Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά – Παρασκευή 16 Απρ.2021

ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ… Αρκετές μετοχές του 25άρη δεν δικαιολογούν επ’ουδενί τις τρέχουσες αποτιμήσεις τους οι οποίες έχουν ήδη προεξοφλήσει επάνοδο στις προ πανδημίας χρηματοοικονομικές επιδόσεις τους και τις οποίες δεν πρόκειται να επαναλάβουν ούτε το 2023, πόσο μάλλον το 2022.

  • Μην κοιτάτε τι σας γράφουν στις εκθέσεις τους οι… υποστηρικτές, αναλυτές των διάφορων οίκων και τι σενάρια σας πασάρουν για τις προοπτικές τους…

ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΕΘΑ στα γνωστά πολύ καλά χαρτιά του 25άρη που δεν χρειάζονται καμμία διαφήμιση ούτε σπρώξιμο, αφού έχουν καθιερωθεί στην συνείδηση των υγιώς σκεπτομένων και πάνω απόλα καλά μελετημένων επενδυτών του ελληνικού χρηματιστηρίου.

  • Οι επενδυτές μεσαίου και μικρού βεληνεκούς ήδη απολαμβάνουν σημαντικών αποδόσεων σε πλείστες όσες μετοχές και οι οποίες δικαιολογημένα εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Οπότε αναγκαστικά το ενδιαφέρον τους στρέφεται στον εντοπισμό καλών, ποιοτικών,ήδη δυναμικών ή εν δυνάμει εταιρειών και στις μετοχές τους…

ΑΨΟΓΕΣ (ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ) – MYTIΛΗΝΑΙΟΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, QUEST HOLDINGS, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ – ΟΜΩΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΤΟΥΣ και δεν δικαιολογείται η ανάληψη ρίσκου στη παρούσα φάση. (Πλην των ΠΛΑΘ που είναι υποτιμημένα)

ΜΕΣΑΙΕΣ και ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ: Προσέχουμε ΕΛΙΝΟΙΛ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΠΕΡΦ(άριστα 10) – κανένα παράπονο από τις εξαιρετικές PROFILE (άριστα 10) ΕΝΤΕΡ (ΑΡΙΣΤΑ 10) ΕΠΣΙΛ (ΑΡΙΣΤΑ 10) ΙΝΤΚΑ, ΡΕΒΟΙΛ, REDS.

ΜΙΚΡΕΣ και ΜΙΚΡΟΥΛΕΣ: Προσέχουμε ΕΚΤΕΡ (εταιρεία μοναδική στο είδος της, με νέα μυαλά να αναλαμβάνουν τα ηνία), ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (κι ας μην κάνει κομμάτια), ΙΝΤΕΚ, κανένα παράπονο από τις ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΕΛΒΕ, ΒΥΤΕ, ΙΛΥΔΑ, ΔΡΟΜΕΑΣ, ΠΑΙΡΗΣ, ΛΟΓΙΣΜΟΣ.


****

ΑΠΟ ΣΚ.Φ:  ΓΕΒΚΑ

Κύκλος εργασιών……..30.756.000   Κέρδη……998.657  Λειτουργικές   …. 872.000 Ταμείο….816.000

Σύνολο ενεργητικού…..34.229.000
Ιδια κεφάλαια……        23.762.000
Καθαρός δανεισμός……  3.583.000
Ενα σημαντικό στοιχείο, το οποίο..συχνά στους ισολογισμούς δεν το προσέχουμε…..Κέρδη – συνολικά – εις νέον…..6.883.000
Καθαρό μέρισμα…0,03….Τέλος Μαίου.
Εχουν αρχίσει τα έργα υποδομής… Αυτό μόνο..  Η εταιρεία είναι διαμάντι.
Στο τέλος της χρήσης 2021…και μεγαλύτερο μέρισμα θα δώσει και τον δανεισμό της ουσιαστικά θα ΄΄εξαφανίσει”…. λόγω πολύ αυξημένων κερδών και λειτουργικών ροών.
  • Σημαντική παράμετρος της πορείας του 2021 είναι και η στήριξη περιβαλλοντικών πρακτικών και απομάκρυνση από καύσιμες ύλες που επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Στην προσπάθεια αυτή εκτιμούμε ότι θα δαπανηθούν σημαντικά κεφάλαια παγκοσμίως για την αλλαγή αυτή και θα απαιτηθούν σημαντικές υποδομές και δίκτυα διανομής.
  • Προσδοκούμε σε σχετική αύξηση της ζήτησης σχετικών προϊόντων με θετική προφανώς επίδραση στα αποτελέσματα της εταιρείας.


ΕΚΘΕΣΗ: Στα 1,58 ευρώ αύξησε την τιμή στόχο της Alpha Bank η Eurobank Equities, από 1,25 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση για αγορά (buy), με αφορμή τη δημοσιοποίηση των νέων στόχων μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από τη διοίκηση.


image.png
******

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.