Πολεμικά πλοία και υποβρύχια ζητεί τώρα η Ουκρανία

Πολεμικά πλοία και υποβρύχια ζήτησε η Ουκρανία από τους δυτικούς συμμάχους της, μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας ότι θα στείλει βαρέα άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο.

«Θα χρειαστούμε πολεμικά πλοία για να προστατευθούν οι ακτές, έχουμε πολύ μεγάλη ακτογραμμή. Θα χρειαστούμε επίσης υποβρύχια για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μιας νέας επίθεσης από τη θάλασσα στη Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε συγκεκριμένα ο Ουκρανός υφυπουργός Εξωτερικών Αντρίι Μέλνικ, μιλώντας σήμερα στα γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα RTL και ntv.

Όπως πρόσθεσε ο Μέλνικ, τα άρματα μάχης -την παροχή των οποίων στο Κίεβο τελικά ενέκρινε σήμερα το Βερολίνο- θα πρέπει να είναι μόνο το πρώτο βήμα τονίζοντας ότι ο πόλεμος κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει: «Έχουμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, οι Ρώσοι παράγουν όπλα με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

Νωρίτερα ο Μέλνικ είχε δηλώσει ότι και η ουκρανική πολεμική αεροπορία χρειάζεται ενίσχυση. Η Γερμανία θα μπορούσε, για παράδειγμα, να βοηθήσει με την παροχή Tornados Eurofighters, είχε εξηγήσει ο Ουκρανός υπουργός.