Ποια είναι η Εθνική Συντονίστρια για το σχέδιο «κανένα παιδί μόνο», Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Εθνική  Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα

  • Ποια είναι η Εθνική Συντονίστρια για το σχέδιο «κανένα παιδί μόνο», Ειρήνη Αγαπηδάκη, στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το σλόγκαν «εμείς με την Αγαπηδάκη και εσείς με τον Πολάκη»;
Η οποία βρισκόταν στη Βουλή μαζί του και μάλιστα  στα υπουργικά έδρανα; Που έκανε γι’ αυτήν εκτενή αναφορά και ο Αλέξης Τσίπρας; Που οι αναρτήσεις της για τον κ. Τσίπρα και τον Πολάκη έγιναν θέμα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή;
  • Είναι Ψυχολόγος. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα, και Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Η σύγκρουσή της με τον Πολάκη έχει διάρκεια ετών.  Είχε γράψει ένα άρθρο με τίτλο «ήταν ένα μικρό Πολάκι»  το οποίο ανακάλυψε -µε καθυστέρηση δύο ετών- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δική του ανάρτηση χρησιμοποίησε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρος της και παράλληλα προσβλητικούς για τους πάσχοντες από ψυχικά νοσήματα, καθώς προχώρησε σε «ψυχιατρικές διαγνώσεις» µέσω των κοινωνικών δικτύων.
  • Η ανάρτηση αυτή εξόργισε ακόμα και το ίδιο του το κόµµα. Μάλιστα, το Τμήμα ∆ικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε, µμεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι αποδεκτές οι δηλώσεις Πολάκη» και ότι «δεν έχουμε κανέναν λόγο να “δανειζόµαστε” από τον πολιτικό και ιδεολογικό µας αντίπαλο λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα».

Πάντως όταν έκανε τις αναρτήσεις για τους κκ Τσίπρα και Πολάκη ήτα απλός πολίτης, ενώ ο κ. Πολάκης έκανε τις αναρτήσεις του ως βουλευτής, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός.

***