Ποιοι κατάντησαν την Βουλή πάρκινγκ για αργόσχολους

Γόνους Υπουργών και άλλων μεγαλόσχημων παραγόντων της δημόσιας ζωής – Άθλια διακομματική συναλλαγή για το γιγαντιαίο σκάνδαλο που εξοργίζει την κοινωνία. Να δημοσιοποιήσει όλα τα ονόματα ο Ν. Βούτσης, διαφορετικά θα το κάνουμε εμείς

 

Τις τελευταίες δεκαετίες η Βουλή είχε μετατραπεί με διακομματική συναίνεση σε πάρκινγκ για αργόσχολους γόνους πολιτικών οικογενειών οι οποίοι εξασφάλιζαν μόνιμες χρυσοφόρες θέσεις χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και χωρίς να προηγηθεί κανένας διαγωνισμός.

Πρόκειται για ένα διαρκές σκάνδαλο που στήθηκε με την ανοχή όλων των κομμάτων που εξασφάλιζαν ποσόστωση στα οικογενειακά ρουσφέτια.

Μάλιστα για τις ανάγκες βολέματος των παιδιών και συγγενικών προσώπων κορυφαίων πολιτικών, υπουργών, βουλευτών και άλλων μεγαλόσχημων παραγόντων, η Βουλή γιγαντώθηκε στήνοντας διάφορα παραρτήματα που ονομάστηκαν ιδρύματα, τηλεοπτικό κανάλι και άλλες υπηρεσίες.

Το γιγαντιαίο αυτό πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο αφού οι γόνοι των πολιτικών οικογενειών προ κρίσεως έφτασαν σε σημείο να εισπράττουν πρωθυπουργικούς μισθούς πέντε χιλιάδων ευρώ το μήνα εκθέτει ανεπανόρθωτα όλες τις κυβερνήσεις, υποβαθμίζει το κύρος του κοινοβουλίου αφού από ναός της Δημοκρατίας μεταβάλλεται σε κέντρο άθλιας συναλλαγής ενώ παράλληλα εξοργίζει την κοινωνία.

Μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία η ανεργία των νέων επιστημόνων έχει χτυπήσει κόκκινο και οι περισσότεροι κάτοχοι μεταπτυχιακών αναγκάζονται να εργάζονται με πεντακόσια ευρώ το μήνα δεν μπορεί η Βουλή να συνεχίζει να λειτουργεί ως πάρκινγκ που αράζουν οι γόνοι υπουργών και βουλευτών.

Για να μην προκληθούν επικίνδυνες παρενέργειες το πολιτικό σύστημα οφείλει να τελειώσει οριστικά με αυτό το άθλιο καθεστώς συναλλαγής.

Oλα τα κόμματα πρέπει να συμβάλλουν στην κάθαρση της Βουλής από τα πολιτικά ρουσφέτια.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα επανεξετάσει όλες τις προσλήψεις στη Βουλή, στα ιδρύματα και τα διάφορα παραρτήματα.

Οι γόνοι των πολιτικών θα πρέπει να απομακρυνθούν και στην καλύτερη περίπτωση να μεταταγούν σε νοσοκομεία, δήμους και όποιες άλλες υπηρεσίες έχουν ανάγκες σε προσωπικό.

Η Kontra news τολμάει να αναλάβει πρωτοβουλία για να σταματήσει αυτό το διαρκές σκάνδαλο.

Γι’ αυτό ζητάει από τον Πρόεδρο της Βουλής να δημοσιοποιήσει ολόκληρη τη λίστα με τις προσλήψεις που έχουν γίνει στη Βουλή, τα ιδρύματα και το κανάλι της Βουλής.

Αν δεν το κάνει ο κ. Βούτσης θα προχωρήσουμε μόνοι μας στη δημοσιοποίηση των στοιχείων περιγράφοντας μάλιστα και τον βαθμό συγγένειας που έχουν οι χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι με πρώην και νυν υπουργούς, βουλευτές και άλλους παράγοντες της δημόσιας ζωής.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόσπαση της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου από τα ΕΛΤΑ στο ασφαλές περιβάλλον της Βουλής.

Εξοργιστικές ήταν και οι δηλώσεις της για τις… γνωριμίες που χρησιμοποίησε.

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση αναγκάζοντας την Τασία Χριστοδουλοπούλου να εγκαταλείψει τη Βουλή, αλλά το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ γιατί οι πρακτικές αυτές ακυρώνουν το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα που αναγνώριζε πάντα η κοινωνία στην Αριστερά.

 

Δ. Τζανακόπουλος

Στο θέμα των μετατάξεων στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι η εν λόγω διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κυρίου Τραγάκη.

Υπερασπιζόμενος την κυβερνητική πολιτική για το αφορολόγητο και τα αντίμετρα, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «προετοιμάζει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε κατάκτηση των τελευταίων ετών, εφόσον κερδίσει τις εκλογές».

Ενώ αναφορικά με το θέμα των μετατάξεων στη Βουλή σημείωσε πως αυτό έγινε μετά από πρόταση της ΝΔ και φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα βουλευτών της, τους κ.κ. Τραγάκη και Δημοσχάκη, που έχουν μόνιμους -και όχι με μετάταξη- συγγενείς στη Βουλή, απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη, διερωτώμενος αν θα τους διατηρήσει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Ήδη έχει διευκρινιστεί ότι η διαδικασία των μετατάξεων στο ελληνικό κοινοβούλιο των ήδη αποσπασμένων και ήδη μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κ. Τραγάκη», τόνισε στη δήλωσή του ο Δ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην επιτροπή κανονισμού της Βουλής.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και της διαφάνειας σας αναφέρω ενδεικτικά ότι τη διαδικασία αυτή αξιοποίησαν σύμφωνα με το νόμο:

* 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής

* 6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

* 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροεδρων της ΝΔ

* 4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

* 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ

* 2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ

* 1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων

* 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κυρίου Γιώργου Παπανδρέου

* 1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής κυρίου Βύρωνα Πολύδωρα».

Όμως, όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος: «Ο πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε για το θέμα επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της Βουλής και αποφάσισαν από κοινού να σταματήσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς και να ανακληθούν άμεσα όσες αποφάσεις ήταν από το νόμο εφικτό να ανακληθούν.

Επίσης αργά χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Αναρωτιόμαστε -πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης- αν τη στάση αυτή του πρωθυπουργού αλλά και της αντιπροέδρου της Βουλής η οποία ζήτησε δημόσια συγγνώμη και παραιτήθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τόσο ο κύριος Μητσοτάκης όσο και οι εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ για θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας που ρίχνουν σκιές στη σχέση πολίτη και πολιτικής.

Από τη δική μας πλευρά -επέμεινε- στα ζητήματα αυτά δεν πρόκειται να συμψηφίσουμε. Ωστόσο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και η υποκρισία έχει τα όρια της.

Για παράδειγμα ο κύριος Τραγάκης που εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις, και ο οποίος έχει διατελέσει επι δεκαετίας βουλευτής της ΝΔ, γ.γ. της κοινοβουλευτικής της ομάδας αλλά και αντιπρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει μια συγγνώμη για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται διορισμένοι και μόνιμοι και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του και η νύφη του;

Επίσης δεύτερο παράδειγμα: θα ζητήσει συγγνώμη ο κύριος Δημοσχάκης, βουλευτής της ΝΔ, για το γεγονός ότι ο γιος του είναι μόνιμα διορισμένος επίσης σε υπηρεσία του ελληνικού κοινοβουλίου;

Θα μπορούσαμε όπως αντιλαμβάνεστε να πολλαπλασιάσουμε τον κατάλογο και για άλλα στελέχη της ΝΔ που στο παρελθόν διετέλεσαν πρόεδροι αντιπρόδροι υπουργοί ή βουλευτές. Όμως το κρίσιμο σε αυτή τη φάση δεν είναι αυτό αλλά αν τουλάχιστον αυτοί οι δύο:

Πρώτον, θα έχουν την ευθιξία που επέδειξε η κα Χριστοδουλοπούλου να αναγνωρίσουν το λάθος τους και να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Και αν όχι αναρωτιέμαι αν τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται να πράξει όπως ο ΠΘ αποσύροντας τους από τα ψηφοδέλτια».

Και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση πάντως θέλω να τονίσω ότι η θέση του ΠΘ και της κυβέρνησης είναι ότι οι εικόνες αυτές αλλά και το κλίμα που δημιουργήθηκε, βλάπτουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πολιτικό σύστημα και το σύνολο των κομμάτων οφείλουμε να ανοίξουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για ζητήματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την τήρηση όχι μόνο των νομικών αλλά και των ηθικών κανόνων στη δημόσια ζωή».

Print Friendly, PDF & Email