Ποιά είναι η εταιρεία που κατά τα φαινόμενα θα εξέλθει πρώτη από την ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Είναι η εταιρεία που κατά τα φαινόμενα θα εξέλθει πρώτη από την ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ – Δεν έχει να επιδείξει κάτι το θετικό στο ταμπλό, αλλά η πρόσφατη αναθέρμανση του συναλλακτικού ενδιαφέροντος με τις 900 χιλ. τμχ που απορροφήθηκαν χωρίς η μτχ τους να πιεσθεί στο παραμικρό, μας υποχρεώνει να την προσέξουμε για τα μικρά κερδοσκοπικα χαρτοφυλάκια που αναζητούν την επόμενη… ευκαιρία, χωρίς όμως και να διακινδυνεύουν κάτι το υπολογίσιμο αφού το downside risk σχεδόν δεν υφίσταται.
__________________________________
 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ φίλους της… Επιτηρησιακής Αδρεναλίνης 
 
ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ βγήκε ξαφνικά στην επιφάνεια η μετοχή των ΕΣΥΜΒ.
 
    * Με 850 χιλ. τμχ να απορροφούνται χωρίς να τσακίζεται η τιμή της μτχ (ίσα ίσα μάλιστα) που δεν άνοιγε ή έκανε ελάχιστες πράξεις, μέχρι πρότινος.
    * Στα 0,3400 ευρώ το υψηλό της για το 2020 το οποίο θα θελήσουν κάποια στιγμή και να το προσπεράσουν.
 
ΕΣΥΜΒ: Δεν έχουν να επιδείξουν την παραμικρή απόδοση στην τρέχουσα εντυπωσιακή ανοδική διαφυγή του Χ.Α. Στο -8% από την 1η Σεπτ. 2020 και στο -6% από την 1η Νοεμβρίου. “Μόλις” 1 εκατ. τα αρνητικά ίδια κεφάλαια τους.
 
    * ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και για εκείνους που ψάχνονται για είσοδό τους στο Χ.Α, χωρίς πολλά πολλά…
________________________
 
EΣΥΜΒ (για μικρά χαρτοφυλάκια): Διαβάστε εξαιρετικά ενδιαφέροντα ρεπορτάζ του φίλου Στέφανου Κοτζαμάνη και θα καταλάβετε ότι το ρίσκο εδώ είναι σχεδόν μηδαμινό… 
 
Στέφανος Kοτζαμάνης Στέφανος Kοτζαμάνης
 
    * Πορεία ανάκαμψης βλέπουν οι Ευρωσύμβουλοι
 
«Από τις αρχές του 2019 είχε διαφανεί πως η εταιρεία θα ξεπερνούσε τον κίνδυνο και σήμερα βρισκόμαστε σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από τότε» δηλώνει στο Euro2day.gr ο αντιπρόεδρος των Ευρωσυμβούλων κ. Στάθης Ταυρίδης, συμπληρώνοντας πως αυτή την περίοδο η εισηγμένη διαθέτει υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων, το οποίο μάλιστα παρουσιάζει αυξητική τάση.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ταυρίδη, σε αντίθεση με το 2018 που ήταν μια απογοητευτική χρονιά, καθώς ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας είχε υποχωρήσει στο 1 εκατ. ευρώ, πέρυσι τα έσοδα προσέγγισαν τα 3 εκατ. ευρώ με κερδοφόρο τελικό αποτέλεσμα και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. ευρώ.
 
    * «Το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων κυμαίνεται γύρω στα έξι εκατ. ευρώ, με καινούριες δουλειές να έρχονται στην εταιρεία. Η εγχώρια ζήτηση ενισχύεται και είμαστε κοντά στο να αναλάβουμε συμβόλαια ενός εκατ. ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβολαίων μας θυμίζει πλέον επίπεδα προ κρίσης και αυτό μας εξασφαλίζει καλά οικονομικά αποτελέσματα τόσο για φέτος, όσο και για το 2021, ακόμη και αν δεν αναλάβουμε νέες συμβάσεις» δηλώνεται χαρακτηριστικά.
  • Γιατί όμως κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, η μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών συνοδεύτηκε από μια έντονη πίεση στο μικτό περιθώριο κέρδους; 
Η απάντηση είναι πως «το μικτό περιθώριο κέρδους επηρεάζεται από την εκάστοτε ποσοστιαία σύνθεση των υλοποιούμενων συμβάσεων. Μέσα στο πρώτο φετινό εξάμηνο υλοποιήσαμε κυρίως συμβάσεις του εξωτερικού, που έχουν μεν πλεονεκτήματα στο ζήτημα των ταμειακών ροών, αλλά υστερούν σε ότι αφορά τα περιθώρια κέρδους. Αντίθετα, στα έργα εσωτερικού που συνεπάγονται υψηλότερα περιθώρια, υπήρξε σχετικό προσωρινό πάγωμα λόγω του lock down.
 
    * H σχέση αυτή πάντως σταδιακά διαφοροποιείται, καθώς ήδη τα εγχώρια έργα αποτελούν περίπου το 50% του συνολικού ανεκτέλεστου υπολοίπου των συμβάσεών μας, με το ποσοστό αυτό να ακολουθεί ανοδική τάση. Έτσι, αναμένεται να δούμε μια καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά το μικτό περιθώριο κέρδους ίσως από το δεύτερο φετινό εξάμηνο και σίγουρα μέσα στο 2021.
 
Πάντως, για να κρίνουμε συνολικά το πρώτο μισό του 2020 (κύκλος εργασιών 2,456 εκατ. και καθαρά κέρδη 29 χιλ. ευρώ) θα πρέπει να τονίσουμε πως φέτος δεν είχαμε τα έκτακτα κέρδη που είχαμε κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2019, ενώ καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά τις υποχρεώσεις μας προς τράπεζες και λοιπούς πιστωτές».
 
Τι κάνει όμως τη διοίκηση των Ευρωσυμβούλων να αισιοδοξεί για το μέλλον; Η απάντηση είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη να εκμεταλλευθεί τα κονδύλια που έρχονται από την Κοινότητα και για να γίνει αυτό απαιτείται να προσφερθούν οι απαιτούμενες υπηρεσίες από εταιρείες όπως οι Ευρωσύμβουλοι.
 
    * Τράπεζες-ίδια κεφάλαια
 
Σύμφωνα με τον κ. Ταυρίδη, οι σχέσεις με τις τράπεζες είναι καλές, το θέμα των δανείων είναι ρυθμισμένο και αυτά εξυπηρετούνται από τα έσοδα της εισηγμένης από την εκμίσθωση του ακινήτου της.
 
Σε ότι αφορά τα αρνητικά ίδια κεφάλαια (-1,07 εκατ. ευρώ στις 30/6/2020) εκτιμά ότι θα καλυφθούν σταδιακά από την κερδοφόρο πορεία στην οποία έχει εισέλθει η εισηγμένη, ή και ενδεχομένως από κάποιες ανατιμήσεις παγίων στοιχείων στο βαθμό που αυτές προκύψουν.
________________________________________________
 
– Ευρωσύμβουλοι – Στέφανος Kοτζαμάνης:
 
Το 2019 επέστρεψαν μετά από αρκετά χρόνια στην κερδοφορία, έχοντας παράλληλα ρυθμίσει με τις πιστώτριες τράπεζες τις δανειακές υποχρεώσεις. Με βάση μόνο τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, ο κύκλος εργασιών του 2020 αναμένεται αυξημένος σε σχέση με τον περσινό, ενώ φέτος αναμένεται να έχουμε μια ιδιαίτερα ζεστή» χρονιά για την εταιρεία, καθώς είναι η τελευταία χρονιά του ΕΣΠΑ 2014-2020 και έτσι μέσα στην επόμενη τριετία θα πρέπει να απορροφηθεί από τη χώρα το υπόλοιπο 70% των κονδυλίων του προγράμματος.
Στέφανος Kοτζαμάνης
___________________________
 
ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ – χαμαιλεων,euro2day.gr: 
 
Στο 1,79% από το 6,6% περιορίστηκε το ποσοστό που κατέχει στους Ευρωσυμβούλους η Prime Insurance του Δημήτρη Κοντομηνά, μετά από τις τελευταίες συναλλαγές στο ταμπλό του ΧΑ.
  • Η σχετική κίνηση της Prime Insurance αναμενόταν ότι αργά ή γρήγορα θα γινόταν, λόγω του ότι η κυπριακή ασφαλιστική εταιρεία έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον μια διετία προσπάθεια βελτίωσης του εποπτικού της δείκτη (φέτος ξεπέρασε το 100% μετά και από την πώληση στην Interamerican των εργασιών της στην Ελλάδα).
Η χρηματιστηριακή αγορά είδε μάλλον θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς «έφυγε από τη μέση» ένα πακέτο μετοχών που κάποτε θα έβγαινε προς πώληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς από τους βασικούς μετόχους δεν συγκαταλέγεται στους αγοραστές. Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι ο αγοραστής απέκτησε ποσοστό (4,8%) οριακά χαμηλότερο από το 5% και έτσι δεν υποχρεώνεται να ενημερώσει σχετικά τις χρηματιστηριακές αρχές.
  • Τυχαίο;  (26.11.2020 χαμαιλεων,euro2day.gr)

______________________________


ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

O Όμιλος Ευρωσύμβουλοι

Η ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε. από το 1990 που ιδρύθηκε έως σήμερα, έχει εξελιχθεί σε έναν όμιλο εταιρειών με διεθνή ταυτότητα και παρουσία, γεγονός που την καθιστά μια από τις ισχυρότερες παρουσίες στον κλάδο των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.  Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία συμβούλων που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών απασχολώντας πάνω από 100 έμπειρα στελέχη.

Με γραφεία στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα και θυγατρικές στο Λουξεμβούργο, Κύπρο, Βουλγαρία, Κροατία, Τουρκία, Σερβία, Τσεχία και Μπαχρέιν έχει δυνατότητα παροχής ενός ευρέως φάσματος υπηρεσιών.

Συγκαταλέγεται μέσα στους πρώτους ομίλους παγκοσμίως στον σχεδιασμό και υλοποίηση υποδομών καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης.  Θέτοντας στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της την καινοτομική επιχειρηματικότητα, δημιούργησε στη Θεσσαλονίκη την πρώτη ιδιωτική θερμοκοιτίδα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, i4G, η οποία μάλιστα βραβεύθηκε ως η “Καλύτερη Νέα Θερμοκοιτίδα” παγκοσμίως το 2005.