Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά… (16.10.2020)

ΜΟΗ: Τεχνικά, την περιμένουν στα 8,5000 ευρώ που τα θεωρούν ως στήριξη. Όμως δεν πρέπει να προκαλέσει έκπληξη, αν την δούμε χαμηλότερα και μάλιστα όχι ένα ή δύο ευρώ. Θα φανεί, μόλις δημοσιευτεί η πορεία του ομίλου στο τρίτο τρίμηνο. Στα 8,6000 τα χαμηλά της στις 18.3.2020 και στα 9,0150 ευρώ χθες.

TITC: Τα δύσκολα εδώ έχουν περάσει. Τα χαμηλά των 8,5500 ευρώ στις 17.3.2020 δεν τα ξαναβλέπει. Ενα καλό τρίτο 3μηνο, μπορεί να τον οδηγήσει σε πρώτη φάση προς τα 14,0000 ευρώ.


ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΥ στο τελευταίο 30ήμερο

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: GR invest.gr


WALL STREET: Τους κάνει πλάκα, πολύ απλά.


Επί τη ευκαιρία, το μεγαλύτερο ανέκδοτο που έχει ακουστεί- παιχθεί  στο Χ.Α και στους κινούμενους γύρω από αυτό είναι αυτό που μας έγραφαν (χρηματιστές, αναλυτές, αρθογράφοι, θεσμικάριοι, επενδυτές κ.λπ) ότι το μόνο που έχει να φοβάται το Χ.Α είναι η αγορά της Wall Street και η σχεδόν βέβαιη επερχόμενη διόρθωση της. Τότε, το ΧΑ ήταν στις 900 μονάδες και ο S&P 500 στις 2500.  Στο -40% αυτό, στο +40% αυτή.

 • Και ας τους γράφαμε συνεχώς να μην μπερδεύουν την βούρτσα με την @@@@@@ ( η φράση λέγεται για να δηλώσουμε ότι κάποιος πάει να συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Κάτι σαν «άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας» κλπ).

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ: Στο κάτω κυκλάκι ο SP στο κλείσιμο του ΕΛ.ΜΠΟΥ. Στο πάνω κυκλάκι ο SP στο κλείσιμο του.

 • ΓΛΕΝΤΑ ΜΑΣ (extradeN στον εκηβόλο)
Εικονίδιο


ΜΕΒΑΚΟ: Αν μη τι άλλο, η εικόνα της στο ταμπλό δείχνει αρκετά…


Να τραβάνε χαρακιές και γραμμές και να υπολογίζουν στηρίξεις και αντιστάσεις για δείκτη που έχει διορθώσει από τις… 1.600.000 μονάδες στις… 300 και σε μετοχές που
έχουν  μηδενίσει άπειρες φορές τα χαρτοφυλάκια όσων επέμεναν μαζί τους είτε λόγω ξεροκεφαλιάς, είτε λόγω άγνοιας κινδύνου ή – το πιθανότερον – λόγω ασχετοσύνης.
Ηλίας Ζαχαράκης στον Μ/Μ

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Γράφτηκε από τον μ/μ, ο Ηλίας είναι επαγγελματίας και πολύ ευγενής.


ΜΗΝΥΜΑ: Χαιρεκακία είναι, όταν βλέπω ότι το Oruk Reis κοντεύει να πιάσει στασίδι μπροστά στο Καστελλόριζο; Γιατί δεν υπήρχε αυτή η προκλητικότητα και ο τσαμπουκάς του Σουλτάνου τα προηγούμενα χρόνια; Ανεπαρκέστατος και ρηχός ο Κυριάκος μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία της ΝΔ.

 • Πες μου αδελφέ και πιάσε από το ΥΠΟΙΚ το ΥΠΑΝ, το ΥΠΕΞ, το ΥΠΠΟΑ, το ΥΠΕΚΑ και σχεδόν όλα τα άλλα, τί έχουν κάνει και ποιές είναι οι επιτυχίες τους, η έστω η πρόοδος τους.

Δεκαέξη μήνες χαμένοι στο τίποτα, οικονομία στα τάρταρα, χρηματιστήριο στον αυτεξευτελισμό του, και βέβαια πανηγυρίζουμε για το δεκαετές που είναι στο 0,80% αφού δανειζόμαστε σαν να μην υπάρχει αύριο, με το χρέος όμως πρός ΑΕΠ να φθάνει στο 210% στο τέλος του 2020.

 • Το επόμενο μνημόνιο είναι πρό των πυλών, βρίσκεται Αρόδου και περιμένει να πνίξει ξανά μισθούς συντάξεις και χιλιάδες Έλληνες πολίτες.
 • Μας εστάλη από αναγνώστη που το διάβασε στον ΕΚΗ και ζήτησε να έχει την άποψη μας.

Δεν είναι μυστικό, ότι όταν ακούμε για έλληνες πολιτικούς στο απόλυτο σύνολο τους βγάζουμε σπυράκια.


ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΑΝΘΟΥ σήμερα στο capital.gr: Την περασμένη εβδομάδα συνάντησα ένα φίλο από τα παλιά. Έναν άνθρωπο  που “χρησιμοποιούσα” ανελλιπώς στα τέλη της δεκαετίας του ’90 για να εισέρχομαι στη Τράπεζα Εμπεδοκλέους όπως έλεγε εκείνος.

 • Μιλάμε για το κτήριο στην οδό Σοφοκλέους 11 που βρίσκεται απέναντι από το παλιό Χρηματιστήριο.

Για την ιστορία το κτήριο αυτό αγοράστηκε το 1907 από την Τράπεζα Εμπεδοκλέους που αργότερα μετονομάστηκε σε Εμπορική Τράπεζα, κάνοντάς το ως έδρα της, ενώ με ιδιαίτερη λαμπρότητα το 1957 (η πρώτη 50ετία της Εμπορικής Τράπεζας) έγιναν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του κεντρικού καταστήματος Σοφοκλέους 13 και Αιόλου 80.

 • Θα μου πείτε τώρα τι ήθελα εγώ και βρισκόμουν σχεδόν καθημερινά στο κτήριο της Εμπορικής.

Λοιπόν στο υπόγειο της τράπεζας λειτουργούσε το κυλικείο για τους εργαζόμενους της τράπεζας, όπου μπορούσες να πάρεις καφέ, σάντουιτς  και άλλα παρελκόμενα  σε τιμές ίσως και 80% χαμηλότερα από τα “έξω”. Όχι, δε πήγαινα εκεί γιατί ήμουν “τσίπης”  απλά για χάρη του βασιλικού ποτιζόταν και η γλάστρα.

 • Ο βασικός σκοπός που κατέβαινα στο καψιμί της Εμπορικής, όποτε φυσικά μου το επέτρεπε η εργασία μου μιας που δούλευα σε μια κραταιά οικογενειακή χρηματιστηριακή εταιρεία, ήταν γιατί μεταξύ 12 με 12 και τέταρτο ή λίγο πριν τη λήξη της τότε συνεδρίασης του τότε χρηματιστηρίου μαζευόντουσαν και συζητούσαν οι “Tipsters” για τα επόμενα “καλά” χαρτιά.

Ο χώρος ενδείκνυτο για “αυτί” καθώς ήταν μικρός και στο όρθιο. Εκεί λοιπόν μπορούσες να συναντήσεις από αντιπροσώπους εταιρειών, χρηματιστές, “προέδρους” μικρομετόχων, δημοσιογράφους και άλλους παρατρεχάμενους. Ευτυχώς η λίστα των “καλών” μετοχών δεν ήταν και ιδιαίτερα μεγάλη και αν μου ξέφευγε, κάτι μου το υπενθύμιζε ο φίλος από τα παλιά.

 • Ήταν μια εποχή (1997 – 1998)  ανοδική αλλά ήρεμη που δεν είχε καμία σχέση με το ξεχαρβάλωμα που επέτρεψαν να γίνει το 1999.

Ήταν τότε που το  Ελληνικό Χρηματιστήριο σιγόβραζε, αποκτώντας ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον με τη συμμετοχή από ιδιώτες και θεσμικούς ημεδαπούς επενδυτές, η οποία αργότερα ενισχύθηκε και από την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των ξένων επενδυτών που ήθελαν να παίξουν το “στόρι” της συμμετοχής της χώρας στη νομισματική ενοποίηση. Μιας που ο χρόνος πιέζει θα επανέλθω μια άλλη φορά στην εν λόγω εποχή και τα τότε “καλά” χαρτιά.


Η Κλωστοϋφαντουργία  Ναυπάκτου έχει ίδια κεφάλαια στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους 9,46 εκατ. ευρώ με το καθαρό ταμείο της να κλείνει στα 677 χιλ. ευρώ. Η εταιρεία διαθέτει επίσης και φωτοβολταϊκό σταθμό 1,3 MWp ο οποίος παράγει ηλεκτρική ενέργεια και την διαθέτει στο Δίκτυο. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας με χθεσινό κλείσιμο τα 0,575 ευρώ φτάνει τα 6,6 εκατ. ευρώ.

 • Τεχνικά η μετοχή της εταιρείας έχει βρει ως ισχυρό σημείο αντίστασης την περιοχή των 0,8280 ευρώ με αποτέλεσμα να κάνει διερευνητικές προσπάθειες πισωγυρίσματος προς εύρεση δυνάμεων για την ανοδική δραπέτευση και κίνηση προς τα 1,35 ευρώ.
 • Σημείο αναφοράς μη καθοδικής διάσπασης τα 0,45 με 0,4250 ευρώ. Σημαντικό πρόβλημα η χαμηλή εμπορευσιμότητα της μετοχής με το συνολικό όγκο από της αρχές του έτους να μη ξεπερνάει τα 300 χιλ. τεμάχια με μέσο όρο τα 0,68 ευρώ.

πιν


Η Lavipharm παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο του 2020 αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 13% από 16,2 εκατ. ευρώ στα 18,3 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά από φόρους  στα 2,2 εκατ. ευρώ από 600 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μετοχή της εταιρείας η οποία συναλλάσσεται στην υπό επιτήρηση αγορά (τα ίδια κεφάλαια είναι -12,2 εκατ. ευρώ) στην τιμή κλεισίματος των 0,37 ευρώ έχει κεφαλαιοποίηση 18,9 εκατ. ευρώ. Επίσης από τις αρχές του Σεπτέμβρη έχει πραγματοποιήσει άνοδο 27% με όγκο συναλλαγών 282 χιλ. τεμαχίων. Διαγραμματικά αποτυπώνεται να έχει διασπάσει ανοδικά την ισχυρή μακροπρόθεσμη αντίσταση του καλοκαιριού του 2019, στα 0,3240 ευρώ και να θέτει ως επόμενο στόχο τα 0,55 ευρώ.

πιν


ΓΕΝ.ΔΕΙΚΤΗΣ: Οι τράπεζες διαμορφώνουν το 15% της αξίας του. Εξυπακούεται, ότι δεν έπρεπε μία κ/φση περί τα 3,4 δισ. ευρώ σε σύνολο 43 δισ. ευρώ να έχει τέτοια βαρύτητα.