κάτι
(βέβαια με τη υποσημείωση πως για τον τουρισμό αυτή η δεκαετία ήταν εντελώς διαφορετική από την υπόλοιπη χώρα)

Εγώ διάβαζα εχθές στην καθημερινή -και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, μετά την εμπειρία των VOUCHER στους επιστήμονες , που καλούνταν κόσμος phd επιπέδου να παρακολουθεί (με χρονόμετρο-παρακαλώ) πως ανοίγουμε τον υπολογιστή και πως στέλνουμε mail- για να λάβουν οι “πλατφόρμες” 400-500 ευρώ ανά κεφάλι:

Νέο πακέτο 4,5 δισ. στήριξης της οικονομίας το φθινόπωρο……..αναμένεται να χρηματοδοτηθούν:

Ενα ευρύ πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των εποχικών υπαλλήλων, με έμφαση σε αυτούς που δεν θα καταφέρουν να βρουν δουλειά καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου………..Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ένα ευρύ, «γενναιόδωρο», αλλά και αυστηρό πρόγραμμα κατάρτισης, μέσω του οποίου οι εποχικοί υπάλληλοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν και πρόσθετες γνώσεις οι οποίες θα «πιστοποιηθούν», αλλά και ένα σημαντικό εισόδημα. Οι υποστηρικτές αυτής της λύσης στην κυβέρνηση τονίζουν ότι το επίδομα κατάρτισης θα πρέπει να είναι πολύ «γενναίο», ακόμη και διπλάσιο του επιδόματος ανεργίας, ώστε το κίνητρο συμμετοχής να είναι πολύ ισχυρό.

Έγραφα προχθές εδώ στη συζήτηση…

“Για τον χρόνο πραγματοποίησης….προς το φθινόπωρο που θα πέσει ‘φτώχεια’ και θα καταφθάνουν τα ΕΣΠΑ από ευρώπη,
αναμένω ένα στρατό αγριεμένους κομματικούς-Χαιλάντερ να κάνουν κουμάντο παντού…”
Το διορθώνω, δεν είναι μόνο οι Xαιλάντερ, απλά αυτοί είναι πιο οργανωμένα λαμόγια…

Η πλειοψηφία της χώρας, αργομισθεί ή παρασιτεί…Το 40% εργάζεται για τους υπόλοιπους.
Το σύστημα αυτό ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, όσες επιτροπές Πισαρίδη και να συνεδριάζουν


κ. Συνάδελφε θα σπάσω το upvote!
Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που θεωρώ τελειωμένο το Τζατζικιστάν μας, ενώ μέχρι πριν τον ιό ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξος.
Ότι, αφού καταφέραμε μετά από 10 χρόνια οπισθοδρόμησης να πιστεύουμε ότι δε φταίει κανείς μας σε τίποτα, έρχεται τώρα αυτή η κατάσταση να “επιβεβαιώσει” σε αυτό το νωθρό λαό ότι πράγματι “λεφτά υπάρχουν” και το κράτος μπορεί και οφείλει να τον συντηρεί.
Game over και δεν υπάρχει επιστροφή.