Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;) από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών (30 Μαϊου 2020)


WALL STREET – “Ο αμερικάνος”: 


Euro is flying: Common currency jumps >$1.11 after CPI data because inflation has not fallen as much as expected.
  • Εικόνα
AEGEAN ΑΙRLINES – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Εκεί που όλες οι άλλες ζητάνε δισεκ.(Air France – KLM €11 δισ. American Airlines $5,8 δισ. Lufthansa €10 δισ United Airlines 5 δισ. Delta Air Lines 5,4 δισ. ) για να σώσουν το κώλ@ τους αυτή ζήταει μόλις €150 εκατ. + τις δικές της δυνάμεις και την έχουν στη μίρλα!
  • Εικόνα

AEGEAN ΑΙRLINES – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ(Ι): Δηλαδή, τι έπρεπε να πεί; Θέλω άμεση βοήθεια €1 δισ. Τότε δεν θα ήταν πολύ χειρότερο; Ενώ τώρα οι άνθρωποι στέκονται στο ύψος τους, λέγοντας ότι θα το παλέψουν κυρίως με τις δικές τους δυνάμεις και τους δικούς της ανθρώπους. Και βγαίνουν οι κάθε παπάρ@@ και λένε… Μα, μη, δεν…


Κεφάλαιο


DEAL NEWS


  • Equity markets spike after Trump comments because ‘it could have been worse?
Εικόνα
  • OFF THE CHARTS! The US personal savings rate skyrocketed to 33% in April as spending collapsed and income rose sharply due to received benefits.

ΕικόναIn case you missed it: Italy Q1 GDP sharply revised down to -5.3% QoQ from -4.7% estimated on Apr30, marked the biggest contraction since series began in 1995.
  • Italy’s GDP may fall by as much as 13% in a worst-case scenario this year, Bank of Italy Governor Ignazio Visco said.
Εικόνα

SHORTS – CITI: Το μαζικό short covering, δηλαδή το κλείσιμο των θέσεων των short funds, είναι αυτό που οδήγησε το ισχυρό ράλι του τελευταίου διαστήματος στις διεθνείς αγορές και όχι ένα κύμα νέων εισροών στις μετοχές. Η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει πως οι διεθνείς μετοχές έχουν “τρέξει” κατά 31% από τα χαμηλά του Μαρτίου παρά το γεγονός ότι οι εκροές από τα μετοχικά funds άγγιξαν τα 120 δισ. δολάρια.

  • Όπως εκτιμά, η απότομη αυτή άνοδος των αγορών οφείλεται στη φυγή των shorts λόγω και των θετικών εξελίξεων που “ανέβασαν” την επενδυτική ψυχολογία (πορεία κρουσμάτων μετά την επανεκκίνηση, δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα τόνωσης, εξελίξεις με την παρασκευή εμβολίων κτλ).
  • Με αυτά τα δεδομένα, για να υπάρξει συνέχεια της ανοδικής κίνησης στο επόμενο διάστημα θα χρειαστούν δύο στοιχεία: αύξηση των long θέσεων στις μετοχές καθώς και σημαντικές εισροές.

MIG – 2019: Τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματά της για τη χρήση 2019 θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Ε.Χ.Α.Ε. (www.helex.gr) και στην ιστοσελίδα της Εταιρίας (www.marfininvestmentgroup.com) τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 μετά τη λήξη της συνεδρίασης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

  • Η ημερομηνία ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρίας και η ημερομηνία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων θα προσδιορισθούν με νεώτερη ανακοίνωση της Εταιρίας.

ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ – ΕΚΘΕΣΗ ALPHA FINANCE: Mε τιμή στόχου 3,0800 ευρώ ξεκίνησαν την κάλυψη της οι αναλυτές της A.F. που αναφέρουν ότι η εταιρεία διαπραγματεύεται με ένα αδικαιολόγητο discount 30%, σε σχέση με τη ρυθμιζόμενη περιουσιακή της βάση (RAB), τη στιγμή που Ευρωπαϊκές Εταιρείες Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας διαπραγματεύονται σε premium σε σχέση με τις αντίστοιχες Ρυθμιζόμενες Περιουσιακές Βάσεις τους.

  • ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ εκτιμούν, ότι η ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ως μέτοχος του 51% του Ομίλου ΑΔΜΗΕ είναι το καλύτερο «όχημα» για την απόκτηση άμεσης έκθεσης στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης των νησιωτικών διασυνδέσεων με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ύψους 5 δις ευρώ για την περίοδο 2020-2030.

Σ.Σ μ/μ: Τι καλύτερα που θα ήταν, αν είχαν αρχίσει να καλύπτουν τον τίτλο όταν αυτός διαπραγματευόταν πολύ χαμηλότερα (1,6000 – 1,7000)…


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥΣ