ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη: Θα πληρώσει και με δικαστική απόφαση τις ύβρεις

Απόφαση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, εξέδωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έπειτα από αγωγή αποζημίωσης που είχαν καταθέσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, και η ΠΟΕΔΗΝ, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 20.000 ευρώ στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ για ηθική βλάβη και 5.000 στην ΠΟΕΔΗΝ για προσβολή της φήμης της, με τους νόμιμους τόκους. Επίσης, επέβαλε στον κ. Πολάκη να αναρτήσει περίληψη τής εν λόγω απόφασης στον προσωπικό λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και να καταβάλλει μέρος των δικαστικών εξόδων.

«Τα χρήματα θα διατεθούν κατά το ημίσυ στα Νοσοκομεία για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και το υπόλοιπο 50%  στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Πολάκης μολύνει την πολιτική ζωή του τόπου. Είναι κοινός συκοφάντης και ψεύτης. Λειτουργεί ως ασπίδα σωτηρίας του κ. Τσίπρα. Τέτοιες όμως συμπεριφορές πληρώνονται. Πληρώνονται και με αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, «ο κ. Πολάκης ανάρτησε στο facebook υβριστικά σχόλια κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και την ΠΟΕΔΗΝ για τις δηλώσεις στην εφημερίδα “The Guardian’, oι οποίες αναφέρονταν στη ραγδαία αύξηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων σε τριπλάσιο ποσοστό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαιτίας των οποίων χάνουν πολλοί ασθενείς τη ζωή τους».