Πόλα Ζουγανέλη: Όταν είδα το Blade runner στον κινηματογράφο, δεν πίστευα πως θα το ζήσω!

Όταν είδα το Blade runner στον κινηματογράφο, δεν πίστευα πως θα το ζήσω!

Late Stage Capitalism
της Πόλας Ζουγανέλη
Ο υποβιβασμός των κινητοποιήσεων υπέρ των προσφύγων στην Γερμανία, σε τακτικισμούς επιπέδου happening όπως στο Βερολίνο προχτές, με τα καρεκλάκια, ή προσωπικής προβολής πολιτικών προσώπων και #ΜΚΟ μειώνει την ένταση των κινητοποιήσεων.

Τις καθιστά ακριβώς αυτό: happenings. Nothing else.


Άνετα λέει η Γερμανία μπορεί να απορροφήσει 5.000 πρόσφυγες και 400 ασυνόδευτα. Η Γερμανία. Η οποία έχει ανάγκη 500.000 οικονομικών μεταναστών τον χρόνο για να διατηρήσει το ασφαλιστικό σύστημα του γερασμένου πληθυσμού της. Αλλά τους θέλει υπό προϋποθέσεις ναζιστικής τάξης.
.
Όχι όπως στην αποθήκη ψυχών του απόπατου της ΕΕ, την Ελλάδα, την οποία λεηλατεί αλύπητα με τις τράπεζες, τα μνημόνια και τα εξοπλιστικά, ενώ χρηματοδοτεί με ψίχουλα για την διατήρηση του status quo στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Το μόνο μέρος στο κόσμο που διαδηλωτές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, την Μ. Βρετανία, την ΕΕ και τις συνδεδεμένες με αποικιοκρατικά καθεστώτα διεθνείς #ΜΚΟ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έκαψαν το κέντρο υποδοχής πιθανών ασθενών από #covid19 ήταν το Hong Kong. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Συνεχίστε λίγο με την οικολογία, τις βιομηχανικού επιπέδου ανεμογεννήτριες, την ανακύκλωση των εργοστασίων των δικών τους ανθρώπων που καίγονται & απελευθερώνουν διοξίνες στα μούτρα μας, τις προσωπικές ενοχές, τις #ΜΚΟ , την Γκρέτα και το παραμύθι της κλιματικής αλλαγής. Να είστε υπάκουοι καλοθελητές του συστήματος.
“Ούτως ή άλλως θα καίγονταν”: Τσιμέντο να γίνουν. Τα ίδια συγκεκριμένα συμφέροντα κατέχουν πετρέλαια, πράσινη ενέργεια, καράβια, εταιρείες ανακύκλωσης, ποδοσφαιρικές ομάδες, ΜΜΕ κλπ.

Καταστρέφονται κι άλλες χώρες ως σκουπιδότοποι. Και το κάνουν συνειδητά, πλέον.Δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι δεν γνωρίζετε. Δεν θέλετε να χαλάσετε την ονειροφαντασίωση του καλού και χρήσιμου πολίτη που σας πουλάνε οι πολυεθνικές εταιρείες με συμμάχους τα συστημικά ΜΜΕ και τους διεθνείς οργανισμούς κυβερνητικούς, ή μη κερδοσκοπικούς, που ενεργούν ως φερετζέδες.
  • Έπονται κι άλλοι πρόσφυγες με αυτές τις δικαιολογίες, περί κλιματικής αλλαγής και έλλειψης νερού, ( και με την βούλα του ΟΗΕ ), ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ευθύνεται η οικονομική ανισότητα και οι συγκεκριμένες βιομηχανίες, που σχετίζονται με την εξόρυξη και παραγωγή του πετρελαίου και των υποπροϊόντων του, καθώς και των θυγατρικών τους: παραγωγής τροφίμων, νερού, ρούχων, συστημικών ΜΜΕ, στρατιωτικών όπλων και προσφάτως “πράσινης” ενέργειας χωρίς δυνατότητα αποθήκευσης της…
Συνειδητοποιείστε, επιτέλους, ότι ευθύνεται η βιομηχανία κι η χρηματοδότηση της για την οικολογική καταστροφή του περιβάλλοντος κι όχι το καλαμάκι του φραπέ σας. …Η μούφα που σας πούλησε η ΓPETA για τις οικολογικές πλαστικές γούνες που δεν ανακυκλώνονται πουθενά. Κι αφήστε τον μεγαλοϊδεατισμό ότι ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει την προκαθορισμένη πορεία της Γης στο σύμπαν.
.
  • Α, ναι. Μην ξεχνάτε να κάνετε δωρεές, σε ΜΚΟ, για να χρυσοπληρώνονται στελέχη, που εκμεταλλεύονται ενοχικούς απαίδευτους εθελοντές, εργαλειοποιώντας την αλληλεγγύη. Για να έχουμε παρατράγουδα παγκοσμίως με τις διάφορες UNICEF, ΟΗΕ για τα τρόφιμα, Αμνηστίες, White helmets και τα ρέστα…
  • Κι όσο ανησυχείτε μην βρεθούμε εκτός ευρώ, η ΕΕ σε συνεργασία με τις τράπεζες, τα στελέχη τους, τους υπαλλήλους τους, τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, σας έκλεψαν τις συντάξεις και τα ταμεία, αύξησαν τα χρέη σας, σας φόρτωσαν τα δικά τους, μετέτρεψαν το δημόσιο χρέος σε ιδιωτικό…
Εστειλαν πλέον του μισού εκατομμυρίου Έλληνες οικονομικούς μετανάστες, διέλυσαν το κράτος Προνοίας και την Υγεία, υποβάθμισαν την Παιδεία, κατέστρεψαν τις εργασιακές συνθήκες, έφτασαν την ανεργία στο 1.100.000 και χρησιμοποιούν το κράτος ως τσιφλίκι τους, γι αυτούς και τα παιδιά τους και τους εθνικούς ευεργέτες μας.
  • Και τον Πηλαδάκη, της Πειραιώς και του Ρέμου. Ας μην δώσω το παράδειγμα της Δικαιοσύνης – και της υποκρισίας της -,(που δεν αφορά σε ξυπόλυτους) σε πρόσφατο πολιτικό αλλά κι επικοινωνιακό αλισβερίσι για την ΠτΔ και το ΣτΕ, με την αγαστή συνεργασία ΝΔ-ΣυΡιΖα.
Ούτε τα ιδρύματα ευεργετών όπου πληρώνει ενοίκιο η Εθνική Βιβλιοθήκη ή η Εθνική Λυρική σκηνή. Για να μην μιλήσουμε για αρχαία στα Κύθηρα και παγουρίνια ή τις προσωπικές σχέσεις της Κομψοτάτης. Μην και με πει μικρόψυχη καμιά κοντή ξανθιά σεναριογράφος του Συγκροτήματος…
  • Κι ας μην επεκταθώ στην μόνιμη ρουφιανιά των δημοσιογράφων αναρχοαυτονομων, αριστεριστών της ενωμένης Ευρώπης. Με αυτά και με αυτά, έχουμε ξεμείνει με βαμμένες πλαστικές ξανθές, την Τούνη και την κάθε Τούνη μέχρι την άκρη του κόσμου, τηλεθεατές κι όχι πολίτες, ρατσιστές, ξενόφοβους, μισανθρώπους, εκμεταλλευτές, δικαιωματιστές απάνθρωπους και βολεμένους. Πού κάνουν και θόρυβο. Και βαριέμαι να τους ακούω.
  • Όπου υπάρχει φτώχεια, οικονομική ανισότητα και πόνος, αίρεις τα αίτια. Δεν διορθώνεις αποτελέσματα. Είναι αποσπασματικό και ανώφελο. Τα δικαιώματα κι οι ελευθερίες έρχονται ως φυσικό επακόλουθο. Σε όλους. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, ασθενείς, υγιείς, αδικημένους, φυλακισμένους, πρόσφυγες και μετανάστες. Τουλάχιστον στην δική μου αισθητική κι άρα ηθική.

*Όταν είδα το Blade runner στον κινηματογράφο, δεν πίστευα πως θα το ζήσω. 


**Τώρα που το θυμήθηκα…. Δεν μας είπε ο Μητσοτάκης τι ακριβώς υπέγραψε στην τριμερή του Βερολίνου…


ΠΟΛΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ