Ποιοί και γιατί κάνουν υπόγειο πόλεμο στον Παύλο Μυλώνα – Τα ύποπτα δημοσιεύματα

Πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό τα “χτυπήματα κάτω από τη μέση” που επιχειρούν κάποια μέσα ενημέρωσης κατά της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής και κατά των συγκεκριμένων προσώπων που ασκούν διοίκηση…

Στόχος να δημιουργήσουν προβλήματα στη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και να επιρρίψουν ευθύνες στα ανώτατα στελέχη.

Στην αγορά βέβαια τους πήραν χαμπάρι και άρχισαν να πληθαίνουν οι φωνές κατά των πληρωμένων κονδυλοφόρων.

Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δημοσίευμα της FINANCE & MARKETS VOICE.

ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Παύλο Μυλωνά έβαλαν στόχο συμφέροντα που μπορεί να έχουν πολιτικές αναφορές αλλά κατά τις ενδείξεις φαίνεται να εξυπηρετούν και ευρύτερα οικονομικά σχέδια.
 
O Παύλος Μυλωνάς είναι γνωστός στον τραπεζικό χώρο εδώ και πολλές δεκαετίες. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων προσέφερε τις υπηρεσίες του από τις εκάστοτε θέσεις στις οποίες επιλεγόταν με βαθιά επαγγελματική ευσυνειδησία. Στην Εθνική Τράπεζα βρέθηκε από την περίοδο του αείμνηστου Θεόδωρου Καρατζά.
Από τότε πέρασαν πολλές κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ο ίδιος να είναι συντηρητικών καταβολών αλλά πέραν αυτού ουδέν. Καμία κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ στην Εθνική Τράπεζα θέμα Μυλωνά. Και πώς να το κάνει αφού ο σημερινός CEO της τράπεζας είναι πάντοτε ευπροσήγορος και φέρεται ως γνήσιος τραπεζίτης καριέρας που τα πολιτικά του πιστεύω τα κρατά για τον εαυτό του.
 
Αστειότητες
Αίφνης το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πληροφορηθήκαμε από εφημερίδα που επιχειρεί να εμφανιστεί ως φίλα προσκείμενη στην κυβέρνηση ότι ο Παύλος Μυλωνάς ανήκει στα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ και η φωτογραφία του φιγουράρει δίπλα σε αυτήν του Γιάννη Δραγασάκη .Δεν έχει σημασία η υπόθεση εκείνο που είναι πιθανότερο πάντως είναι ο κ Μυλωνάς να μην έχει συναντήσει ούτε μία φορά κατ ιδίαν το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τι συμβαίνει λοιπόν; Πληροφορίες πολλές δεν υπάρχουν αλλά όλα προκύπτουν από εσωτερικούς ανταγωνισμούς στην κυβέρνηση.  Κάποιοι περίμεναν να αξιοποιηθούν με την έλευση της Ν.Δ στην εξουσία και εμπόδιο σε αυτό μάλλον στέκεται ο ίδιος ο κ Μυλωνάς.
 Είναι γνωστό τοις πάσι ότι χατίρια και ρουσφέτια δεν κάνει και ορισμένοι μοιάζουν να δυσαρεστούνται πολύ. Σε όλα τα κόμματα εξουσίας υπάρχουν εσωτερικοί διαγκωνισμοί οι οποίοι βγαίνουν στην επιφάνεια μετά τον πρώτο χρόνο ανάληψης της διακυβέρνησης. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην περίπτωση Μυλωνά το “πριόνισμα” – άλλως η υπονόμευση – έχει αρχίσει αλλά όσοι υπαγορεύουν ανάλογα δημοσιεύματα αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν.
Αρνητικός αντίκτυπος
Το πρόβλημα όμως και αυτό είναι που δεν συνειδητοποιούν ορισμένοι στο Μαξίμου αντανακλάται στην ίδια την Εθνική Τράπεζα. Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την οικονομία και την ίδια ώρα που παρά το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον αποδίδουν τους πρώτους καρπούς τα σχέδια της διοίκησης Μυλωνά για την αλλαγή σελίδας στην τράπεζα ο ίδιος στοχοποιείται.
Είναι γνωστό ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα η αναζήτηση της βέλτιστης λύσης για την Εθνική Ασφαλιστική. Ο Π. Μυλωνάς τάσσεται υπέρ της πώλησης προφανώς όμως δεν θα ήθελε να υπογράψει ένα ξεπούλημα.
Η ίδια αντίληψη διακατέχει και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρο Κωνσταντά ο οποίος συνεργάζεται αρμονικά με τον Παύλο Μυλωνά.  Άλλο αυτό όμως και άλλο να φωτογραφίζονται από κοινού ως τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγη: FINANCE & MARKETS VOICE