Ποιο το θετικό γεγονός του γ.δ. και η τεχνική εικόνα των ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΔΜΗΕ, ΜΙΓ και ΙΝΤΕΤ (16/1)

Stock market graph on background with desk and personal computer. Double exposure. Concept of financial analysis.

Στις τελευταίες συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης εμφανίζει αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με το θετικό να έγκειται στο γεγονός ότι έχει δημιουργήσει μία στήριξη στην περιοχή των 920 μονάδων, οι οποίες αποτελούν τον κινητό μέσο όρο των δέκα ημερών, με την αύξηση του τζίρου να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για νέα υψηλά έτους, με απώτερο στόχο το ψυχολογικό όριο των χιλίων μονάδων.

Ο γενικός δείκτης διατηρήθηκε και χθες πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στις 943 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 860 μονάδες (γραμμή ΓΔ). Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με ανοδική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (37,02 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (30,96 εκατ. τεμάχια).

δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης διατηρήθηκε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να παραμένεικαι με τις πιθανότητες στις επόμενες συνεδριάσεις για διάσπαση της αντίστασης των 2.332 μονάδων (γραμμή ΑΒ) να παραμένουν αυξημένες, με την στήριξη να βρίσκεται στις 2.070 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Προσπάθεια να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα κατέβαλε σήμερα ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησηςεπιχειρώντας να ξαναβρεί την ανοδική του τάση, με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Ο όγκος διαμορφώθηκε (4,82 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (4,80 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.282 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 1.217 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα παρέμεινε ο τραπεζικός δείκτηςπαρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε σήμερα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με την προσοχή να στρέφεται στις επόμενες συνεδριάσεις και στο εάν θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί πάνω από αυτόν ή όχι, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κλείνει με θετική κλίση. Ο όγκος διαμορφώθηκε στα 28,13 εκατ. τεμάχια έναντι 21,47 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στις 913,0 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 725,0 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,40 ευρώ με κέρδη 0,84%, διατηρώντας οριακά το σήμα αγοράς, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών. Η αντίσταση βρίσκεται στα 2,43 ευρώ, και η στήριξη στα 2,14 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 2,96 ευρώ με κέρδη 2,78%, ολοκληρώνοντας έπειτα από πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, διατηρώντας το σήμα πώλησης. Η αντίσταση βρίσκεται στα 3,09 ευρώ, και η στήριξη στα 2,84 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 3,29 ευρώ με πτώση 0,30%, εμφανίζοντας αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, με το σήμα αγοράς να παραμένει. Η αντίσταση βρίσκεται στα 3,50 ευρώ, και η στήριξη στα 3,07 ευρώ.

Η μετοχή της MIG έκλεισε στα 0,1068 ευρώ με πτώση 1,11%, εμφανίζοντας αδυναμία να κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών (0,1057 ευρώ), με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,1113 ευρώ, και η στήριξη στα 0,0852 ευρώ.

Η μετοχή της ΙΝΤΕΡΤΕΚ έκλεισε στα 0,79 ευρώ με κέρδη 6,76%, με την ανοδική τάση να εξασθενεί, και με το σήμα αγοράς να διατηρείται. Η αντίσταση βρίσκεται στα 0,7893 ευρώ, και η στήριξη στα 0,7156 ευρώ.

  • Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν για ακόμη μία συνεδρίαση στις αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, με αυτή του πενταετούς να διαμορφώνεται στο 0,489% με πτώση 12,30%, και του δεκαετούς στο 1,39% με πτώση 1,63%.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

@new-economy.gr

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Print Friendly, PDF & Email