Ποιες μετοχές του FTSE 25 βρίσκονται σε «hot» τεχνικά σημεία;

Ποιες μετοχές του FTSE 25 βρίσκονται σε «hot» τεχνικά σημεία;

Επέστρεψε σε θετικό έδαφος ο γενικός δείκτης την εβδομάδα που μας πέρασε, έπειτα από μια σύντομη διακοπή, προϊδεάζοντας τον απλό παρατηρητή του χρηματιστηριακού ταμπλό για υψηλότερα επίπεδα. Μπορεί η γενική διαίσθηση στη Λεωφόρο Αθηνών να είναι θετική, η τεχνική εικόνα όμως ορισμένων μετοχών εφιστούν την προσοχή μας, προκειμένου να αποφύγουμε τις απώλειες ή να τις περιορίσουμε στο ελάχιστο, στην περίπτωση μιας φυσιολογικής διόρθωσης.


http://new-economy.gr/Θεόδωρος Σεμερτζίδης


Οι μετοχές του FTSE 25 που βρίσκονται σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα

ΑΔΜΗΕ: Η αύξηση του ημερήσιου όγκου στις τελευταίες συνεδριάσεις, μπορεί να είναι φαινομενικά θετικό σημάδι για την πορεία της μετοχής, η πτώση όμως του δείκτη συσσώρευσης/διανομής προειδοποιεί για μια επερχόμενη διόρθωση (μικρή ή μεγάλη θα φανεί στην πορεία). Στα θετικά, συγκαταλέγεται η προοπτική δημιουργίας «χρυσού σταυρού» η οποία τεχνικά θα δώσει το σήμα για συνέχιση της ανοδικής τάσης. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,8941 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών.

Alpha Bank: Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η μετοχή κατάφερε να διατηρηθεί πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με την συνεδρίαση της Δευτέρας να είναι κρίσιμη για την πορεία της. Στα αρνητικά περιλαμβάνεται το κλείσιμο πάνω από την υπεραγορασμένη ζώνη, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,4949 ευρώ, και η στήριξη στα 1,3364 ευρώ.

Aegean: Πολύ κοντά στη δημιουργία «χρυσού σταυρού» βρίσκεται η μετοχή, με την αντίσταση στα 8,1108 ευρώ, και με την στήριξη στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών (7,751 ευρώ) η οποία παραμένει ισχυρή.

Βιοχάλκο: Την δημιουργία «χρυσού σταυρού» πραγματοποίησε η μετοχή στις 12 Μαρτίου, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κινείται ανοδικά, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,4573 ευρώ, και η στήριξη στα 2,7581 ευρώ. 

ΔΕΗ: Για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση η μετοχή παρέμεινε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, όπου αποτελεί πλέον την στήριξη (1,5804 ευρώ), με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,8699 ευρώ.

Ελλάκτωρ: Πολύ κοντά στη δημιουργία «χρυσού σταυρού» βρίσκεται η μετοχή, η οποία όμως στη συνεδρίαση της Παρασκευής υποχώρησε κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, διατηρώντας όμως το σήμα αγοράς. Η αντίσταση βρίσκεται στα 1,6759 ευρώ, και η στήριξη στα 1,5571 ευρώ.

Ελληνικά Πετρέλαια: Πάνω από την υπερ-αγορασμένη ζώνη έκλεισε η μετοχή στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αυξάνοντας τις πιθανότητες διόρθωσης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 8,7784 ευρώ, και η στήριξη στα 7,7828 ευρώ.

Εθνική: Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα διαπραγματεύεται η μετοχή, καθώς εμφανίζει αδυναμία στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις να διασπάσει την σημαντική αντίσταση του κινητού μέσου όρου των διακοσίων ημερών (1,7209 ευρώ), με την στήριξη να βρίσκεται στα 1,366 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Πάνω από την υπεραγορασμένη ζώνη συνεχίζει να διαπραγματεύεται η ΕΧΑΕ, αυξάνοντας τις πιθανότητες διόρθωσης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,6002 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, στα 4,1085 ευρώ.

ΜΠΕΛΑ: Η πτώση των δεικτών RSI και συσσώρευσης διανομής, προμηνύει διόρθωση για την μετοχή, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 14,9751 ευρώ, και η στήριξη στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, στα 14,2561 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα διαπραγματεύεται η μετοχή, καθώς παραμένει μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πενήντα και διακοσίων ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στον ΚΜΟ200 ημερών, στα 8,8392 ευρώ, και η στήριξη στα 8,4985 ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε υπεραγορασμένα επίπεδα συνεχίζει να διαπραγματεύεται η μετοχή, αυξάνοντας τις πιθανότητες διόρθωσης στις επόμενες συνεδριάσεις, με τον δείκτη συσσώρευσης/διανομής να κινείται πτωτικά. Η αντίσταση βρίσκεται στον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών (1,533 ευρώ), και η στήριξη στα 1,0758 ευρώ.

Τιτάνας: Κρίσιμη η συνεδρίαση της Δευτέρας για την μετοχή, η οποία για δύο διαδοχικές συνεδριάσεις έκλεισε πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, πραγματοποιώντας αυξημένο όγκο, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 19,791 ευρώ, και η στήριξη στα 19,1792 ευρώ.

Φουρλής: Διατηρείται η ανοδική τάση για την μετοχή, της οποίας η παραμονή πάνω από την υπεραγορασμένη ζώνη, αλλά και η αρνητική κλίση του δείκτη συσσώρευσης/διανομής προμηνύει διόρθωση στις επόμενες συνεδριάσεις. Η αντίσταση βρίσκεται στα 5,4383 ευρώ, και η στήριξη στα 4,3197 ευρώ.

Θεόδωρος Σεμερτζίδης, CEFA

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.