Ποιο είναι τώρα το απόλυτο deep value & growth play του Χ.Α 

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ DEEP VALUE GROWTH PLAY ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 

Φίλοι μικρομέτοχοι, όπως ξέρετε μας αρέσουν τα δύσκολα. Όσοι έχετε καλή μνήμη θα θυμάστε ότι προς το τέλος του 2018 σας είχαμε πει ότι οι ελληνικές τράπεζες ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ και ότι τα κέντρα που τροφοδοτούν τη μαύρη προπαγάνδα ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται μίνιμουμ 8 δις ευρώ ανακεφαλαιοποίηση και μερικοί το παρατραβούσαν λέγοντας ότι αν δεν μπουν δεκάδες δις φρέσκα κεφάλαια δεν είναι επενδύσιμες θα έπεφταν έξω παταγωδώς στις προβλέψεις τους. Με αποτέλεσμα όσοι τους ακολούθησαν υπέστησαν πραγματικό Βατερλό.

  • Σήμερα που μιλάμε, οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει ένα πολύ δυνατό ράλι, το ίδιο και πάρα πολλές μετοχές. Όμως το ελληνικό χρηματιστήριο έχει μια εταιρεία διαμάντι, αυτή είναι η AUTOHELLAS, που για εμάς είναι το απόλυτο χρηματιστηριακό play για τα επόμενα δύο χρόνια. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι η AUTOHELLAS έχει το χαμηλότερο ρίσκο με την υψηλότερη προσδοκώμενη απόδοση.

Image result for autohellas sa

  • Και εξηγούμαστε…

Η AUTOHELLAS είχε προβεί σε placement στις 19 Μαρτίου 2018 1.750.000 μετοχών στην προσαρμοσμένη τωρινή τιμή των 5.65€. Τότε είχε πουληθεί το 14.3% του μετοχικού κεφαλαίου. Η μετοχή εδώ και ενάμιση χρόνο είναι στα ίδια επίπεδα τιμών. Χθες έκλεισε στα 5.80€. Τόσο καιρό δεν ασχολούμασταν με τη μετοχή της AUTOHELLAS γιατί δεν είχε εμπορευσιμότητα. Κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Από τις 25 Ιουνίου και μετά η μετοχή έχει αρχίσει να ανεβάζει όγκους.

  • Στα 5.80€ η AUTOHELLAS έχει μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 283.35 εκ ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2018 ήταν στα 287.21 εκ ευρώ δηλαδή η εταιρεία έχει ένα Enterprise Value της τάξης των 570.57 εκ ευρώ. Το 2018 παρουσίασε EBITDA της τάξης των 148.91 εκ ευρώ. Δηλαδή η AUTOHELLAS στα 5.80€ παίζει με ένα EV/EBITDA 2018 = 3.83.

Για να καταλάβετε, οι μη τραπεζικές μετοχές παίζουν με ένα κατά μέσο όρο EV/EBITDA 2018 = 7. Συγχρόνως, το 2018 η εταιρεία παρουσίασε ΚΜΦΔΜ της τάξης των 38.2 εκ ευρώ. Δηλαδή παίζει με ένα P/2018 = 7.41. Όμως, φίλοι μικρομέτοχοι, υπήρχε μια επιχειρηματική εξέλιξη που αλλάζει άρδην τα δεδομένα.

Image result for autohellas sa

Η ΕΛΤΡΑΚ πουλήθηκε στη βρετανική CP Holdings που ίδρυσε ο ισραηλινός sir Bernard Schreier. Ο βρετανικός όμιλος, μετά την εξαγορά της ΕΛΤΡΑΚ έχει πλέον την αντιπροσωπεία της Caterpillar σε τρεις αγορές, Ισραήλ, Ουγγαρία και Ελλάδα. Η ΕΛΤΡΑΚ πουλήθηκε με ένα EV/EBITDA 2018 = 6.12 και με ένα P/E 2018 = 25.86 από κάποιους που ξέρουν, είναι στον ίδιο χώρο, όχι fund.

Η άλλη εισηγμένη που είναι σε παρεμφερή κλάδο είναι η εταιρεία ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ που στα 7.40€ έχει μια κεφαλαιοποίηση 52.32 εκατ. ευρώ. Το 2018 είχε καθαρό δανεισμό 8.83 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας είναι έτοιμη να προβεί σε πώληση ακινήτου μειώνοντας έτσι τον καθαρό δανεισμό της κατά 4 εκατ. ευρώ.

Με ένα εκτιμώμενο EBITDA 7.5 εκατ. ευρώ για το 2019 ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ στα 7.40€ παίζει με ένα EV/EBITDA 2019e = 7.64. Χαώδης η διαφορά σε σχέση με την AUTOHELLAS.

  • Εμείς πιστεύουμε, ότι άμεσα η AUTOHELLAS πρέπει να πάει να παίξει με ένα EV/EBITDA 2018 = 6.12, αυτό που εξαγοράστηκε η ΕΛΤΡΑΚ. Για να παίξει μ’ αυτό το EV/EBITDA η τιμή της μετοχής πρέπει να πάει στα 12.85€ από 5.80€ που είναι τώρα.

Δηλαδή μια άνοδο της τάξης  του 121.55%. Εμείς θεωρούμε δίκαιη τιμή να πρέπει να παίξει με ένα EV/EBITDA 2018 = 7. Δηλαδή η τιμή της μετοχής να πρέπει να πάει στα 15.53€ και όλα αυτά με τα νούμερα του 2018.

Image result for autohellas sa

Στο Α’ τρίμηνο το EBITDA τρέχει με άνοδο 13% και τα κέρδη 16%. Όμως δεν είναι μόνο αυτό φίλοι μικρομέτοχοι. Έχουμε και άλλη ασφαλιστική δικλείδα για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια. Η AUTOHELLAS έχει το 11.66% της AEGEAN. Στην τιμή που έκλεισε χθες, στα 7.76€, αυτό έχει μια αποτίμηση της τάξης των 61.76 εκ ευρώ. Που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του καθαρού δανεισμού.

  • Ακόμα, έχει ένα Return On Equity = 15.5 ενώ ο κλάδος παγκοσμίως παίζει με ένα ROE = 10. Όπως αντιλαμβάνεστε φίλοι μικρομέτοχοι, η AUTOHELLAS αυτή τη στιγμή, είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ DEEP VALUE GROWTH PLAY του ελληνικού χρηματιστηρίου.
  • Θεωρούμε δε, ότι όσοι ξένοι θεσμικοί έχουν κουραστεί από τη διακράτηση ενάμιση έτους της μετοχής (από το placement) μπορούν τώρα άνετα να αποχωρήσουν. Τα έχουν με μια μέση τιμή 5.65€ χωρίς προμήθειες. Έτσι θα φύγουν οι κουρασμένοι και θα έρθουν οι ορεξάτοι.

Μας θυμίζει το placement που είχε γίνει στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στα 4.35€. Το χαρτί από τα 4.35€ έγραψε κλείσιμο στις 2 Σεπτεμβρίου 7.83€ και υψηλή τιμή 7.87€ δηλαδή μαζί με τα 0.50€ που έδωσε επιστροφές δίπλωσε από την τιμή του placement. Τώρα είναι λογικό να ξαποστάσει.

Η AUTOHELLAS στα 5.80€ με το EV/EBITDA 2018 = 3.83, P/E 2018 = 7.41 και ROE 2018 = 15.5 είναι για εμάς το απόλυτο deep value & growth play του ελληνικού χρηματιστηρίου. Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη.

Από τον ειδικό συνεργάτη του μ/μ

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email