Ποιό είναι το απόλυτο play του Χ.Α. με οδηγό τις JP Morgan& Blackrock και τι παίζει με τις τράπεζες

Ποιό είναι τώρα το απόλυτο play του Χ.Α. με οδηγό τις JP Morgan & Blackrock και τι παίζει με τις τράπεζες

Φίλοι μικρομέτοχοι, όπως γνωρίζετε αργά ή γρήγορα όλες οι μεγάλες επενδυτικές τάσεις ξεκινάνε από τη Μέκκα του καπιταλισμού την Wall Street και με χρονοκαθυστέρηση, πολλές φορές μεγάλη, έρχονται στην Ελλαδίτσα μας.

 • Μας έκανε τρομερή εντύπωση μια ανάλυση της JP Morgan που ήρθε στα χέρια μας την περασμένη εβδομάδα, η οποία ορθά κοφτά, ενώ οι περισσότεροι διαχειριστές και επενδυτές είναι ανήσυχοι με το πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο χρηματιστήριο πιστεύοντας ότι η BEAR MARKET είναι προ των πυλών, η JP Morgan εν αντιθέσει την περασμένη εβδομάδα βροντοφώναξε ότι η πρόσφατη πτώση ήταν μια απλή διόρθωση της BULL MARKET και όχι η απαρχή μιας BEAR MARKET.

Το απίστευτο είναι ότι δικαιώθηκε αμέσως. Ο S&ανέβηκε μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε κατά 4.7%. Αυτό όμως που έχει πολύ μεγάλη σημασία φίλοι μικρομέτοχοι είναι να δούμε ποιες μετοχές προτιμάει η JP Morgan και γιατί. Ποια είναι δηλαδή η επενδυτική της φιλοσοφία και αν είναι δυνατόν να την προσαρμόσουμε στα ελληνικά δεδομένα.

 • Κατ’ αρχάς είμαστε πολύ τυχεροί σαν χρηματιστήριο γιατί η JP Morgan προτείνει ανεπιφύλακτα οι επενδυτές να αγοράσουν ευρωπαϊκές μετοχές σε σχέση με τις αμερικάνικες (βλέπε πίνακα παρακάτω) και θεωρεί ότι από εδώ και στο εξής το reflation trade είναι αυτό που θα κυριαρχήσει στις ευρωπαϊκές αγορές.

Όμως, η JP Morgan εκτός από reflation trade προτείνει μετοχές οι οποίες πρωτοστατούν και έχουν έκθεση Α) στην ενεργειακή μετάβαση, Β) στην βιώσιμη ανάπτυξη-ESG investing και Γ) στις εταιρείες οι οποίες πραγματοποιούν μεγάλα προγράμματα buyback. Συγχρόνως, αυτή τη βδομάδα που μας πέρασε, ο Larry Fink, το αφεντικό της BlackRock με 8.6 τρις δολάρια υπό διαχείριση, πιστεύει ότι το ESG investing είναι το μέλλον. Πιστεύει ακόμα ότι το νέο mantra της Wall Street πρέπει να είναι: Green is Good.

 • Οι Financial Times αυτού του Σαββατοκύριακου έχουν ένα εκπληκτικό άρθρο με τίτλο “The new green order” που κατά την ταπεινή μας γνώμη πρέπει να το διαβάσουν όλοι!!! Συγχρόνως, οι Financial Times αυτού του Σαββατοκύριακου έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κ. Fink. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα υπό διαχείριση κεφάλαια των ESG Funds αυξήθηκαν μέσα στην COVID χρονιά κατά 50% και έφτασαν στα 1.7 τρις δολάρια.

Όπως λέει το άρθρο των Financial Times, το 70% των κεφαλαίων αυτών, δηλαδή το 1.19 τρις δολάρια, είναι ευρωπαϊκά κεφάλαια. Οι ΗΠΑ είναι ακόμα στα σπάργανα. Συγχρόνως, η Bank of America πιστεύει ότι η ενσωμάτωση από τις εταιρείες κριτηρίων Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Διακυβέρνησης (ESG) ήρθε στο προσκήνιο για να μείνει. Πλέον, νέα επενδυτικά funds στοχεύουν αποκλειστικά σε εταιρείες που υιοθετούν πρακτικές ESG.

 • Η Bank of America με πρόσφατή της μελέτη εκτιμά ότι τα ποσά που θα επενδυθούν σε ESG funds τις επόμενες δεκαετίες θα ανέλθουν σε 15-20 τρις δολάρια. Δέκα φορές πάνω από ότι είναι τώρα φίλοι μικρομέτοχοι. Απίστευτη ρευστότητα.

Συγχρόνως, η S&P ανακοίνωσε ότι είναι πολύ πιθανόν να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα 13 ενεργειακών κολοσσών, μεταξύ αυτών της ExxonMobil, Total, Chevron και Shell επειδή θεωρούνται ότι σε λίγο θα είναι το παρελθόν και δεν έχουν προετοιμαστεί καταλλήλως για το μέλλον το οποίο θα είναι “ΠΡΑΣΙΝΟ”.

 • Φίλοι μικρομέτοχοι, όπως ήδη γνωρίζετε, η πρώτη μετοχή που έχει βγει απόλυτα κερδισμένη και απολύτως λογικό από την νέα “πράσινη” τάξη πραγμάτων, είναι η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ.

Είναι το απόλυτο “πράσινο”-αιολικό play του ελληνικού χρηματιστηρίου. Όμως, κατά την γνώμη μας το ελληνικό χρηματιστήριο έχει και μια ακόμα εταιρεία που πληροί τις προϋποθέσεις της JP Morgan και της BlackRock για να γίνει το απόλυτο energy transition playESG investing play και buyback play και “GREEN” play. Αυτή είναι η μετοχή της MYTILINEOS.

 • Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η MYTILINEOS έχει ενστερνιστεί πλήρως την νέα “πράσινη” τάξη πραγμάτων. Στις 18 Φεβρουαρίου διοργανώνει ειδική επενδυτική ESG ημερίδα. Για την MYTILINEOS, η βιώσιμη ανάπτυξη είναι πλέον επιχειρηματική αποστολή όχι απλώς θεωρία.
 • Παρουσίαση Βασικών Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Αρχών, καθώς και Διακυβέρνησης (ESG): Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Όμως, όπως ξέρετε για εμάς, καλά τα λόγια, ακόμα καλύτερες οι πράξεις αλλά ακόμα καλύτερα τα νούμερα. Φίλοι μικρομέτοχοι, τα αποτελέσματα του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ τα διαβάσατε παντού.

Αυτό όμως που δεν διαβάσατε είναι ότι σχεδόν όλοι οι αναλυτές έπεσαν παταγωδώς έξω στις προβλέψεις τους για τις ελεύθερες ταμειακές ροές του 2020. Όπως γνωρίζετε, η Νο 1 μέθοδος αποτίμησης εταιρειών είναι το μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών (DCF). Προσέξτε όμως. Μπορείς να πέσεις μέσα στις πωλήσεις, στα EBITDA, στα κέρδη αλλά αν πέσεις έξω στις προβλέψεις σου στις ελεύθερες ταμειακές ροές τότε πάει. Το μοντέλο σου είναι προβληματικό. Θέλει επισκευή.

 • Στη συγκεκριμένη περίπτωση, σχεδόν όλοι οι αναλυτές που έχουμε τα report τους στα χέρια μας έπεσαν έξω. Ακόμα και η “ανήσυχη” αναλύτρια της Eurobank που ήταν η τελευταία που αναβάθμισε τον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ στα 14€ στις 14 Ιανουαρίου. Θα περίμενε κανείς, επειδή έκανε update στο μοντέλο της αρχές Γενάρη λόγω της τιμής του αλουμινίου, θα είχε δώσει και την πρέπουσα βαρύτητα στις ελεύθερες ταμειακές ροές.

Η αναλύτρια της Eurobank, δεν έπεσε παταγωδώς έξω μόνο στις ελεύθερες ταμειακές ροές, αλλά είχε πέσει και παταγωδώς έξω και στην πρόβλεψή της για το αλουμίνιο και για αυτό ζήτησε στο conference call από τον κ. Μυτιληναίο την εκτίμησή του για την τιμή του αλουμινίου.

 • Όμως, ο κ. Μυτιληναίος πολύ σοφά και σωστά της απάντησε ότι δεν γνωρίζει αλλά ελπίζει για το καλύτερο σενάριο αλλά προετοιμάζεται πάντα για το χειρότερο και τελείωσε λέγοντας ότι η μέση τιμή του αλουμινίου την τελευταία δεκαετία είναι στα 2200 δολάρια/τόνος ενώ τώρα είναι στα 2000 δολάρια/τόνος. Γιατί μας αρέσει να είμαστε to the point.

Η αναλύτρια, για το 2020 είχε προβλέψει ότι η MYTILINEOS θα είχε ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες της τάξης των 104.4 εκ ευρώ και κεφαλαιουχικές δαπάνες (capex) της τάξης των 155 εκ ευρώ. Δηλαδή η εταιρεία θα είχε ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των -50.6 εκ ευρώ. Όπως βλέπετε, έπεσε παταγωδώς έξω στην πρόβλεψή της.

 • Η MYTILINEOS είχε ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες της τάξης των 249 εκ ευρώ και κεφαλαιουχικές δαπάνες της τάξης των 149 εκ ευρώ. Δηλαδή η MYTILINEOS είχε θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των +100 εκ ευρώ. Η διαφορά είναι τεράστια (swing), 150.6 εκ ευρώ.

Για να καταλάβετε τη σημασία, η αναλύτρια της Eurobank προβλέπει ότι και το 2021 η MYTILINEOS θα έχει ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των -4.2 εκ ευρώ. Για το 2022 προβλέπει ότι θα έχει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των +140.7 εκ ευρώ. Δηλαδή φίλοι μικρομέτοχοι, σε 3 χρόνια μέσα, 2020, 2021, 2022, η MYTILINEOS θα έχει συνολικά θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των +85.9 εκ ευρώ ενώ η MYTILINEOS έβγαλε μόνο 100 εκ ευρώ το 2020.

 • Τι αξιοπιστία λοιπόν να έχει το υπάρχον μοντέλο DCF που έβγαζε τιμή στόχο τα 14€; Αλλά επειδή μας αρέσει να είμαστε ΠΑΝΤΑ ακριβοδίκαιοι, οι άλλοι αναλυτές (Alpha Finance Euroxx), τα πήγαν χειρότερα από ότι η αναλύτρια της EUROBANK. Ο αναλυτής της Alpha Finance περίμενε ότι η MYTILINEOS θα είχε το 2020 ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των -84.5 εκ ευρώ.

Όπως βλέπετε, ο συγκεκριμένος τα πήγε ακόμα χειρότερα από την αναλύτρια της Eurobank. Το απίστευτο όμως είναι ότι ο αναλυτής της Alpha Finance προβλέπει ότι η MYTILINEOS και το 2021 θα έχει και πάλι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των -74.9 εκ ευρώ και θα γυρίσει σε ΘΕΤΙΚΕΣ το 2022 της τάξης των +57.3 εκ ευρώ. Δηλαδή στην τριετία ο αναλυτής προβλέπει συνολικές ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των -102.1 εκ ευρώ.

 • Τέλος, και ο αναλυτής της Euroxx, που και αυτός έχει δώσει τιμή στόχο τα 14€ με report του που βγήκε στις 10 Οκτωβρίου 2020 έπεσε και αυτός παταγωδώς έξω. Για το 2020 είχε προβλέψει 125 εκ ευρώ (OCF) και capex in fixed assets 182 εκ ευρώ. Δηλαδή, ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των -57 εκ ευρώ. Ο συγκεκριμένος αναλυτής για την τριετία 2020, 2021 και 2022 προβλέπει ότι οι συνολικές ελεύθερες ταμειακές ροές θα είναι ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ της τάξης των -16 εκ ευρώ.

Όμως φίλοι μικρομέτοχοι, υπάρχει και ένας αναλυτής που παρόλο που έβγαλε το report του στις 2 Οκτωβρίου 2020 έπεσε μέσα στην πρόβλεψή του για το αλουμίνιο. Στο μοντέλο του χρησιμοποιεί για τιμή του αλουμινίου τα 2000 δολάρια/τόνο, όσο είναι τώρα. Ακόμα, ήταν ο μοναδικός που προέβλεψε ότι το 2020 η MYTILINEOS θα βγάλει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές. Η εκτίμησή του ήταν ότι θα έβγαζε ΘΕΤΙΚΕΣ ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των +57,8 εκ ευρώ.

 • Η MYTILINEOS σάρωσε και αυτή την εκτίμηση αφού έβγαλε 100 εκ ευρώ ΘΕΤΙΚΕΣ ελεύθερες ταμειακές ροές. Εμείς φίλοι μικρομέτοχοι, όπως ξέρετε, έχουμε τεράστια αδυναμία στις ελεύθερες ταμειακές ροές και θεωρούμε ότι επειδή έπεσαν παταγωδώς έξω οι 3 αναλυτές (EurobankAlpha FinanceEuroxx), είναι θέμα χρόνου και μόνο να ξαναεπισκεφθούν το μοντέλο τους αλλάζοντας τις εκτιμήσεις τους για τις ελεύθερες ταμειακές ροές και κάνοντας roll over ένα χρόνο μπροστά το μοντέλο τους.

Όμως, εμείς πιστεύουμε ότι και οι 3 αναλυτές αυτοί και ο αναλυτής της Πειραιώς θα βγάλουν καινούργια report τα οποία θα περιλαμβάνουν μειωμένο αριθμό μετοχών, χαμηλότερο WACC και θα περιλαμβάνουν την διείσδυση της MYTILINEOS στα φωτοβολταϊκά πάρκα για ιδία χρήση.

 • Εμείς, όπως σας έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο πιστεύουμε ότι με βάση τις εκτιμήσεις του αναλυτή της Alpha Finance για το 2022 θεωρούμε ότι η MYTILINEOS δικαιούται να παίζει με ένα προσδοκώμενο EV/EBITDA 2022e = 8. Δηλαδή η τιμή της μετοχής πρέπει να πάει στα 23.02€ που και εκεί με βάση την εκτίμηση του αναλυτή της Alpha Finance για ΚΜΦΔΜ 250.6 εκ ευρώ θα παίζει με ένα προσδοκώμενο P/E 2022e = 12.56.

Αν τώρα παίξει η MYTILINEOS με ένα προσδοκώμενο P/E 2022e = 17.7 το οποίο είναι το εύλογο P/E  για το 2022 που δίνει ο αναλυτής της ΑΧΙΑ για τη μετοχή της ΔΕΗ στην τιμή στόχο, τότε φίλοι μικρομέτοχοι η MYTILINEOS πρέπει να έχει τιμή στόχο τα 32.44€!!! Φίλοι μικρομέτοχοι, κατά την ταπεινή μας γνώμη, με οδηγό την JP Morgan και την BlackRock, η MYTILINEOS είναι το απόλυτο play του ελληνικού χρηματιστηρίου.

 • Γιατί είναι και το απόλυτο reflation trade και το απόλυτο energy transition play και το απόλυτο infrastructure play (λόγω της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων σε όλο τον κόσμο) και σε λίγο το απόλυτο solar play. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά κουμπώνουν με το ότι είναι το απόλυτο deep value & growth play του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Για εμάς είναι πολύ μεγάλο πράγμα ότι η MYTILINEOS από 129 εκ ευρώ ΚΜΦΔΜ το 2020 θα πάει στα 250 εκατ. ευρώ κέρδη το 2022. Τώρα φίλοι μικρομέτοχοι, εξοπλιστείτε με λίγη υπομονή και επιμονή γιατί η 18η Φεβρουαρίου είναι κοντά. Εκεί, η επενδυτική κοινότητα θα καταλάβει το πόσο σοβαρά βλέπει ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος στο να κάνει την MYTILINEOS SOLARIA No 2”.

Πάμε τώρα στο άλλο μας θέμα.

Η πρόσφατη πτώση των ελληνικών τραπεζών δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στην επενδυτική κοινότητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα μαύρα σενάρια.

 • Εμείς, από αυτή τη στήλη θα σας πούμε ότι μόνο η ΠΕΙΡΑΙΩΣ θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η οποία και θα καλυφθεί κατά 100% και ότι αυτός είναι ο βασικός λόγος δημιουργίας πιέσεων και στις υπόλοιπες 3 τραπεζικές μετοχές. Φυσικά, υπάρχει και η κόντρα μεταξύ του Υφυπουργού Οικονομικών με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που δεν βοηθάει καθόλου τον τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με τους ξένους οίκους, οι ροές νέων NPEs είναι διαχειρίσιμες. Μάλιστα, η Fitch εκτίμησε την περασμένη Πέμπτη πως θα υπάρξουν νέες εισροές NPEs 5.5 δις ευρώ μετά την λήξη των μορατόριουμ τα οποία σήμερα φτάνουν το 12% του συνόλου των δανείων. Στις ίδιες εκτιμήσεις για διαχειρίσιμα νέα κόκκινα δάνεια ύψους 5.5 δις ευρώ προχώρησε και η Bank of America μετά από επαφές με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.

 • Με τα πρώτα στοιχεία του Ιανουαρίου φαίνεται απόλυτα εφικτός ο στόχος για νέα NPEs 5-6 δις ευρώ και όχι 8-10 δις ευρώ που υποστηρίζει σταθερά η Τράπεζα της Ελλάδος. Από ότι φαίνεται, η πρόταση της κυβέρνησης για να αποφευχθεί η κρατικοποίηση των τραπεζών είναι να περάσουν οι ζημιές των τιτλοποιήσεων του “ΗΡΑΚΛΗ 2” στις εταιρείες συμμετοχών.

Η συγκεκριμένη πρόταση, απ’ ότι φαίνεται έχει πάρει ήδη την θετική αποδοχή από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές. Εξαιρετικά θετικό νέο για τις ελληνικές τράπεζες. Όμως, επειδή μας αρέσει να είμαστε ακριβοδίκαιοι, θεωρούμε εξαιρετικά καλό και έξυπνο το σχέδιο Στουρνάρα-Παντελιά για την αντιμετώπιση του DTC και έτσι πιστεύουμε ότι μόνο καλό θα κάνει στην αξιοπιστία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος η υιοθέτηση της πρότασης Στουρνάρα για μια ελληνική bad bank.

 • Όποια τράπεζα θέλει μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την επιλογή. Δεν θα είναι υποχρεωτικό. Είναι καλό όμως να υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Η στήλη θα συμφωνήσει με τον αναλυτή της Euroxx που πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πετύχουν μονοψήφιο NPE με την εισαγωγή του σχεδίου “ΗΡΑΚΛΗΣ 2”. Κάτι φυσικά το οποίο θα καταστήσει άχρηστη την bad bank αλλά κατά την άποψή μας είναι καλό να την έχουμε πάντα διαθέσιμη. Ποτέ δεν ξέρεις.

Ακόμα, θα συμφωνήσουμε απόλυτα με τον αναλυτή της Euroxx ότι οι 3 ελληνικές τράπεζες  Eurobank, Εθνική, Alpha, είναι πάρα πολύ ελκυστικά αποτιμημένες και αγνοούν σε αυτά τα επίπεδα τιμών το θετικό σενάριο. Φίλοι μικρομέτοχοι, η σελίδα 2 του report είναι άκρως αποκαλυπτική. Ο αναλυτής της Euroxx προβλέπει ότι η ALPHA BANK το 2023 θα έχει tangible common equity 6.926 δις ευρώ. Δηλαδή παίζει τώρα με ένα P/TBV 2023 = 0.17, θα εμφανίσει κέρδη adjusted 439 εκ ευρώ και θα έχει ένα NPE ratio 9.5%.

 • Η ΕΘΝΙΚΗ το 2023 θα έχει tangible common equity 6.196 δις ευρώ, θα εμφανίσει το 2023 κέρδη adjusted 449 εκ ευρώ και θα έχει ένα NPE ratio 4.7% και θα παίζει με ένα προβλεπόμενο P/TBV =0.3. Τέλος, η EUROBANK θα έχει tangible common equity 5.990 δις ευρώ, θα εμφανίσει το 2023 κέρδη adjusted 512 εκατ. ευρώ και θα έχει ένα NPE ratio 8.4% και παίζει τώρα με ένα προβλεπόμενο P/TBV 2023 = 0.35. Αυτή τη στιγμή φίλοι μικρομέτοχοι, η ξένη επενδυτική κοινότητα επικεντρώνει τις τοποθετήσεις της στην ΕΘΝΙΚΗ και στην EUROBANK.

Εμείς όμως θεωρούμε ότι όσοι επενδυτές έχουν περισσότερη ΥΠΟΜΟΝΗ πρέπει να τοποθετηθούν στην μετοχή της ALPHA BANK γιατί θεωρούμε υπερβολικό το να δίνει η αγορά διπλάσιο P/TBV 2023 για την EUROBANK σε σχέση με την ALPHA BANK. Έτσι, σήμερα που μιλάμε και επειδή πιστεύουμε ακράδαντα στο θετικό σενάριο ότι δεν θα χρειαστούν η ΕΘΝΙΚΗ, η EUROBANK και η ΑΛΦΑ αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, εν αντιθέσει με τους περισσότερους που προτιμάνε ΕΘΝΙΚΗ και EUROBANK για να τοποθετηθούν, εμείς προτιμάμε ΕΘΝΙΚΗ και ALPHA BANK.

 • Φίλοι μικρομέτοχοι όμως πρέπει πάντα να θυμάστε ότι οι τράπεζες είναι macro play και μπορεί τώρα να την γλιτώνουν φθηνά και να μη χρειασθούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά εάν γίνει κάτι και τριτώσει το κακό τότε οι αυξήσεις θα είναι μονόδρομος. Εμείς όμως δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει κάτι τόσο μεγάλο που θα οδηγήσει τις τράπεζες σε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με άρθρα που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο, τον μήνα που μας πέρασε είχαμε μια πολύ θετική εξέλιξη.

Πληρώθηκαν κανονικά οι δόσεις δανείων από μορατόρια. Το απίστευτο είναι ότι υπήρχαν τράπεζες που τον Ιανουάριο 2021 είχαν μηδενικά νέα NPEs. Απίστευτο και όμως αληθινό. Εμείς πιστεύομε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και ο στόχος για νέα NPEs 5-6 δις ευρώ θα επιτευχθεί και έτσι θα αναιρεθεί το απαισιόδοξο σενάριο για 10 δις ευρώ νέα NPEs.

 • Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη είναι άκρως θετική για το τραπεζικό σύστημα που μαζί με την αύξηση των καταθέσεων και τον εμβολιασμό του πληθυσμού θα δημιουργήσει θετικές προσδοκίες για την οικονομία. Τον φάγαμε τον γάιδαρο, η ουρά του μας έχει μείνει μόνο. Λίγο υπομονή λοιπόν μόνο και τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. 

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

 • Από  τον Ειδικό Συνεργάτη του μικρομέτοχου 


Σ.Σ μ/μ: Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους. Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία. Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.
 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.
 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.