Ποιος δισεκατομμυριούχος ποντάρει στο Bitcoin και γιατί

  • Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Tudor Jones υπήρξε προφητικός σε ό,τι αφορά τον χρυσό το 2019. Τώρα λέει πως το bitcoin, το αμφιλεγόμενο ψηφιακό νόμισμα, τού θυμίζει χρυσό στη δεκαετία του 1970 και μπορεί να είναι το καλύτερο μέσο αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού στην εποχή του κορονοϊού.

Ο φημισμένος επενδυτής hedge-fund, σε πρόσφατο ερευνητικό σημείωμα, επικαλέστηκε τα πρωτοφανή μέτρα τυπώματος χρήματος και τόνωσης της οικονομίας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα και την κυβέρνηση των ΗΠΑ εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 ως βασικούς λόγους πίσω από το νέο ενδιαφέρον του για το πιο γνωστό κρυπτονόμισμα στον κόσμο.

“Η καλύτερη στρατηγική μεγιστοποίησης κέρδους είναι να κατέχεις το γρηγορότερο άλογο”, ανέφερε ο Jones σε ένα σημείωμα για τις προοπτικές της αγοράς. Ο Jones λέει ότι η επένδυση τού θυμίζει τον χρυσό τη δεκαετία του 1970.

Πέρυσι, ο Jones είχε πει ότι το μείγμα μιας dovish Fed και των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων δημιουργούν μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα για την αγορά χρυσού και μετοχών, το οποίο αποδείχθηκε μια στρατηγική νίκης.

  • Σε μια συνέντευξή του στο Bloomberg πέρυσι τον Ιούνιο, ο Jones είχε πει πως εάν ο χρυσός “φτάσει στα 1.400, τότε θα πεταχτεί αρκετά γρήγορα στα 1.700”, σχολιάζοντας την προοπτική ραγδαίας ανόδου της τιμής του πολύτιμου μετάλλου.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε την Πέμπτη στα 1.725,80 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας κερδίσει 13,4% μέχρι στιγμής το 2020 και 34,4% τους τελευταίους 12 μήνες.

Paul Tudor Jones speaking at the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 21, 2020.

Ο Jones θα εστιάσει στην τοποθέτηση στοιχημάτων υπέρ του bitcoin στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων της CME Group, όπου το συμβόλαιο του bitcoin, παράδοσης Ιουνίου άγγιξε το υψηλό των 10.155 δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Τα futures του bitcoin στη βάση του πιο ενεργού συμβολαίου έχουν ενισχυθεί κατά σχεδόν 38% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα και σχεδόν 70% τους τελευταίους 12 μήνες, υπεραποδίδοντας σημαντικά έναντι του χρυσού.

https://www.cnbc.com/2020/05/07/paul-tudor-jones-reportedly-buys-bitcoin-as-an-inflation-hedge-compares-crypto-to-70s-gold-trade.html