Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά – Σάββατο 17 Απρ.2021

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ…Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόρριψη από την Κομισιόν του σχεδίου που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση και αφορά χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης λόγω υπερτιμολογήσεων (με κάποια από αυτά να αναφέρουν ένα ποσό της τάξεως των 12 δισ. ευρώ)θέλοντας να διασφαλίσει τη φερεγγυότητα του σχεδίου και τη διοχέτευση κονδυλίων, ώστε να μη δημιουργηθούν ομάδες και διασυνδέσεις μεταξύ τραπεζών, επιχειρηματιών και πολιτικών,

  • ίσως επιδράσει αρνητικά το επόμενο χρονικό διάστημα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς η όποια καθυστέρηση εκταμίευσης θα θέσει υπό αμφισβήτηση το θετικό κλίμα που καλλιεργήθηκε από τον περασμένο Νοέμβριο και μετά, καθώς αυτό βασίστηκε κυρίως στον πακτωλό χρημάτων που θα εισρεύσουν στην ελληνική οικονομία τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσο και από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.”

ΕΥΧΗ ΘΕΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ θα ήταν να επιβεβαιωθεί και να τηρηθεί μέχρι κεραίας η διασφάλιση της φερεγγυότητας του σχεδίου και της διοχέτευσης των σχετικών κονδυλίων και ας πέσει όσες μονάδες θέλει το Χ.Α.

  • Γιατί λίγο αργότερα θα απογειωθεί, έχοντας εξασφαλισθεί η ελληνική οικονομία από όλα αυτά τα λαμόγια που πάντα κοιτούσαν και κοιτούν το ατομικό και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Ολοι μας γνωρίζουμε το τι ακριβώς παίζεται και τι γίνεται κάθε φορά, αλλά τώρα αυτή είναι  η τελευταία μας ευκαιρία να βγούμε από τον αιώνειο βούρκο στον οποίο μας έβαλαν και μας διατηρούν τα πολιτικά συστήματα και όλοι οι συνεργάτες τους που έχουν γεμίσει τους ελβετικούς λογαριασμούς τους αδειάζοντας ταυτόχρονα τα δημόσια ταμεία και όχι μόνον!

ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ… Αρκετές μετοχές του 25άρη δεν δικαιολογούν επ’ουδενί τις τρέχουσες αποτιμήσεις τους οι οποίες έχουν ήδη προεξοφλήσει επάνοδο στις προ πανδημίας χρηματοοικονομικές επιδόσεις τους και τις οποίες δεν πρόκειται να επαναλάβουν ούτε το 2023, πόσο μάλλον το 2022.

  • Μην κοιτάτε τι σας γράφουν στις εκθέσεις τους οι… υποστηρικτές, αναλυτές των διάφορων οίκων και τι σενάρια σας πασάρουν για τις προοπτικές τους…

ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΕΘΑ στα γνωστά πολύ καλά χαρτιά του 25άρη που δεν χρειάζονται καμμία διαφήμιση ούτε σπρώξιμο, αφού έχουν καθιερωθεί στην συνείδηση των υγιώς σκεπτομένων και πάνω απόλα καλά μελετημένων επενδυτών του ελληνικού χρηματιστηρίου.

  • Οι επενδυτές μεσαίου και μικρού βεληνεκούς ήδη απολαμβάνουν σημαντικών αποδόσεων σε πλείστες όσες μετοχές και οι οποίες δικαιολογημένα εμφανίζουν σημάδια κόπωσης. Οπότε αναγκαστικά το ενδιαφέρον τους στρέφεται στον εντοπισμό καλών, ποιοτικών,ήδη δυναμικών ή εν δυνάμει εταιρειών και στις μετοχές τους…

ΑΨΟΓΕΣ (ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ) – MYTIΛΗΝΑΙΟΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, QUEST HOLDINGS, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ – ΟΜΩΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΟΔΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΤΟΥΣ και δεν δικαιολογείται η ανάληψη ρίσκου στη παρούσα φάση. (Πλην των ΠΛΑΘ που είναι υποτιμημένα)

ΜΕΣΑΙΕΣ και ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ: Προσέχουμε ΕΛΙΝΟΙΛ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΠΕΡΦ(άριστα 10) – κανένα παράπονο από τις εξαιρετικές PROFILE (άριστα 10) ΕΝΤΕΡ (ΑΡΙΣΤΑ 10) ΕΠΣΙΛ (ΑΡΙΣΤΑ 10) ΙΝΤΚΑ, ΡΕΒΟΙΛ, REDS.

ΜΙΚΡΕΣ και ΜΙΚΡΟΥΛΕΣ: Προσέχουμε ΕΚΤΕΡ (εταιρεία μοναδική στο είδος της, με νέα μυαλά να αναλαμβάνουν τα ηνία), ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ (κι ας μην κάνει κομμάτια), ΙΝΤΕΚ, κανένα παράπονο από τις ΕΛΑΣΤΡΟΝ, ΕΛΒΕ, ΒΥΤΕ, ΙΛΥΔΑ, ΔΡΟΜΕΑΣ, ΠΑΙΡΗΣ, ΛΟΓΙΣΜΟΣ.

ATZENTA EBΔOMAΔΑΣ: Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων η Παπουτσάνης ανοίγει την αυλαία των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου πριν ολοκληρωθεί το σύνολο ανακοινώσεων των εισηγμένων για την χρήση του 2020.

Motor Oil και ΔΕΗ δημοσιεύουν ισολογισμούς χρήσης την Τρίτη με την ΔΕΗ να έχει τηλεδιάσκεψη την ίδια ημέρα και την Motor Οil να έχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο επιχειρηματικό πλάνο στις ΑΠΕ.

Την Τετάρτη μετά το τέλος της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Κρι-Κρι ενώ την ίδια ημέρα η Εθνική Τράπεζα συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για την έγκριση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Την Τετάρτη 21 και Πέμπτη 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Energy Forum υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την συμμετοχή 9 εταιριών.

Την Πέμπτη 22 Απριλίου θα λάβει χώρα η δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ο ΟΛΘ ανακοινώνει αποτελέσματα ενώ το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η ετήσια ενημέρωση των αναλυτών των Πλαστικών Θράκης.

Η ΕΥΑΘ ανακοινώνει αποτελέσματα την Παρασκευή, η ΚΡΙ-ΚΡΙ έχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη, ενώ χωρίς το μέρισμα των 6 λεπτών ανά μετοχή θα διαπραγματεύεται η BriQ Properties την ίδια ημέρα.

ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ & ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ – από – τον προσωπικό μου φίλο – τον Θανάση Σταυρόπουλο

Με σταθερά πλαγιοκαθοδικές διαθέσεις η ΛΑΜΔΑ (-0,75%), σε μία κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 7,59 ευρώ (κλείσιμο 1/4). Σε καμία περίπτωση η κίνηση αυτή δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 7,08 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), για να μην μπουν σε δοκιμασία οι επόμενες στηρίξεις στα 6,98 και 6,87 ευρώ (ημερήσιο “stop long”). Αν επιστρέψουν οι αγοραστές, οι πρώτες αντιστάσεις στη ζώνη 7,59 – 7,83 ευρώ.

Δείχνει να έχει μετατρέψει σε στήριξη, την μέχρι πρότινος αντίσταση στα 14,00 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ (+1,28%). Θα ήθελε επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 14,23 ευρώ, για να κινηθεί προς τα 14,60 ευρώ. Σε περίπτωση αρνητικής έκπληξης και καταστρατήγησης των 14,00 ευρώ, οι επόμενες στηρίξεις στα 13,85 και 13,50 (gap) – 13,46 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

Μπορεί να “ντουμπλάρισε” τις ανοδικές συνεδριάσεις η μετοχή των ΕΛΠΕ (+1,19%), όμως συνεχίζει να δείχνει “σκεπτικισμό” μπροστά στην αντίσταση των 6,04 ευρώ. Αν την υπερκεράσει, οι αγοραστές μπορούν να βάλουν σαν επόμενο στόχο τα 6,70 ευρώ. Σε διορθωτικής κίνησης, οι πρώτες στηρίξεις στα 5,64 – 5,58 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και 5,36 – 5,30 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

******

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, η Κέκροψ (-8,92%) επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες στην Αγορά. Αναιρέθηκε η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου και το θέμα για τη διεκδίκηση της Έκτασης στο Π. Ψυχικό θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο.


ΣΣ μμ: Το δικό μας site λίγο μετά τις 2μμ δεν αναφέρθηκε σε φήμες αλλά σε facts δίνοντας μέχρι και τον αριθμό της απόφασης (ούτε καν η εταιρεία είχε ιδέα), αλλά αν δείτε εσείς γραμμένο το… mikrometoxos.gr πουθενά, να μας γράψετε!! Και ενώ όλοι τους το είχαν διαβάσει,… έκαναν αναφορές σε δήθεν φήμες… (Μόνον ο Μιχάλης Γελαντάλις το αναφέρει συνεχώς). Και ας μας αντιγράφουν μέχρι κεραίας σε εκατοντάδες θέματα και αναφορές μας. Λες και ο κόσμος δεν γνωρίζει… Ενώ εμείς πάντοτε κάνουμε αναφορά, αν και θα μπορούσαμε να την αποφύγουμε αλλάζοντας λίγο το εκάστοτε κείμενο και την φρασεολογία του!!


Από εκεί και πέρα, σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν Entersoft (+1,37%) και Quest (+0,17%) χωρίς πειστικό “bid” το σημερινό +7,26% της Doppler, τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Ιντερτέκ (+5,31%) και ΕΥΑΘ (+1,24%), επιμένει πλαγιοανοδικά η Reds (+0,30%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Λανακάμ (+8,53%), Κτήμα Λαζαρίδη (+3,57%), Παϊρη (+0,84%), Fieratex (+0,64%), Mediterra (+9,55%), Ιντεάλ (+0,45%), Τζιρακιάν (+1,57%), Ναύπακτο (+2,50%) και Βιοκαρπέτ (+10%, με 2 τεμάχια και με τον πρώτο αγοραστή στο -10%!!!)), ενώ η Lavipharm (+3,45%) συνεχίζει να έχει σαν πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο, το κλείσιμο υψηλότερα των 0,61 ευρώ.

Αντέδρασε μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η Ελινόιλ (+6,67%), επιστροφή αγοραστών σε Σπύρου (+4,50%) και Ιντρακόμ (+2,31%), αύξησαν συναλλαγές Revoil (-0,72%, διορθώνοντας από τα υψηλά 158 μηνών), Τρ. Αττικής (-3,36%) και Foodlink (-7,35%), διόρθωσε από τα υψηλά 149 μηνών η Αλουμύλ (-0,62%), ενώ φήμες για “εισαγόμενες” εντολές ακούγονται στην Frigoglass (+10,34%), με ενδιαφέρουσες τιμές – στόχους, που μένει να επαληθευτούν στο ταμπλώ.

Δεύτερη μέρα διόρθωσης για τον Άβακα (-3,44%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην Attica Group (-5,71%), παρουσία πωλητή σε Q&R (-1,12%), AS Company (-1,27%), ΞΥΛΚ (-9,56%), Μινέρβα (-5,17%) και Προοδευτική (-18,52%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την ΕΛΧΑ (-3,03%), ενώ ύψιστη προσοχή ίσως χρειάζονται τα Πλ. Θράκης (+2,77%), αν ισχύουν οι φήμες ότι “χτίζει” θέση ιδιαίτερα “διορατικό” χαρτοφυλάκιο.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.