Πωλητήριο στο εμβληματικό και… προβληματικό ξενοδοχείο του Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Σε συμφωνία για την πώληση στην επενδυτική CGI Merchant του «Τrump International Hotel» στην Ουάσινγκτον αντί 375 εκατ. δολαριών φέρεται ότι έχει καταλήξει ο όμιλος του τέως προέδρου των ΗΠΑ The Trump Organization.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το ξενοδοχείο θα μετονομαστεί σε «Waldorf Astoria» και θα είναι υπό τη διαχείριση του ομίλου Hilton. Το κτίριο μετράει 120 χρόνια ζωής και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στον Λευκό Οίκο. Το 2012 ο όμιλος Trump Organization εξασφάλισε άδεια να ανακαινίσει το κτίριο, όπου στο παρελθόν στεγαζόταν το Ταχυδρομείο. Άνοιξε ως ξενοδοχείο τέσσερα χρόνια αργότερα, μόλις λίγες μόλις εβδομάδες αφότου ο Τραμπ κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, ενώ κατά τη θητεία του ήταν δημοφιλής επιλογή για όσους Ρεπουμπλικάνους επισκέπτονταν την πόλη.

Τον περασμένο μήνα έρευνα του Κογκρέσου έδειξε ότι το ξενοδοχείο με τα 263 δωμάτια είχε ζημίες άνω των 70 εκατ. δολαρίων κατά την προεδρία Τραμπ, ενώ ο ίδιος ο τέως προέδρος υποστήριζε ότι είχε κέρδη 150 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το BBC, ο Τραμπ έψαχνε αγοραστές ήδη από το 2019, ενώ «Wall Street Journal» και Bloomberg, που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.